Hvorfor afgiftning og immunstøtte kan reducere din allergi

Recharge-min

 

2024 er i fuld gang med den koldeste januar og den varmeste februar. Vejret er virkelig udfordrende for immunforsvaret, så det er vigtigt at optimere det.

Af Thomas Kjærsgaard

Når vi snakker udrensning, er foråret faktisk den perfekte periode at vælge. Med udrensning mener jeg at stimulere de store afgiftningsorganer, som er lever, nyrer og bindevæv.

Sørger man ikke regelmæssigt for at stimulere udrensningen, ender vi med et trægt fungerende bindevæv. I bindevævet sker der meget. I det bevæger vores immunforsvar sig rundt, og alle vores celler næres og afgifter udelukkende gennem dette væv. For en voksen er det en ca. 15-20 kilo masse, der omgiver alt i kroppen. Celler, blodbaner, lymfekar, organer, knogler, muskler … Kort sagt alt!

Bindevævet er derfor det store kommunikationsrum i vores krop. Med tiden bliver det løbende fyldt op med belastende elementer som CO2 og stofskifterestprodukter fra cellerne, inflammationsrester, døde immunforsvarsceller, organisk bundne opløsningsmidler, toksiske kemikalier etc. Jo mere opfyldt der er, jo dårligere fungerer kommunikationen i kroppen, og vores organisme bliver hæmmet. Drikker man på toppen af alt dette for lidt væske, ja, så koncentreres alt det dårlige, og sygdomsrisikoen forøges.

En stor del af kommunikationen i kroppen er faktisk elektrisk. Så forestil dig et batteri uden nok væske i til at lede strømmen. Så går alting mere langsomt, og der er forringet energiproduktion.

Husk her på, at når vi taler om energiproduktion i kroppen, kalder vi det stofskiftet, og de stoffer, der skifter om til energi, er kulhydrater, protein og fedt. De tre ingredienser indgår nemlig i produktionen af ATP, som bærer den energi, cellerne producerer. Det er også derfor, det er vigtigt, at vi spiser varieret, så kroppens celler kan arbejde optimalt.

Rent homøopatisk anbefaler jeg altid, når man for første gang vil afgiftes, en 6-ugers terapi med Detox Kit for at aktivere kroppens egne udrensningsevner. Detox Kit er homøopatisk og indeholder tre forskellige miksturer, der stimulerer henholdsvis lever-/galdefunktionen, fordøjelsen, forbedrer nyrefunktionen og stimulerer lymfestrømmen, der sørger for, at affaldsstofferne kommer ud af kroppen og ikke bare forbliver et andet sted. Kombiner evt. kuren med effektiv probiotika for en bedre tarmflora og gode fedtsyrer samt mineralkomplekser som fx Basica.

Det centrale for enhver afgiftning er samtidig drænage af kroppen. Det vil sige, at der bør drikkes ca. to liter vand dagligt (mere præcist 0,028 liter/kilo kropsvægt) og gerne i små doser, så kroppen får en chance for at suge væsken til sig, og vi ikke samtidig mister værdifulde næringsstoffer.

Hvis dit bindevæv ligner en overfyldt genbrugsstation søndag eftermiddag, kan man godt forestille sig, at flere funktioner ikke fungerer optimalt. Næringsstrømmen til cellen og cellens evne til at komme af med affaldsstoffer reduceres, og den elektriske kommunikation forværres.

Dette er bl.a. et kæmpe problem, når kroppen pludselig bliver angrebet af fremmede stoffer, også kaldet antigener. Sådan et antigen kunne være et pollen, et dumt protein på overfladen af en mandel eller et kattehår. Kroppens immunforsvar opdager det øjeblikkeligt og reagerer ved at danne antistoffer og i øvrigt udskille histamin, der øger blodgennemstrømningen, så vi bliver bedre til at få antigenet væk.

Problemet er bare, at når kommunikationen i kroppen er dårlig, så svarer det til, at vi har nedlagt et større antal mobilsendemaster i vores ydre verden. Immunforsvarscellen har med andre ord ikke dækning og kan ikke fortælle resten af kroppen, at det faktisk kun var et enkelt græspollen, der kom forbi, og at faren er overstået.

Da vores krop samtidig er en overlevelsesmaskine, overreagerer vi hellere end ikkereagerer.

Derfor forårsager en lille eller en normal mængde antigener en overreaktion hos en allergiker. Vores mastceller frigør alt for meget histamin, og det nu øgede kredsløb giver kløe, rødme, øget slimproduktion, tåreflåd, hævelse og alment ubehag. Kort sagt: allergiske reaktioner.

Så udrensning af bindevævet er en vigtig faktor for at forbedre kroppens kommunikationsevne og dermed reducere allergi.

Det er dog desværre ikke kun et overfyldt bindevæv, der kan give allergiske symptomer. En generel dårlig tarmfunktion er næsten altid en del af sygdomsbilledet. Derfor vil en kur med gode præ- og/eller probiotiske tilskud være et godt supplement. Derudover tilskud til et godt immunforsvar med vitamin C og D3 samt evt. en homøopatisk 6-ugers kur med Engystol, Traumeel og Echinacea comp. Det kan også være, at man må stresshåndtere lidt for at få ro.  

Når allergien er der akut, bruger jeg både den homøopatiske Luffeel næsespray og -tabletter for at kombinere effekten. Der er dokumenteret effekt over for typiske allergiske næse- og øjensymptomer som fx løbende næse, nysen og kløende øjne. Oculoheel øjendråber bruger jeg til lindring af symptomer som tåreflåd, øjenbetændelse og -irritation. Ved bredere allergier anbefaler jeg også Histaminum injeel-drikkeampuller til at mindske symptomerne.  

Som I kan se, er det vigtigt at se kroppen som et helt system, der hænger sammen. I mine øjne er allergi ikke en sygdom, men et symptom på, at andre systemer i kroppen ikke regulerer optimalt mere.

Derfor: Skal man reducere eller fjerne allergier helt, må man bearbejde flere netværk i kroppen. Det er faktisk også hovedprincippet i helt moderne medicinforståelse. Så skønt homøopatien har et par hundrede år på bagen, har det faktisk hele tiden været en korrekt og optimal mulighed for terapi.