Lavt magnesiumindhold hos folk med højt alkoholforbrug

Magnesium, calcium og natrium

 

En ny undersøgelse kæder et stort indtag af alkohol sammen med lavere magnesiumindhold i kroppen.

Af Bjørn Falck Madsen

Mange folk har et for højt indtag af alkohol, og man ved, at det med tiden fører til inflammation og oxidativ stress i leveren. Det er også en kendt sag, at visse næringsstoffer indgår i kroppens forskellige beskyttelsesmekanismer. Nu har forskere med en ny undersøgelse påvist, at folk med højt indtag af alkohol har mindre magnesium i kroppen, hvilket kunne tyde på, at magnesium på en eller anden måde er en brik i kroppens forsvarsmekanisme.

Højt alkoholforbrug sænker magnesiumniveauet

Forskerne kiggede på 114 alkoholafhængige mænd og kvinder i alderen 21 til 65 år og så blandt andet på, hvordan det store alkoholforbrug påvirkede kroppens magnesium-niveau, og de kiggede ligeledes efter tegn på leverskader. Forsøgsdeltagerne, som alle var rekrutteret til et alkoholafvænnings-program, blev inddelt i to grupper. En gruppe bestod af personer med alanin amino-transaminase (ALT)-niveauer på under 40 IU/L og ingen leverskader. Den anden gruppe bestod af personer med ALT-niveauer på over 40 IU/L og mild grad af leverskade.

Særligt lavt ved begyndende leverskade

Fælles for alle forsøgspersonerne var, at de havde lavt magnesiumindhold i kroppen i forhold til de magnesiumværdier, man finder hos folk uden højt alkoholforbrug. Hos patienterne med begyndende leverskade var magnesiumindholdet endvidere lavere end hos de andre uden tegn på leverskader. Umiddelbart tyder det på, at der er en sammenhæng imellem lavt indhold af magnesium i blodet og begyndende leverskade hos alkoholafhængige.

Magnesiumpræparat hjalp

Det er bestemt ikke første gang, at forskere finder en sammenhæng imellem magnesiumindhold i kroppen og alkoholindtagelse. I et finsk forsøg, som er offentliggjort i tidsskriftet Substance Abuse Treatment, Prevention and Policy i 2008, lykkedes det forskere at påvise, hvordan daglig behandling med magnesiumpræparatet Bio-Magnesium i otte uger hjalp med hurtigere at sænke forhøjede enzymniveauer hos alkoholikere. Det er normalt de forhøjede forekomster af disse leverenzymer, som kan resultere i leverskader og i værste fald død.

Kilde: Alcohol and Alcoholism, marts 2020

2 thoughts on “Lavt magnesiumindhold hos folk med højt alkoholforbrug

 • Wow, marvelous blog structure! How long have you been blogging for?
  you made blogging look easy. The whole look of your web site is fantastic,
  as well as the content material! You can see similar here dobry sklep

 • Wow, awesome weblog layout! How long have you been running a blog for?
  you make running a blog glance easy. The entire glance of
  your web site is wonderful, let alone the content material!
  You can see similar here najlepszy sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *