Mange veje til en god støtteterapi og et sundt vægttab

 

 

Her er en plan! Baseret på New Nordics vedholdende fokus på et sundt vægttab. Og nej, det er ikke mirakelkure, selvom du sagtens kan forvente, at det går lettere med vægttabet, end du hidtil har set.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2017

 

Vi ved det godt. Og vi får det hele tiden at vide. Vi skal tabe os, og vi skal jo bare lukke munden, så går det bare over stok og sten, vi vil blive lige så slanke som naboen.

Det passer bare ikke helt med virkeligheden: Der er gener, signalstoffer, det forbistrede stofskifte ude i hver en celle, der er dage, hvor intet mæthedshormon kan mærkes, eller hvor leveren bare er træg.

Hvor nogle mennesker kan svine sig til med brun sovs og frikadeller, slik og chips, uden at de buler ud (men måske bliver tyndfede, men det er en helt anden historie), er der alle os andre, som ovenikøbet forsager alle chips og søde sager. Alle os, der bare tager på, hvis vi ikke konstant står på et løbebånd med tape for munden i resten af døgnets timer. Eller hvordan er det nu, det hænger sammen?

Jeg har kigget New Nordic over skulderen. Grebet ned i hver eneste lille påstand, hver eneste lille droge for at se, om de bare slår plat på vores delle-forskrækkelse.

Kan droger – altså urter – og andre ekstrakter gøre en forskel for vores evne til at tabe os? Ja, påstår New Nordic i Roskilde. Ja, påstår jeg, efter mange måneders ihærdig brug af internationale databaser, som guider os på vej.

Men du skal stadig motionere, du skal stadig droppe junkfood, sodavand, sukker i overdreven mængde, du skal ikke spise udhulet franskbrød med flødeboller i. Du skal i en 14-dages periode maks. falde i kalorieoverforbrugssuppedasen to gange, fordi du skal til fest eller holde fest med dig selv. Eller lære at holde anderledes fest …

Og så skal du finde tålmodigheden i dig selv. Og finde motion, hvor du får sved på panden. Hver dag.

 

Motion, stress og andre menneskers pisk og fordomme

Motion skal være sjovt, ellers holder det kun i få uger. Og de fleste skal tabe sig over et halvt til helt år. Så de mange nævnte produkter er ikke til at quick-fix. Hvis du er er typen, der blot taber dig ved at skrue lidt op for motionen og ned på kagerne, så behøver du ikke at læse videre. Så har du en udmærket metabolisme, så er det blot vilje, antijunk og gaffatape. Hører du derimod til typen, der trods al din ihærdighed ikke taber dig synderligt, er det her, du kan finde noget støtteterapi på din vej.

Ingen af produkterne hjælper dog mod den uhyrlige stress, vi udsætter os selv for i kampen for at tabe os. Og grotesk nok, jo mere vi forsøger at piske os selv både fysisk og mentalt, jo mere tager vi måske på. Så den chikane, vi får fra omgivelserne, hjælper altså ikke! De løftede pegefingre gør os til usle, skamfulde mennesker uden power. Vores kortisolniveauer stiger og er – ja, den største -grund til, at nogle tager mere fedt på omkring maveregionen end andre. Hvis det altså ikke er en slik- og ølvom.

Før du ødelægger din egen gode stemning, så grib til barmen og find ud af, hvem du er, og få hjælp på de næste sider:

 

GUIDE TIL AT VÆLGE DEN RETTE STØTTETERAPI

Du skal tage skeen i den anden hånd. Du er selv skyld i din overvægt. Enhver kan tabe sig. Vi har hørt det så mange gange, at nogle går hjem og græder, andre giver op, og så er der dem, det lykkedes for – i hvert fald for en periode. Der er støtteterapi at hente hos forskerne, der for længst har opdaget mange af mekanismerne bag et fornuftigt vægttab, og denne forskning er omsat til tabletter af forskellig natur, som kan støtte dig i processen.

Begynd med http://www.madlog.dk og for 25 kroner om ugen kan du indtaste dine madvaner og tælle ikke kun kalorier, men få et overblik over, hvad du egentlig spiser af fedt, kulhydrater, proteiner, vitaminer, og mineraler. Så finder du ud af, om du får alt for meget fedt (maks. 30 % af tallerkenen, får alt for få proteiner (min. 20 % af tallerkenen) eller alt for mange kulhydrater i forhold til fedt og protein.

Vi har alle lidt forskelligt stofskifte, hvor nogle er bedre til at nedbryde fedt end andre. Men vi skal alle have godt med proteiner – gerne planteproteiner – for det kræver energi at nedbryde energi – og hjælper derfor på vægttabet. Proteiner mætter som regel også rigtig godt og får vores blodsukker mere stabilt. Prøv i en uge at spise mange proteiner hver morgen: æg, kylling, proteinsmoothie – næsten hvad som helst med stort indhold af protein og INGEN sukker. Det vil være meget lettere for dig at spise sundt resten af dagen …

 

Find ud af, hvem du er, og vælg 1, 2 eller 3 produkter

Du kan sagtens sammensætte en individuel plan.

 

Begynd her:

  • Har du en god tarmfunktion, altså kommer på toilettet hver dag uden problemer, uden nævneværdig luft i tar-mene eller særlig trang til søde ting eller væske i kroppen – gå til punkt 2.

 

Biodrain

Urterne i produktet er velgennemprøvet:

  • Skaber en bedre fordøjelse ved bl.a. at hjælpe leverens omsætning af fedtstoffer og afgive galde til at nedbryde maden
  • Støtter tarmens peristaltik og mikroflora
  • Hjælper mod oppustede tarme
  • Lettere vanddrivende, hvis der er tendens til væskeophobninger

 

DIDA mod sukker og svampe

Har du meget trang til søde ting, er det Dida, du skal vælge. Her får du måske bugt med en irriterende candidasvamp, som ellers dikterer dig at spise usundt. Hjælp selv til ved at spise mange små måltider, spis proteinrigt, og undgå i den grad alle produkter med sukker i.

 

  • Du har prøvet flere vægttabskure, hvor du har talt kalorier, og det har ikke hjulpet?

 

Grøn te og chili i en stærk kombination

Chili Burn kan være den støtteterapi, du har brug for, hvis dit største problem ikke er bugfedt, men generelt for mange fedtceller over hele kroppen, og du heller ikke har problemer med at indtage for meget sukker – men blot buler ud alle vegne. Du kan let kombinere med Seaweed Diet, men overhold dosis på begge produkter, så du ikke får for meget chrom, et mineral, som stabiliserer dit blodsukker.

Indholdet af grøn te-ekstrakt og chili sammen med B-vitaminer og magnesium hjælper bl.a. på at omsætte kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Øger også stofskiftet ude i cellerne.

 

Coffee Diet til overspisere – eller til dig, der er vild med kulhydrater og fedt

Inden kaffebønnen bliver ristet, indeholder den ud over koffein også et stof, chlorogensyre, som er ganske interessant for overvægtige. For studier viser, at ud over at sænke mængden af kulhydrater, som optages i tarmen, hjælper syren også til at nedbryde fedtstoffer, så ikke kun leveren bliver aflastet, men også vores kredsløb, der synes mindre godt om for meget fedt.

Coffee Diet kan regulere et fedtforbrændende hormon, så hormonet arbejder bedre, og alt i alt har man i forsøg set nogle meget overbevisende resultater. Fx tabte gruppen af grøn kaffeekstrakt sig 5,4 kilo på 12 uger, mens almindelige kaffedrikkere kun tabte sig 1,7 kilo. Begge grupper fortsatte deres sædvanlige spise- og motionsvaner.

Mange andre forsøg har vist det samme resultat – grøn kaffeekstrakt virker. Er du meget koffeinfølsom og derfor får stærk uro i kroppen eller ikke vil kunne sove om natten, så spring Coffee Diet over, eller spis dem kun til morgenmad og til frokost.

Du kan finde ovennævnte studie og et væld af andre studier på http://www.pubmed.com, skriv “green coffee” i søge-feltet.

I produktet finder du også Glucomannan, en fiber fra konjakroden, som svulmer op i mavesækken, så du bliver mindre sulten. Det er en af de droger, der rent faktisk er godkendt af EU som slankemiddel. Ved at spise en til to tabletter en halv time før måltidet, får du fyldt mavesækken op med fibre. De skaber derfor ro og kan i øvrigt også hindre en del af fedtstofferne i at blive optaget gennem tarmen.

Skulle du være en underspiser – altså tager på selvom du spiser for lidt (!), så er det ikke glucomannan, du skal vælge.

 

Seaweed Diet til os alle, uanset årsagen til overvægt

Uanset om du er underspiser, overspiser eller bare har en krop, der ikke arter sig, hvad vægttab angår, skal du prøve Seaweed Diet. Her finder du en kombination af den nyeste forskning inden for vægttab. Produktet sætter gang i din evne til at omdanne sukker (kulhydrater), så de forbruges korrekt af kroppen og ikke omdannes til fedt. Det skaber mindre af det usunde fedt, især rundt om maven.

De hjælper dig også til at spise sundere, fordi de regulerer din appetit på sukker, som bliver optaget langsommere hen over tarmen og derfor ikke giver ustabilt blodsukker, der får dig til at spise sukker, drikke mere alkohol eller hige efter fede ting hele dagen. De hjælper på dit stofskifte, både hvad angår din skjoldbruskkirtel, men også stofskiftet ude i de enkelte celler. Det gør dem mere modtagelige for næringsstoffer og hjælper deres evne til at stoppe dannelsen af for mange fedtceller!

I produktet finder du ekstrakt af hvid morbær, som du godt kan tage sammen med enkeltproduktet, du kan læse om nedenfor.

Du finder en stor artikel med gennemgang af studierne i det sidste nummer af magasinet eller på

https://sund-forskning.dk/artikler/forskerne-hjaelper-os-mod-overvaegt-og-fedme/

 

Forsøg med hvide morbær, tab ni kilo i stedet for tre

Ekstrakt af hvid morbær indgik i et forsøg, hvor alle deltagere kun spiste 1300 kcal. Det vil de fleste tabe sig af, men de, der fik de aktive stoffer frem for snydekapsler, tabte sig ni kilo i stedet for tre. Meget overbevisende studie, som du kan læse mere om på

http://www.sund-forskning.dk/ eller i det tidligere magasin. Det hjalp ikke kun på livvidden, men tømte ganske simpelt fedtcellerne ved bl.a. at stoppe fedtoptagelsen allerede i tarmen. Produktet hedder Mulberry.

Det er sådan lidt pudsigt med æblecider: Studierne er mange, men om de altid virker, det er forskerne slet ikke enige om. Prøv dem eventuelt sammen med nogle af de øvrige New Nordic-produkter – skab din personlige plan.

  • Få støtte fra Sportnutrition-serien, som du skal anvende, når du har opnået dit vægttab og bare vil stramme op og blive bedre til din motion. Læs om serien i augustnummeret.

Artiklen: Forskerne hjælper os mod overvægt og fedme finder du i forrige nummer af sund-forskning eller på www.sund-forskning.dk. Her gennemgås virkningen af Seaweed Diet nøje.

 

Læs også: http://www.sund-forskning.dk/artikler/der-er-også-andre-arsager-til-overvaegt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *