Love is in the air

 

 

Aaah, solen skinner, fuglene fløjter, og fyrene på gaden ser lidt ekstra søde ud. Er du forårsklar og fremfor alt … er du kysseklar?

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2018

 

Solen rammer dit ansigt, og forårsfornemmelserne strømmer igennem kroppen. Du får lyst til lange cykelture igennem byen, hænge ud på fortovscafeerne og bare ryste vinterens tunge overfrakke af dig.

Lækker hud, lækkert hår og ikke mindst lækre læber. For nu er det tid til flirt og lange lyse sommernætter – alt er godt, hyggeligt, og vi har glemt alt om kulde og sne.

Men husk nu, at solens stråler kan være lige så skadelige som vinterens frostvejr, også for dine læber.

 

Læste du sidste nummer af sund-forskning?

Artiklen om forkølelsessår? Vi skrev, hvordan spirulina-algen har vist sig at have antibakterielle og antivirale egenskaber og derfor kan forebygge forkølelsessår. Forkølelsessår kommer, når celle efter celle invaderes af virus. Vi beskrev, hvordan tyske forskere anvendte sidste nye teknologi til at ekstrahere og intensivere en bestemt polysakkarid fra spirulinaen. En polysakkarid, som stopper virus!

Det er de aktive stoffer fra spirulina, der gør udslaget. Ud over at stoppe herpesvirus’ invasion af cellerne har polysakkariden også en bakteriehæmmende virkning. Bakterier følger jo som ofte efter en virus.

Alle bakterier er ikke onde – det ved vi godt. Men spirulinas antibakterielle virkning beskytter dig mod skadelige bakterier, såsom staphylococcus aureus og propionibacterium acnes (hvis de siger dig noget … men de hører ikke til de rare bakterier).

Spirulinas antibakterielle virkning beskytter dig mod skadelige bakterier.

Polysakkariden i den lille alge spirulina er med til at stoppe herpesvirus’ invasion af cellerne. Den har derudover også en bakteriehæmmende virkning. Bakterier følger jo som ofte efter en virus.

 

Når solskinskysset bliver for voldsomt

Så sker der det samme, som når vinteren sætter ind med kulde og frost. Tørre, sprukne og ucharmerende læber kommer også om sommeren. Du husker sikkert altid solcremen til ansigtet om sommeren – ja, mange bruger det året rundt. Men husker du, at læberne faktisk er lige så udsatte for solens UV-stråler som resten af ansigtet? Læberne skal ligeledes plejes og tilføres fugt året rundt, selvom du ikke føler den samme tørre fornemmelse, som du gjorde i vinter. Mandel- og jojobaolie kender vi, og vi ved, hvor skøn kombinationen er for vores hud og faktisk også til at holde læberne nærede, fugtede og bløde.

Spirulina har uanede gavnlige virkninger og beskytter mod aldring af huden. De føromtalte polysakkarider i spirulina øger dannelsen af kollagen i menneskelige hudceller med op til 36 %. Kollagendannende celler, ved vi jo, spiller en afgørende rolle i hudens aldring.

Spirulina har uanede gavnlige virkninger og beskytter også mod aldring af huden.

 

Et kys af havet – naturlig og farverig læbepleje

Ordet læbepleje lyder ikke umiddelbart særligt sexet. Det lyder farveløst, klinisk og kedeligt, men nu kan du faktisk få en læbestift i fire forskellige farver med plejende ingredienser. Læbepleje gjort super sexet. Din nye læbestift til tasken hedder Ocean Kiss, og det kunne da næsten ikke lyde mere som sol og sommer og give lyst til at hoppe i bølgen blå.

Fri for parabener, silikone og kemiske konserveringsmidler og lavet på naturlige ingredienser. Ocean Kiss indeholder det videnskabeligt dokumenterede Spiralin, som er udvundet af mikroalgen spirulina. Ikke nok med at du får beskyttelse, så får du også pleje – samme stift indeholder nemlig også mandel- og jojobaolie.

Ocean Kiss kommer i fire lækre farver: classic red, coral pink, dark red og nude. Farver til enhver lejlighed.

Ocean Kiss er fri for parabener, silikone og kemiske konserveringsmidler og lavet på naturlige ingredienser.

På med stilletterne og Ocean Kiss, og gå sommeren i møde med smukke, kysseklare læber, som samtidig beskyttes mod alt det grimme.

 

344 thoughts on “Love is in the air

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *