Bli ́ gode venner med de gode bakterier og smid resten ud

 fordojelse-tegning
Et af de største gennembrud i de sidste 100 år var, da forskere dokumenterede, at bakterier potentielt set kan være menneskehedens største fjende. Og bakterier som Listeria, E. coli og Salmonella er bestemt også værd at frygte, men kampen mod sygdomsfrem-kaldende bakterier har desværre medført, at frygten for bakterier generelt aldrig har været større. Det er på mange måder problematisk. For langt de fleste bakterier er ufarlige, og mange er ikke bare sundhedsfremmende, men decideret uundværlige.
 
Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – april/maj 2016
Mavetarmsystemet rummer sædvanligvis ca. 100 millarder bakterier pr. gram tarmindhold i tyktarmen fordelt på mellem 500 og 1000 forskellige forskellige arter, som tilsammen udgør omtrent halvandet kilo. Det vil faktisk sige, at der findes flere bakterier i mave-tarmsystemet, end der findes celler i kroppen.
Det er derfor vigtigt, at man sørger for at holde sit fordøjelsessystem i balance, og i dette arbejde spiller mælkesyrebakterier en essentiel rolle.
De gavnlige bakterier hjælper også på celledeling i tarmvæggen
De har en lang række funktioner i fordøjelsessystemet, hvor de gennem biokemiske og fysiske processer blandt andet bidrager til nedbrydelsen af næringsstoffer og er essentielle for optagelsen af visse næringsstoffer og produktionen af enzymer. Bakterierne danner ligeledes en række organiske syrer, som stimulerer tarmens bevægelser og celledelingen på indersiden af tarmen og regulerer pH-værdien, så skadelige bakterier og svampe dør eller hæmmes.
Mælkesyrebakterier regulerer pH-værdien, så skadelige bakterier og svampe dør eller hæmmes.
Svært igennem kosten alene, hvis først der er opstået ubalance
Så selvom der er god grund til at frygte nogle bakterier, er det vigtigt at holde fokus på, hvor vigtigt det er at få bakterier. Man skal bare sørge for, at det er nogle, som vil én det bedste.
Det kan være vanskeligt at få tilstrækkelige mængder mælkesyrebakterier gennem sin daglige kost, fordi vores kost har ændret sig så meget de senere år. Det kan derfor være nødvendigt at supplere med ekstra mælkesyrebakterier. Så vi sammen med vores mikroflora kan smide de onde og de grusomme på porten.
Vita Biosa er en fermenteret drik, som indeholder aktive bakterier fra otte af disse gode bifido- og mælkesyre-bakteriestammer samt udtræk af 19 forskellige økologiske urter. Den er økologisk* og derfor velegnet til både store og små, som har brug for at skabe en sund balance i mave og tarm og for at styrke immunforsvaret.
Vita Biosa er desuden fri for sukker, mælk, gluten og konserveringsmidler. Skulle du være interesseret i Vita Biosa, skal du være opmærksom på, at den i 2016 skifter etikette og derfor kommer til at se anderledes ud. Vita Biosa kan købes i din lokale helsekostforretning, Matas, og via Matas.dk og Helsam.dk.
*Vita Biosa Sweet indeholder sødestof udvundet af Stevia-planten og er derfor ikke økologisk certificeret.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x