Kål på flaske

 

 

 

Op i blenderen med kål og andre lækkerier, på flaske med det, og få minutter senere har du sund, velsmagende næring, der er nemt at have med på farten.

 

Har du ikke prøvet at lave kål på flaske endnu, kan jeg kun anbefale dig det. Du kan nemlig lave de lækreste smoothies med kål og andre grøntsager – greenies, som de også kaldes.

 

Brug dem til morgenmad eller mellemmåltid derhjemme, eller tag dem med i tasken, når du cykler ud i det blå, skal på stranden, i skoven eller i skolen og på arbejde.

 

Når du laver smoothies, får du alle de sunde fibre med fra grøntsagerne, og det er en nem måde at få ekstra grønt på – og en god måde at få brugt en rest kål på. De kan varieres i en uendelighed alt efter årstid, hvad du har i køleskab og fryser, og selvfølgelig smag og behag. Grøntsager kan fylde mere eller mindre. De kan drikkes af glas eller hældes i en skål og spises med ske. Justér væskemængden til formålet. De er lækre at spise med topping (nødder, kerner, ristede kokosflager eller en god granola eller mysli), det giver en dejlig kontrast til det cremede. Husk sundt fedtstof i dine smoothies, eller spis noget fedtholdigt til, så du optager de fedtopløselige vitaminer. Broccoli og blomkål smager mildest, hvis de er blancheret og frosset. Det kan du gøre selv eller købe dem klar til brug.

 

Her får du opskriften på den grønne smoothie fra min bog Kål og Kærlighed.

 

Af Lisbeth Tordendahl
Opskriften blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2019

 

 

GRØN SMOOTHIE

 

Det skal du bruge til ca 350 ml:

  • 1 spsk. chiafrø
  • 2 dl vand
  • Ca. 6 cm agurk
  • 1 dl letkogt grønkål
  • ½ dl bredbladet persille
  • 1 kugle frossen spinat
  • ¼ æble
  • Frisk ingefær
  • Stødt kanel ½ tsk.
  • Stødt kardemomme ½ tsk.
  • Valnøddeolie 1 tsk.
  • Evt. melon eller daddel

 

Sådan gør du:

Sæt chiafrø i blød i vandet i 15 minutter. Kom det i blenderen sammen med agurk, grønkål, persille, spinat, æble, lidt ingefær, kanel og kardemomme. Blend til glat og cremet konsistens. Tilføj olien og evt. lidt mere vand, og smag evt. til med ekstra krydderier. Har du brug for lidt mere sødme, kan du tilføje lidt frisk melon eller ½-1 daddel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *