Lær de bedste børneurter at kende

shutterstock_384233623

 

Bragt i magasinet sund-forskning august 2015
 
  
Af Marianne Palm

 

Vil du gerne være din egen researcher udi muligheder for dig eller dine børn, skal du selvfølgelig være sikker på, at der ikke skjuler sig en medicinsk diagnose bag symptomerne, som bør behandles. Når det er sket, og du alligevel står tilbage med en stribe af symptomer hos dit barn, så er det fantastisk at se, hvad alverdens folkeslag har gjort for at blive ikke kun symptomfri men at få en velfungerende hverdag børnene slipper for at blive syge hele tiden.

 

Begynd din research i urternes verden

Der findes mange internationale hjemmesider, der beskriver urters fortræffelighed, men du kan også blive lige her i Danmark på www.sund-forskning.dk Det er der, alle artikler, korte som lange, ligger og hvor der er plads til at gå i dybden med den enkelte droge.
Derfor vil du også let kunne få øje på, hvad fx Urtemix, et velkendt produkt på helsehylderne indeholder. Du vil finde ca 130 plantebeskrivelser og om de fem velkendte droger, der er i Urtemix kan især fremhæves de egenskaber, der er mest egnet til den skandinaviske børnefamilie.

 

Echinacea purpurea–rød solhat

Planten med den fine blomst er kendt for sin virkning på immunsystemet. Er det hyppige infektioner fx med forkølelse, influenza, blærebetændelser eller noget helt fjerde, er rød solhat en naturlig mulighed.

 

Sambucus nigra–hyldebær

De små næsten sorte bær mod forkølelse og influenza skal være plukket fra træer, der er udsat for de jordbunds-og klimaforhold, der danner flest mulige aktive stoffer. Det er bl.a. israelerne, som opdagede at det ikke var ligegyldigt hvorfra bærrene stammede.

 

Chamomilla recutita–kamille

Kamilleblomsten er kendt af de fleste mødre. Den virker beroligende og krampeløsnende i tarmene, også hos det helt lille barn, og er som te i sutteflasken et naturligt middel til at få et uroligt barn til at sove. Kamillen i Urtemix er noget stærkere end te og beroliger tarmene ved at sørge for, at de lukkemuskler, vi har gennem hele fordøjelsen åbner og lukker sig korrekt, når føden har passeret.

 

Verbena officinalis–jernurt

Kig på Jern-Henrik, så har du egenskaberne for den lille Verbena, som skaber saft og kraft til børn. Det er en gammel lægeplante, brugt til alle aldre og selvom den skaber styrke, får man ikke tilført en energi, der får børn til at kravle på væggene. Den virker bare sådan stille og roligt.
Sammen med de fire urter finder du lakridsrod og anisolie, som er tilsat for smagens skyld, men også for lakridsrodens vedkommende at styrke de små binyrer, som i et moderne samfund har rigtig travlt. Mød urterne på sund-forskning.dk og lad dit barn nyde gode af naturens fine skatkammer.

 

Urtemix er en såkaldt 1:2 ekstrakt, der sikrer et højt indhold af aktive stoffer.

Vi har lukkemuskler mellem spiserør og mavesæk, mavesæk og tyndtarm, tyndtarm og tyktarm og sluttelig mellem tyktarm og endetarm. Flere steder på vejen kan tarmene krampe op, og det kan blive noget så smertefuldt med kolik og luft i tarmene.

 

Se også juni/juli nummeret af sund-forskning, hvor vi gennemgår nøgleord for alle vitaminer og mineraler!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *