Lecithin Granulat baseret på solsikke!

lecithin

 

Lecithin Granulat, som er vist på billedet, er udvundet af GMO-fri solsikkeolie, er det første solsikkelecithin-granulat i Danmark.

Indholdet er som hidtil gavnlige fosfolipider, f.eks. Cholin, og fedtsyrer, f.eks. Linolsyre og mineralet Phosphor.

Hidtil har lecithin i granulat-form i Danmark udelukkende været udvundet af sojaolie (sojalecithin). Her er det en fordel, at der nu findes en solsikkevariant, da sojaolie som kilde kan være problematisk for personer, der er følsomme overfor soja.

Biosyms Solsikkelecithin Granulat er fri for animalske ingredienser og derfor registreret ved The Vegan Society.

Granulatet er smagsneutralt og minder i udseende om små korn af ris. Er fortsat nem at anvende i bagværk, smoothies, som drys på yoghurt mv.

 

Fedtsyrer: Lecithin Granulat fra solsikke

 • Lecithin Granulat fra solsikke – for første gang i Danmark.

 • Højt indhold af fosfolipider, bl.a. cholin, der er gavnlig for leveren og omsætningen af fedtstoffer.

 • Ingen animalske ingredienser, registreret ved The Vegan Society.

Biosym ændrer nu kilden til de gavnlige fedtstoffer i Lecithin Granulat. I den nye variant er Lecithin Granulat udvundet af GMO-fri solsikkeolie, og det er det første solsikkelecithin-granulat i Danmark. Som hidtil indeholder den nye solsikkevariant gavnlige fosfolipider, f.eks. Cholin, og fedtsyrer, f.eks. Linolsyre, samt mineralet Phosphor.

 

Solsikke fremfor soja

Lecithin udvindes normalt fra enten soja-, solsikke- eller rapsolie, og det, der primært adskiller kilderne, er fedtsyresammensætningen i det færdige lecithin. Lecithin fra soja eller solsikke indeholder væsentlige andele af essentielle fedtsyrer – i modsætning til lecithin fra raps – og er derfor ernæringsmæssigt at foretrække.

Hidtil har lecithin i granulat-form i Danmark udelukkende været udvundet af sojaolie (sojalecithin).

Anvendelsen af soja som lecithinkilde har dog i en årrække været problematisk i forhold til at skaffe GMO-fri sojalecithin, fordi hovedparten af den soja, der fremstilles i dag, desværre er genmodificeret.

Dette problem eksisterer ikke med solsikkelecithin, da hovedparten af den solsikkeolie, der benyttes som kilde, er fra økologisk, bæredygtig fremstilling.

En anden væsentlig fordel ved solsikkelecithin fremfor sojalecithin skal ses med baggrund i den stigende forekomst af fødevareallergier. Otte fødevaregrupper vurderes at være årsagen til 90 % af alle kendte fødevareallergiske reaktioner, og disse grupper er peanuts, nødder fra træer, fisk, skaldyr, mælk, æg, soja og hvede.

Derfor er solsikke-lecithin Biosyms bedste bud på, hvordan man kan sikre sig en lecithin af høj kvalitet uden de problemer, der er associeret med GMO-problematikken såvel som potentielle allergiske reaktioner.

 

Rig på fosfolipider

Lecithin Granulat er rig på fosfolipider. Fosfolipider er vigtige byggesten i cellemembraner, og de har derigennem stor betydning for cellernes funktion i alle kroppens væv og organer.

Fosfolipider muliggør optagelsen af fedtsyrer i tarmen, sørger for transport af fedtstoffer rundt i kroppen og udvekslingen af fedtstoffer mellem cellerne og deres omgivelser.

Fosfolipiderne er også en vigtig medvirkende faktor i omsætningen af fedtstoffer i cellerne.

Et af fosfolipiderne i Lecithin Granulat er Fosfatidylcholin, der indeholder Cholin, som der knytter sig flere godkendte sundhedsanprisninger til, hvilket beskrives nedenfor.

 

Hvad gør Cholin, Linolsyre og Phosphor for kroppen? 

Biosyms Lecithin Granulat indeholder som nævnt Cholin, Linolsyre og Phosphor. Nedenfor følger fysiologiske virkninger af disse – godkendt af de danske og europæiske sundhedsmyndigheder.

 • Leverfunktion, fedtstoffer og homocystein: Cholin bidrager til at vedligeholde en normal leverfunktion. Cholin bidrager også til en normal omsætning af fedtstoffer og en normal omsætning af homocystein.

 • Kolesterolniveau: Linolsyre bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet.*
 • Energistofskifte, cellemembraner, knogler og tænder: Phosphor bidrager til et normalt fungerende energistofskifte og til cellemembranernes normale funktion samt til at vedligeholde normale knogler og tænder.

* Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 10 g Linolsyre. Lecithin Granulat bidrager med 3,2 g pr. dagsdosis.

 

Ingen animalske ingredienser

Biosyms Solsikkelecithin Granulat er fri for animalske ingredienser, og præparatet er derfor registreret ved den engelske organisation The Vegan Society. Denne registrering er garanti for et 100 % vegansk præparat. Granulatet er smagsneutralt, lugtfrit og minder i udseende om små korn af ris. Er fortsat nem at anvende i bagværk, smoothies, som drys på yoghurt mv.

One thought on “Lecithin Granulat baseret på solsikke!

 • Wow, fantastic weblog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?

  you made running a blog look easy. The full look of your web site is great, as smartly as the content!
  You can see similar here dobry sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *