Lidt sundere i den søde juletid

vinter-nisse

Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// i december 2015

Af Julie-Charlotte Plovst

 

En fryd for øjne og mund
Chocolate and Love laver fantastisk chokolade. Der findes mere end 400 forskellige naturlige smagsnoter i chokolade, der stammer fra kakaobønnen. Prøv dine smagsløg af med forkælende chokolade. Vælg mellem orange, filthy rich 71 %, sea salt, Panama 80 %, coffee, creamy dark eller mint. Alle ingredienserne er økologiske fra certificerede Fairtrade-projekter.
100 g Vejl.: 34,95 kr.

Varianten, der hedder filthy rich, er perfekt til julens konfekt – dyp fx figner i smeltet chokolade.


Når det gerne må smage, som det plejer…
En glutenfri, fiberrig og proteinrig blanding med ingredienser, der mætter og smager godt. Indeholder quinoaflager, hirseflager, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø, kanel, tørrede æbletern, kartoffelfibre og kartoffelprotein. Brug den til at bage boller, kringle, æblekage, cookies mm. Tilsæt blot få andre ingredienser. Det bliver velsmagende, sprødt og lækkert. Se masser af spændende glutenfrie opskrifter til blandingen på www.naturlic.dk.
250 g Vejl.: 51,00 kr.


Hyp, hyp, hybensuppe

Sæt hybenskallerne i blød i vand og/eller æblejuice natten over i køleskabet. Dagen efter blender du det, tilsætter sukker og varmer det op til kogepunktet. Alt efter smag kan du tilsætte rosiner, mandler, citron eller vanilje og tilsætte flødeskum, creme fraiche eller is – så bliver vitaminerne fra hyben optaget endnu bedre. Velbekomme til en lækker, sød suppe i kulden. Du kan også lave hybenmarmelade af skallerne.
100 g Vejl.: 30,00 kr.


Figner til lidt af hvert

Er der pesticidrester og svampetoksiner i dine tørrede figner? Ikke i figner fra Rømer Produkt. Spis dem, som de er, brug dem i konfekten, i rawkuglerne, dyp dem i smeltet chokolade, eller lav din egen mysli med figner i. Økologiske og lækre, det er de.
300 g Vejl.: 58,95 kr.

 

Gaveæske med te til hyggelige stunder
English Tea House er kendt for deres te i økologisk kvalitet og med unikke kombinationer. De varmer og forkæler. Små overraskelser i form af tebreve – til dig selv, en du holder af, som værtindegaver, i julekurven eller på kontoret. Rømer Produkt importerer gaveæsken med 12 juleteer.
Vejl.: 59,95 kr.

 

Økologisk grønkål – frysetørret og nemt!
Grønkål er en af naturens næringsrige fødevarer, som indeholder fibre, klorofyl og er fyldt med vitaminer og mineraler. Grønkål er en sund overlever; med krøllede blade står den stolt på marken i efteråret og vintermånederne og trodser helt ned til 20 graders frost. Pulveret kan blandes i æblejuice og nydes koldt. Fra Joy Food.
50 g Vejl.: 129,00 kr.

 

Ikke til traditionel julemad? Her er e-bogen til dig
Traditionel julemad indeholder store mængder kød; forfatterne vil gerne vise, at der er lækre alternativer, der gavner både krop og klode. De to grønne ildsjæle, Kirsten Skaarup og Lisbeth Tordendahl, er gået sammen om denne smukke e-bog om en grøn, bæredygtig og sundere jul. Du får opskrifter til julemiddagen, frokost, konfekt og kager. Bogen er udkommet på Wisefood og kan downloades helt gratis fra forfatternes hjemmesider: www.kirstenskaarup.dk og www.lisbethtordendahl.dk.

 

Livskvalitet selv i vintertiden
Sæt dig med den nye bog “Hemmeligheden bag en god dag” af Klement Trabolt, der er ekspert i mentalt overskud og ja, få højere livskvalitet. Bogen indeholder mange emner, der er værd at reflektere over i sit liv og kommer med konkrete øvelser, man kan gå i gang med nu og her. Derudover er der mange skønne citater og råd, der får dig til at stoppe op og blive – endnu mere – nysgerrig på, hvad kapitlet indeholder. Faktisk er chefredaktøren af sund-forskning, Marianne Palm, med i bogen, hvor hun deler sine tanker om en god dag – “Jeg ved, at jeg har haft en god dag, når jeg er mæt i alle sanser, læner mig tilbage på sofaneseren og tror på, at alting ordner sig på bedste vis”.

 

Te er skønhed
Pukkas Blackcurrant Beauty er en ny te, der har en dyb, rødlilla farve og en sød, frugtrig smag. Den indeholder hyben, hibiscusblomst, lakridsrod, fennikelfrø, appelsinskræl, rødbede, solbær, naturlig solbærsmag og æterisk appelsinolie. Skøn sammensætning af ingredienser, man ikke lige har set før. Som alle andre af Pukkas teer er den økologisk og helt fri for kunstige smagsstoffer. 99,9 % af ingredienserne er økologiske, og 36 % af ingredienserne er FairWild certificerede.
20 br Vejl.: 38,00 kr.

“Help you glow inside and outside”
Pukkas Blackcurrant Beauty te

 

Lad din mad sprudle af næring Pukka Vitalise er et pulver med en blanding af 22 ingredienser (3 frugter, 4 grøntsager, 6 urter, krydderier, 3 slags tang, 2 friskvandsplanter, 2 slags græs (hvedegræs & byggræs) og blomsterpollen, og den er rig på vitamin C. Sammensætningen er ideel og skøn i din smoothie, juice, chiagrød – eller hvor din fantasi lige tager dig hen. Så lad din mad sprudle, så gør du måske det samme.
135 g Vejl.: 286,00 kr.

Vitalitet: kraft og energi, som får en organisme eller et væsen til at vokse og trives.

325 thoughts on “Lidt sundere i den søde juletid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *