Mellemørebetændelse

løg

 

Akut mellemørebetændelse skyldes en virus eller bakterieinfektion, der gennem luftkanalen (det eustakiske rør) mellem svælg og øre trænger op i mellemøret. Mellemøret er et luftfyldt hulrum mellem trommehinden og høreorganet. Mange børn rammes af mellemørebetændelse som komplikation til forkølelse, influenza eller andre luftvejsinfektioner. Gentagne mellemørebetændelser skal derfor ikke kun behandles lokalt i øret, men det er også vigtigt at se på, hvordan immunforsvaret og luftvejene i øvrigt har det.

 

Kurforslag

Kostråd:
Undgå mælkeprodukter, uanset om dit barn er intolerant/allergisk eller ej, for mælkeprodukter er slimdannende. Dit barn kommer ikke til at mangle kalk. En tredjedel af jordens befolkning drikker ikke mælk, og de lider ikke af kalkmangel af den grund.

 

Vitaminer og mineraler:
Et godt vitamin- og mineraltilskud til børn, som er let optageligt. Eventuelt ekstra C-vitaminer i perioder med forkølelser.

 

Fedtsyrer:
Sørg for masser af gode planteolier og fisk i dagligdagen.

 

Urter:
Sambucus nigra (hyldebær), Echinacea purpurea rod (rod af rød solhat), Thymus vulgaris (timian), som er desinficerende, Zingiber officinale (ingefær) til de lidt større børn. Læs også om bihulebetændelse. En skive løg i et tyndt viskestykke kan lægges op ved øret. De æteriske olier, som et friskskåret løg indeholder, kan lindre med det samme. Et skivet løg i en skål kan stilles tæt på barnet om natten – uden for rækkevidde – men så tæt på barnets hovedpude som muligt. De æteriske olier kan desinficere luftvejene. En dråbe håndvarm olie kan hældes i øret, hvis trommehinden ikke er sprængt.

 

Andet:
Lad barnet sidde oppe, støttet af puder. Det lindrer smerterne. Til de lidt større børn har en hals-/øre-/næse-specialist udviklet en ballon, som barnet skal puste op med næsen. Den hindrer overtryk og kan både forebygge og lindre gener. Kan købes på apoteket.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *