Hvis din blærehalskirtel ikke skal ”forstørre” dig

Prostata

 

Når man gerne vil gøre noget ekstra godt for sin blærehalskirtel, er det værd at kigge på noget af den forskning, der peger i den sundhedsbevarende retning. Der er flere muligheder, og mange af disse er samlet i et produkt, så du ikke skal i gang med en større kur, men blot et par tabletter om dagen.

Af Marianne Palm

Det er med forstørret prostata, som det er med alverdens andre sygdomme: Der er ofte mange faktorer, der skaber en tilstand, og ved at sammensætte et produkt, der tager hensyn til de mange fysiologiske forskelle, der kan være fra en rask, ung og rørig prostata til en ældre af slagsen, så kan det jo være, at den forbliver i vigør lidt længere, end den ellers ville gøre.

Og som med alt mulig andet her i livet, er det så meget nemmere at forebygge, og når man ved, at når man runder de 40, så kan prostata forandre sig, er det måske lige netop dér, man går i gang med at sluge to stk. Prosta Vital fra New Nordic, mens man fortærer en lightudgave af forskningen lige her.

Blommebarkekstrakt kan sænke hastigheden af forstørrelsen

140 mænd i alderen 40-65 år med en gennemsnitsalder på 56,08 år. Her så man en reduktion af størrelsen på kirtlen målt ved ultralydsscanning, og man så, at de øvrige målinger, der indgår i diagnosen, også var gunstigt påvirket, herunder IPSS-score og niveauet af PSA.

IPSS er et spørgeskema, du bl.a. kan finde på sundhed.dk, som bruges internationalt til at vurdere graden af en forstørret prostata.

PSA-niveauet i blodet bruger man bl.a. til at måle, om du har forstørret prostata, hvilket langt de fleste mænd får på et eller andet tidspunkt, hvis man ikke forebygger problemet.
Man så en signifikant forbedring hos alle 140 deltagere.

(Kilde: A clinical study to evaluate effect of Prunus domestica (Prosmantm) on benign prostate hyperplasia (BHP))

Græskarkerner

Græskarkerner er de mest kendte på ingredienslisten, måske pga. de mange og forskelligartede studier, som har foregået på forskningsinstitutioner i alverdens lande. 670 forskellige studier ligger til grund for påstanden om, at græskarkerner med et rigt indhold af olie kan være en særlig god støtteterapi, især til den form for forstørret prostata, der i litteraturen kaldes LUTS-BPH. Forstørret prostata, (BPH), er betegnelsen for den forstørrede prostata, man ikke mærker symptomer fra, mens LUTS-BPH er med symptomer. De fleste studier er naturligvis lavet på mænd med symptomer.

(Kilde: The role of Cucurbita pepo in the management of patients affected by lower urinary tract symptoms due to benign prostatic hyperplasia: A narrative review, DOI: 10.4081/aiua.2016.2.136)

Gå til lægen, hvis du har symptomer! For selvom det meget sjældent er andet end en godartet forstørrelse, er det kun lægerne, der kan diagnosticere det.

Den kendte gurkemejerod kan også gøre en forskel

Du har sikkert allerede hørt om gurkemejes mange fordele, og det er ikke så underligt, at den er blevet så berømt over hele verden. Med sit høje indhold af curcuminer, dem findes der mindst 22 af, har den meget orange rod en særlig inflammationshæmmende virkning. Og hvad har det så med prostata at gøre? Det undersøgte nogle forskere, og man så, hvordan de aktive stoffer kunne afkorte sygdomsperioden før og efter en eventuel prostataoperation og mindske de symptomer, der godt kan være følgesvenden efter ethvert kirurgisk indgreb. Det betød færre smertestillende midler og en hurtigere restitution, så mændene, der indgik i forsøget også slap for bivirkninger som kvalme og mavesmerter. Der var en signifikant forskel, som er værd at tage med sig, når vi runder de 40, og vi måske må indse, at den lille kirtel er blevet stor.

(Kilde: Anti-inflammatory effects exerted by Killox®, an innovative formulation of food supplement with curcumin, in urology, European Review for Medical and Pharmacological Sciences, 2016, 20: 1390-1398)

Forekomst

Histologisk BPH forekommer hos

 • 10 pct. af 40-årige
 • 50 pct. af 50-årige
 • 70-80 pct. af mænd >60 år


Symptomgivende BPH (LUTS) findes hos

 • 25 pct. af mænd mellem 50 og 60 år
 • Næsten 50 pct. af mænd >60 år25 pct. af mænd med symptomgivende BPH (BPO) vil kunne tilbydes kirurgisk intervention
  (kilde: sundhed.dk)


Galangarod, som hører til i ingefærfamilien, har også været genstand for enorme mængder af forskning, og sammen med lycopene virker de aktive stoffer inflammationshæmmende og kan hindre, at der opstår urinvejsinfektioner, som ofte opstår i kølvandet på en forstørret blærehalskirtel.


At skabe en sund blodtilførsel uden for mange dikkedarer

For en mand med vandladningsproblemer kan det sikkert let føles, som om at kirtel og blære lever sit eget liv, men de to organer er jo forbundet med resten af kroppen. Derfor er det også en vældig god ide, at New Nordic har tilsat lycopene, den franske maritime fyrrebark og K2 vitamin, som hver især og sammen sørger for, at de små blodkar hen til området kan gøre deres arbejde så gunstigt som muligt ved at få hjælp til at fjerne frie iltradikaler og plak i årerne, som ellers kan resultere i en nedsat blodgennemstrømning.

Prosta Vital indeholder desuden ekstrakt af lavendel, lang peber og en stribe vitaminer og mineraler, der bidrager til at støtte blærehalskirtlens sundhed.

Læs om ingredienserne på www.newnordic.dk

4 thoughts on “Hvis din blærehalskirtel ikke skal ”forstørre” dig

 • Wow, incredible blog layout! How lengthy have you been running a blog for?
  you make running a blog glance easy. The whole look of your website is magnificent, let alone the content!
  You can see similar here najlepszy sklep

 • I pay a quick visit everyday a few blogs and sites to read posts, however this web site provides feature based writing.
  I saw similar here: Sklep

 • Hello, I enjoy reading all of your article post.

  I wanted to write a little comment to support you. I saw similar here: Ecommerce

 • Hi! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  gains. If you know of any please share. Appreciate it!
  I saw similar blog here: GSA List

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *