Hvidløg mod bakterier, svampe og virus

Hvidløg mod bakterier svampe og virus

Slut med grimme bakterier, vildtvoksende svampe og de små uhyggelige vira – på den nemme måde…

Af Marianne Palm, naturopath ibm og phytoterapeut
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juli 2011

Flere og flere af mine klienter kommer med symptomer på borgerkrig i tarmen, svamp ved neglene, en belagt tunge og en fortid med alverdens kure, hvor alt hvad der i livet er værd at leve for, var forbudt. Lange kure uden sukker, hvede, vin, og sex – for slimhinderne var belagte, maven oppustet som var de i niende måned og livskvaliteten i bund. Sagt med andre ord – kroniske problemer og kroniske sygdomme, er blevet hverdagskost for alt for mange danskere. Sikkert på grund af vores livsstil med alt for meget usund og raffineret mad, men hvem har lyst til at gå tilbage til stenalderen?

Som inkarneret livsnyder, måtte jeg finde nogle løsninger, som gør det lettere at være menneske anno 2007
At finde rundt i junglen af muligheder, kan blive til noget af et eventyr og ikke altid med en happy end. De danske firmaer tør intet at fortælle af fare for at blive anmeldt til fødevarestyrelsen, så vejen gik ud på Internettet til de offentliggjorte studier fra udenlandske tidsskrifter. Her fandt jeg så hvidløg. Ikke kun hvidløg, men overbevisende studier på allicin, som er det stof, der dannes, når man har tygget det hele fed godt og grundigt, og som dannes i fordøjelsen – hvis altså evnen til at nedbryde hvidløg ikke er blevet ødelagt af for meget mavesyre…Og hvis vi ellers spiser de små fed i større mængder. Og overbevisende studier, hvor forskerne har formået både at standardisere og stabilisere indholdet, så vores klienter er sikre på et effektivt indhold af allicin. Allicin er uden tvivl virksom mod:

  • En kæmpe mængde forskellige bakterier, lige fra dem, som kan give akutte diarreer til bakterier, som opholder sig i mavesæk, tarme, luftveje, underliv, blære, mundhule og alle andre steder, hvor vi har slimhinder. Som er medårsag til et hav af kroniske sygdomme.
  • Hertil en stribe af forskellige svampe. Og hold fast: seks forskellige typer af Candida svampe. Så vidt jeg ved, har ingen andre urter eller droger vist det samme flotte resultat.
  • Af virus nævner jeg kun de mest kendte: Banale men irriterende forkølelser, Herpes 1 og 2 samt B-influenza, men listen er længere. Når det gælder hvidløgs evne til at angribe en virus, mener forskerne, at det især er svovlforbindelsen, ajoene, som virker. Ajoene er en af de tre svovlforbindelser, som opstår, når der er allicin nok i kroppen. Og når vi nu lige er ved svovl – svovlholdige stoffer kan skabe en masse luft i tarmene. Det mærker klienterne intet til med allicin – fordi allicin netop gør forarbejdet i fordøjelsen.
  • Mange forskellige parasitter, indvoldsorme og amøber, som vi kan slæbe med os fra udlandet, eller som vi i værste fald kan gå rundt med i månedsvis uden at vide det og som senere kan skabe endog store belastninger på vores immunsystem. Et af disse væsner er Giardia lamblia, som er velkendt for senere at kickstarte auto-immune sygdomme, som ikke kun er trælse, men ret så alvorlige.

At Allicin kan virke så bredspektret, lyder som en avis and, men graver man lidt ned i virkemekanismerne, er det til at forstå…
Når et antibiotika lander i tarmen, kobler det sig på de receptorer, som sidder uden på hver eneste bakterie. Både de gode og de dårlige. Når allicin lander samme sted, kobler (svovl)forbindelsen sig ikke på en receptor, men kigger efter nogle helt bestemte enzymer, som kun de skadelige bakterier, svampe og vira afgiver i større mængde. Her finder allicinet vej til det indre af bakterierne, som populært sagt eksploderer indefra. Det lyder som en voldsom effekt og det er det. Men fordi de gode bakterier ikke bliver ramt, mærkes reaktionen ikke som borgerkrig, men blot en dag for dag følelse af, at infektionen forsvinder.

Dosering
Dosis af allicin er uden tvivl afhængig af, om det er en akut infektion, en kronisk dysbiose eller en virus, vi forsøger at bekæmpe. Et langvarigt kronisk forløb kræver seks kapsler daglig i nogle måneder, mens et akut angreb mod kroppen bør behandles med ni kapsler i minimum ti dage. Vil du blot give en forebyggende behandling henover året eller i perioder med risiko for infektion, er en kapsel nok. I Danmark er det kun Garcin fra Anjo, som har et standardiseret og stabiliseret indhold af allicin.

Når huden bliver til åbne betændte sår…
Liggesår, skinnebenssår, operationsar, som ikke vil hele. Gamle ben, unge ben og negle svamp. Garcin i kapsel form virker også i hudens yderste lag, og det kan være en rigtig god ide at kombinere kapslerne med Garcin spray, som er let at dosere på betændte område. At denne nemme, billige og bivirkningsfrie metode ikke for længst er blevet en del af sundhedssystemets første valg ved hudinfektioner, er mig en gåde. Ja, egentlig burde det officielle sundhedssystem skamme sig. For et er, at vi render rundt med for lægerne ukendte svampe i tarmsystemet, noget andet er de åbenlyse betændte skinneben, som ældre eller patienter med specifikke sygdomme bliver ramt af. Problemet er synligt. Det er behandlingsmulighederne også. Et mindre men dog irriterende problem er neglesvamp. Selvom der ikke er forsket direkte på neglesvamp, ser produktet ganske lovende ud. Et pust morgen og aften på de forvoksede storetåsnegle kan efter to til tre måneder gøre en forskel. Desværre kan det ikke gå meget hurtigere, for negles vækst tager den tid, neglevækst tager…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *