Når en mand er på jagt efter UDINer

Lars Mygind og Hanne

 

Odin? Nej, U-D-I-N. Ok, hvad i alverden er det, Lars? Nu har jeg været terapeut i 35 år, og sådan en har jeg aldrig mødt …

Fem minutter senere gik det op for mig, at dem har jeg mødt rigtig mange af. Som i rigtig mange. Og flere af dem er da heldigvis også forsvundet ud i de store skove eller gået op i røg. Sendt hen, hvor de hører hjemme, langt fra mine celler og mit sind.

 

Af Marianne Palm

 

Egentlig er det meget lettere at overgive ordet til hr. Lars Mygind end at skulle forsøge at beskrive et halv times interview, hvor jeg blot behøvede at trykke på startknappen til mit konferencesystem, og så kørte det hele af sig selv i et tilpas hurtigt tempo uden øh’er, uden jamen, jammer eller jævnt kedelig underholdning. Ingen tvivl om, at Lars er professionel foredragsholder, morsom, en underviser, og, som jeg nu har erfaret, en mand på jagt efter UDINer.

Kropsbaseret psykoterapi, en kropslig forankring

Psykosomatik hvordan påvirker kroppen vores sind – og hvordan påvirker sindet vores kroppe?

 

Lars fortæller:

– Der findes jo rigtig mange veje til sundhed, både for krop og sind, men jeg har valgt at fokusere på, hvordan traumer fra fortiden kan være den allervigtigste årsag til, at vi her og nu kan sidde fast i nogle følelser, som kommer til at styre alt for meget i vores liv. Og det er netop disse traumer, jeg kalder for en UDIN.

U står for uventet, altså en pludselig hændelse, man ikke havde set komme.

D for, at oplevelsen var dramatisk, hvor udefrakommende påvirkninger ryster dig.

I for at oplevelsen var isolerende, den er svær at tale om.

N for nulstrategi, der var ikke en strategi før hændelsen, og det er der ikke efterfølgende.

Man har måske viftet den af sig som værende for svær at håndtere eller ikke tillagt den nogen særlig betydning. Lars fortsætter:

– Jeg tror på, at alle de følelsesmæssige oplevelser, som indeholder et traume, lagrer sig i kroppen, og det er også derfor, vi ser, at når mennesker ændrer fx på kost, så ændrer man også på biokemien i kroppen, og det kan godt udløse nogle følelser, der måske let kan forløse sig selv, men måske dukker der også en UDIN op, som man ikke vidste, lå og gemte sig nede i dybet.

Hvis jeg fx hele tiden har nogle tanker og følelser, der trænger sig på, og vi får forløst den UDIN, der har forårsaget tankerne, så vil frigørelsen fra UDINen gøre, at mine tanker – og dermed også de følelser, der var bundet til UDIN, forandre sig.

Så længe en sådan UDIN er lagret i dine celler, kan den let reaktiveres af det, vi kalder en ”trigger”.
Triggere gør vores tilstande kroniske. En lille UDIN plus mange triggere kan give mere alvorlige sygdomstilstande.
En trigger kan være en lugt, en smag, en lyd – noget du hører, noget du ser, måske en følelse? Når du først har en UDIN, skal der ikke meget til at trigge den. De fleste har erfaringer med at opleve et større ubehag i bestemte situationer, end situationen krævede.

Du ved med sikkerhed, at du har en aktiv trigger – eller en aktiv UDIN – når du ikke er rolig i tankerne, fredfyldt i hjertet og let i kroppen.
Vi benytter os af en skala fra nul til 10, hvor nul er lig med intet ubehag, og hvor du er rolig, fredfyldt og let – og hvor 10 er maksimalt ubehag, og din krop er i absolut kæmp-flygt-frys-tilstand. I tankefeltterapi og EFT benytter vi forskellige teknikker, som er brugt verden over på millioner af mennesker. Louise kan du lave en stor blød pil til faktaboks nummer 2, hvor metoden bliver forklaret?

Vil du lære at leve med dine UDINer og triggere, eller vil du slippe dem helt? Når man skal af med sine UDINer, handler det om at finde en effektiv UDIN-behandler, som eksempelvis benytter tankefeltterapi/EFT eller en anden effektiv traumeforløsningsteknik. Hvis behandlingen er effektiv, vil du være rolig i tankerne, fredfyldt i hjertet og let i kroppen, når du tænker på din UDIN.

Vi har gennem tankefeltterapi og den dybdegående psykoterapi nogle metoder, hvor vi både kan skabe et her og nu ”quick-fix” på mindre problemstillinger, men vi kan også arbejde meget dybt med de samme metoder. 99 pct. af det, man møder online, hører til i ”quick-fix”-afdelingen, men jeg har også lagt nogle videoer op på min hjemmeside, så man kan se, hvordan vi arbejder med dybereliggende følelser og traumer, slutter Lars, før vi bevæger os videre, rundt i livet for at udrydde UDINer, omend det er hjemmefra, sådan en dag midt i april, hvor hele verden synes at være gået i stå.

Hos Lars Mygind og Hanne Heilesen hører metasundhed og tankefeltterapi sammen

METAsundhed bygger på urbiologien, som i sin essens betyder, at alle celler i alle menneskekroppe reagerer på samme måde. Når det er forskelligt, hvordan ubalancer kommer til udtryk for hver enkelt af os, skyldes det, at vi opfatter verden forskelligt. Din opfattelse af dine oplevelser vil give en bestemt reaktion i dit kropsvæv, mens et andet menneske, som har en anden oplevelse af verden, vil have en anderledes reaktion i vævet. Det vil sige, at to mennesker, som er ude for den samme oplevelse, kan stå tilbage med vidt forskellige helbredsprofiler, fordi de oplever verden forskelligt. Vævet i kroppen forandrer sig kun, hvis din UDIN i samspil med arv og livsstil har skabt rammerne for forandringen.

Gennem tankefeltterapi og psykoterapeutiske redskaber arbejdes der med de forskellige traumer, som måske har manifesteret sig i kroppen.

 

 Hvad er tankefeltterapi og EFT?

De to metoder kombinerer Østens viden om kroppens energibaner med psykologisk samtaleterapi. Kroppens energibaner, kendt fra akupunktur, stimuleres med en let banken forskellige steder på kroppen, samtidig med at den behandlede fokuserer på sit ubehag. Resultatet er en forbløffende effektiv behandling, der hurtigt og effektivt eliminerer psykisk og fysisk ubehag. Tankefeltterapi er udviklet af den amerikanske psykolog Dr. Roger Callahan i 1980, og senere hen i 1993 udviklede hans mest succesrige elev, Gary Graig, en version af teknikken og kaldte den Emotional Freedom Techniques (EFT).

 

FORSKELLEN PÅ TANKEFELTTERAPI OG EMOTIONEL FRIHEDSTEKNIK (TFT/EFT)

I TFT banker man på akupunkturpunkterne i en bestemt rækkefølge, ud fra hvilken følelse/hvilket problem der er årsagen.
I EFT banker man alle punkterne i en vilkårlig rækkefølge, samtidig med at man siger nogle bestemte sætninger, som beskriver det problem, der arbejdes med.
Begge metoder er særdeles effektive og fokuserer på problemet, der skal behandles og benytter de samme punkter at banke på.
(Kilde: larsmygind.dk)

 

Tjek ind på www.larsmygind.dk, og læs mere om uddannelse og metode. Det er også her, du finder et telefonnummer, så du kan blive henvist til den nærmeste terapeut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *