Lavt magnesiumindhold hos folk med højt alkoholforbrug

 

 

En ny undersøgelse kæder et stort indtag af alkohol sammen med lavere magnesiumindhold i kroppen.

 

Af Bjørn Falck Madsen

 

Mange folk har et for højt indtag af alkohol, og man ved, at det med tiden fører til inflammation og oxidativ stress i leveren. Det er også en kendt sag, at visse næringsstoffer indgår i kroppens forskellige beskyttelsesmekanismer. Nu har forskere med en ny undersøgelse påvist, at folk med højt indtag af alkohol har mindre magnesium i kroppen, hvilket kunne tyde på, at magnesium på en eller anden måde er en brik i kroppens forsvarsmekanisme.

 

Højt alkoholforbrug sænker magnesiumniveauet

Forskerne kiggede på 114 alkoholafhængige mænd og kvinder i alderen 21 til 65 år og så blandt andet på, hvordan det store alkoholforbrug påvirkede kroppens magnesiumniveau, og de kiggede ligeledes efter tegn på leverskader. Forsøgsdeltagerne, som alle var rekrutteret til et alkoholafvænningsprogram, blev inddelt i to grupper. En gruppe bestod af personer med alanin aminotransaminase (ALT)-niveauer på under 40 IU/L og ingen leverskader. Den anden gruppe bestod af personer med ALT-niveauer på over 40 IU/L og mild grad af leverskade.

 

Særligt lavt ved begyndende leverskade

Fælles for alle forsøgspersonerne var, at de havde lavt magnesiumindhold i kroppen i forhold til de magnesiumværdier, man finder hos folk uden højt alkoholforbrug. Hos patienterne med begyndende leverskade var magnesiumindholdet endvidere lavere end hos de andre uden tegn på leverskader. Umiddelbart tyder det på, at der er en sammenhæng imellem lavt indhold af magnesium i blodet og begyndende leverskade hos alkoholafhængige.

 

Magnesiumpræparat hjalp

Det er bestemt ikke første gang, at forskere finder en sammenhæng imellem magnesiumindhold i kroppen og alkoholindtagelse. I et finsk forsøg, som er offentliggjort i tidsskriftet Substance Abuse Treatment, Prevention and Policy i 2008, lykkedes det forskere at påvise, hvordan daglig behandling med magnesiumpræparatet Bio-Magnesium i otte uger hjalp med hurtigere at sænke forhøjede enzymniveauer hos alkoholikere. Det er normalt de forhøjede forekomster af disse leverenzymer, som kan resultere i leverskader og i værste fald død.

 

Kilde: Alcohol and Alcoholism, marts 2020

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x