Kærlighedsregnbuen

Familie - glad barn og mor
Barn_blomst_vander

 

Når en dejlig hilsen fra den allersødeste kollega, Nanna, lander i min indbakke, så må jeg altså bringe det gode budskab videre – og her er måske ideen til årets julegave ?

 

Af Marianne Palm

 

Nanna van Roon fortæller:

– Min bog er en børnebog, ”Kærlighedsregnbuen”. Jeg skrev bogen, da faren til mine børn og jeg i december 2021 pludselig ikke længere var sammen som familie. Jeg stod og skulle håndtere mine børns savn til deres far og mit eget savn til mine børn.

– Det var hårdt at være i, så jeg tænkte, at jeg måtte finde på en måde at få savnet ned i ”børnehøjde” og gøre savnet mere håndgribeligt. Derfor fandt jeg på metoden “kærlighedsregnbuen”. Kærlighedsregnbuen er som en knap på hjertet, som barnet kan trykke på, når barnet kan mærke savn. Når der trykkes på knappen, går der en kærlighedsregnbue fra barnets hjerte til den forældre eller person, de savner – og via kærlighedsregnbuen bliver de forbundet, så savnet bliver nemmere at håndtere.

– Fordi det har hjulpet mine egne børn så meget med at håndtere savn, skrev jeg en bog, så andre børn også kan få lige så meget glæde af den.

 

Både små og store savn

– Kærlighedsregnbuen kan bruges, uanset hvad savnet omhandler. Det kan både være de lidt ”mindre” savn, som hvis det er svært for barnet at blive afleveret i fx børnehave/skole, eller de større savn som at miste en nær person eller være adskilt fra en forælder pga. skilsmisse.

– Til dagligt arbejder jeg som sygeplejerske, så det står mit hjerte meget nært at hjælpe børn gennem svære følelser og perioder af deres liv. Jeg håber på, at min bog også vil nå ud til professionel brug, bl.a. på kræftafdelinger, børnehospice/voksenhospice og sorggrupper, hvor savn er en del af dagligdagen.

– Jeg har også en drøm om, at bogen bliver oversat til andre sprog, så den kan sprede kærlighed til flygtninge, som på tragisk vis er blevet adskilt fra deres familier. Så jeg håber, at den ville kunne gøre gavn i de forskellige flygtningelejre og asylcentre.

– For yderligere information kan jeg kontaktes på telefon 60 16 62 60. Adresse: Nanna van Roon, Langesøvej 12, 7000 Fredericia.

Bogen kan forudbestilles på https://www.bog-ide.dk/produkt/4070679/nanna-van-roon-kaerlighedsregnbuen-hardback/3064044

Den udkommer d. 18. november 2022.

Kærlig hilsen Nanna van Roon

One thought on “Kærlighedsregnbuen

  • Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *