Lær dit tarmsystem selvforsvar

 tarme
 
 
Hver dag bliver dine tarme bombarderet af bakterier, der ikke vil dig noget godt. Dem kan du slå ned med dit eget forsvar af nyttige tarmbakterier, og for at gøre tarmens selvforsvar endnu mere effektivt kan du sætte ekstra tropper ind ved at tage en pille.
 
 
Af Bjørn Falck Madsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – april/maj 2016
 
 
Dit fordøjelsessystem er en hovedbanegård af virus og bakterier. Bakterier fra forskellige smittekilder finder vej ned i dit mave- og tarmsystem, men heldigvis har kroppen lært at forsvare sig selv med hjælp fra godartede tarmbakterier – de såkaldte probiotika – som går til angreb mod de uønskede gæster og tilintetgør dem. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis disse forsvarsbakterier findes i tilstrækkelig stor mængde.
 
 
Kapsler med tarmbakterier
Du kan hjælpe din krop til at blive endnu bedre til at forsvare sig selv, hvis du sætter ekstra tropper ind. Det foregår i al sin enkelthed ved at indtage kapsler med probiotiske bakterier i frysetørret form – som er næsten klar til kamp. De skal først lige igennem maven og ned i tyndtarmen, og det er en udfordring, da mavesyren slår størstedelen af disse bakterier ihjel. Det problem har man dog løst med det nye danske præparat Bio-Tura, som indeholder de to probiotiske mælkesyrebakterier, Lactobacillus acidophilous (La-2) og Bifodobacterium lactis (BD-12). Det er begge bakteriestammer, som forekommer naturligt i menneskets tarme.
 
 
Effektiv beskyttelse af bakterierne
For at sikre, at de levende bakterier når frem til tyndtarmen i god behold, er det nødvendigt at beskytte dem mod de faktorer, som kan ødelægge dem. Bakterierne skal derfor være samt når forbrugerne endelig indtager dem. Det sikrer, at bakterierne er levende og virksomme, når de kommer igennem fordøjelsen og ender i tarmsystemet, hvor de har deres effekt.
 
 
Til særlige situationer:
En velfungerende tarmfunktion er altid en velsignelse, så du kan sagtens indtage mælkesyrebakterier til daglig. Der er dog særlige situationer, hvor du med sikkerhed får brug for det.
 
 
På rejser:
Skal du rejse til varme himmelstrøg, hvor du er udsat for fremmede bakterier i maden og drikkevandet, som kan slå din fordøjelse i stykker, kan det være en fordel at anvende Bio-Tura forebyggende.
 
 
I forbindelse med antibiotika:
Som en modpol til probiotika (ordet betyder faktisk ”for livet”) har man antibiotika, som har den modsatte funktion og slår alle bakterier ihjel – også de gavnlige. Derfor oplever mange, der anvender antibiotika mod infektioner, at det går hårdt ud over deres fordøjelse. Dette kan du forebygge ved at tage Bio-Tura sammen med din medicin.
 
 
Præparatet Bio-Tura indeholder ingen ingredienser fra dyr og er derfor velegnet til vegetarer og veganere. Der er ligeledes heller ikke laktose, gluten eller MSG (mononatriumglutamat) i produktet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *