Klar parat skolestart

HvordanGårDetMedDitBarnISkolen
Nb.! Eye q hedder nu Equazen


A, B, C, D, E… Det er blevet skoletid og tid for børnene til at bruge alfabetet, men kan du vitaminernes 
ABC? Hvad er for eksempel godt for børnenes knoglevækst, indlæring og immunforsvar? Få svaret her.

 

Af Kristine Bindslev

 

30 % af hjernen består af livsvigtige fedtsyrer

Skole betyder læring. Men hvorfor ikke give indlæringen en hånd? Kroppen kan kun i meget begrænset omfang danne de vigtige fedtsyrer, som bl.a. findes i fisk, og derfor må børnene have dem tilført gennem maden, men langt fra alle børn jubler ved fisk på tallerkenen eller i madpakken.

Her er Eye q fra Novasel en mulighed.


Når der går fisk i indlæringen

Eye q indeholder en unik fiskeolie, der kaldes kirunalolie, og som kendetegnes ved en særlig kombination af EPA og DHA. Lige netop denne sammensætning har vist sig særdeles vigtig for børn, der har brug for hjælp til koncentration og indlæring for ikke at tale om hyperaktive børn og damp-børn. Eye q Chews er børnevenlige tyggekapsler med jordbærsmag. De kan tygges eller synkes hele og smager som tyggegummi.


Når barnet klør

Børn med kronisk kløe, allergi og astma har ekstra glæde af et tilskud fiskeolie. De essentielle fedtsyrer hæmmer inflammationstilstande, og Nordic Naturals´ Omega-3 Mini er en velsmagende, frisk og ren kilde til netop essentielle omega-3-fedtsyrer. Husk, en frisk og ren fiskeolie smager ikke af fisk.

Flydende Nordic Naturals Omega-3 med citronsmag er nem at blande i smoothien, hvis dit barn ikke kan lide kapsler. Du kan også vælge Eskimo-3 Kids, som har samme egenskaber.

Skoleglæde smitter, det gør forkølelser desværre også

Børn og forkølelser er næsten synonymer. Med så mange potentielle smittekilder er skolebørn udsat for virus og bakterier. Men hvem gider ligge i sengen med snot, når alle de andre børn leger i skolegården? Der er råd at hente. Giv dit barn vand med dråber af Echinaforce fra A.Vogel. Ekstrakten fra den røde solhat opbygger og styrker immunforsvaret, så forkølelser kan forebygges og afkortes.

Giv barnets immunforsvar et boost

ImmiFlex Kids indeholder betaglukaner, der forbedrer immunforsvaret mod infektioner. Det sker ved, at betaglukanerne optages i tyndtarmen og opdages som ubudne indtrængere af kroppens ædeceller.

Ædecellerne nedbryder betaglukanerne, og kroppens øvrige forsvarsceller kommer ekstra op på dupperne over for fremmede vira og bakterier. Dit barns immunforsvar er med ImmiFlex Kids klar med ammunition, næste gang et andet barn nyser eller glemmer at vaske fingre.

Et barn uden sygedage

Vil du være ekstra grundig, så giv Urtemix eller Bio-Strath det meste af året. Begge produkter er kendt for at styrke børn, så de får en nemmere hverdag uden infektioner.

Du kan sagtens kombinere produkterne på kryds og på tværs. Fx vælge Bio-Strath eller Urtemix i hverdagen og supplere op med Echinaforce OG ImmiFlex Kids, hvis en infektion nærmer sig.

Sund kost er ikke altid nok

Som udgangspunkt skal børn spise sig til de livsvigtige vitaminer og mineraler. Men mange børn er enten kræsne eller småt-spisende. Kosttilskud kan aldrig erstatte en sund kost. Med en daglig vitaminpille er du garanteret, at dit barn får de fornødne vitaminer og mineraler, der er så vigtige for kroppens opbygning og velbefindende.

Vitaminernes ABC

A-vitamin er vigtig for bl.a. syn, immunforsvar, regulering af arveanlæg, slimhinder og vækst. B-vitaminerne styrker bl.a. psyken, huden, intellektet, hukommelsen og giver fysisk og psykisk energi. C-vitamin styrker immunforsvaret, udrenser, giver energi og har stor indfl ydelse på kroppens evne til at optage og udnytte jern.

D-vitamin er vigtig for tænder, knoglevækst og immunforsvar. D-vitamin har betydning for energiniveau, humør samt blodsukkerregulering. E-vitamin er en stærk antioxidant, der beskytter cellemembranerne og styrker immunforsvaret.

Børne Biortomin fra Bioforce med 50 tyggetabletter med naturlig orange/mango-aroma indeholder hverken animalske ingredienser, tilsætningsstoffer eller farvestoffer. OmniMini fra Biosym har høje doser af de antioxidante vitaminer og mineraler, særligt E, C og B6 samt selen, krom, silicium og bor.

Tyggetabletterne fås med frisk smag af frugt og bær. MinVitamin fra Pharma Nord kan ligesom de andre firmaers tyggetabletter prale af, at de smager rimeligt i betragtning af, at smagen af stærke og letoptagelige vitaminer og mineraler faktisk er svære at kamuflere.

Bamse Bomstærk fra Natur-Drogeriet er tyggetabletter med jordbærsmag. Den populære vitamintablet for alle børn fra 1 til 10 år. Mivitotal fra Anjo er også en mulighed. Flydende, smager af næsten ingenting og kan let doseres til børn i alle aldre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *