Menopausepakken

menopause

 

Som gammel biopat og naturopath i biologisk medicin undrer jeg mig næsten hver dag over, at vi som moderne mennesker er givet os den gave at blive tudsegamle, men at livet undervejs består af så mange mærkværdige bump, som er dikteret af en krop, der skranter. Er du ikke nået til overgangsalderens generende hedeture og tørre slimhinder, kan du måske nå at forebygge en masse gener ved at spise ultrasundt og bruge dine muskler hver eneste dag. Men står du midt i menopausen, skal der en anderledes støtte til, og den kan du finde ved lige nu at gå i gang med at træne, så du derigennem, og med øvrig støtte fra naturen, får gjort has på de fleste af fortrædelighederne.

 

Af Marianne Palm

 

Grådlabil, humørsvingende, svedende. Tørre slimhinder, uro i kroppen og ved siden af sig selv. Der er mange symptomer, der kan opstå både efter, undervejs og på vej ind i overgangsalderen, og hvorfor ikke gribe fat i de muligheder, der ligger lige for. Nogle af dem kræver lidt mere af dig, end du måske lige havde tænkt, var nødvendigt. Andre kan klares gennem et par kapsler og tabletter et par gange om dagen.

 

Hurtige tips & tricks til at komme lettere gennem hede-/svedeture

  • Sov i svedabsorberende nattøj og sengelinned.
  • Sov gerne koldt.
  • Har du store gener om natten, vil tre kapsler Magnesium Malate før sengetid måske få dig i ro. Har du tendens til knogleskørhed, så kig efter Cal Mag Bone Strong også fra New Nordic, så du får den rette sammensætning til at opretholde så god en knoglestruktur som muligt.
  • Drik salviete – kan drikkes koldt gennem hele dagen.
  • Måske får du færre hede-/svedeture ved at tænke positive tanker og håndtere de ting, der bekymrer dig?
  • Drik mindre kaffe, og spis mindre sukker. Kig også på, om alkohol forværrer situationen.


Lidt mere krævende tips & tricks til at komme gennem overgangsalderen

Brug dine muskler hver dag. Jo bedre muskelstyrke, jo bedre feedback til hjernen med signalstoffer og hormoner, som holder dig i mest mulig balance. Har du aldrig dyrket motion før, så kom i gang nu.

Giv dig tid til at finde ud af, om der virkelig, sådan virkelig, er udfordringer til dit nervesystem, som generer dit hormonsystem.

Meno Joy er især til dig, der har humørforandringer i menopausen, mens Intim Comfort er til dig, der mærker tørre slimhinder. Begge produkter, men især Intim Comfort, kan anvendes også efter overgangsalderen. I produktet er der bl.a. ekstrakt af havtorn, der med sine fedtsyrer bærer på fin forskning i forhold til slimhinder. Du finder også lidt elmebark, der kan smøre slimhinder, og ellers findes der flere mælkesyrebakterier på helsehylderne, der er dedikeret kvinder med sarte og tørre slimhinder. Spørg i din helsekostbutik. Lidt olivenolie lokalt kan også give lindring.

 

Tre droger som støtte i den svære overgang

I Meno Joy finder du, ud over rødkløverekstrakt, en fin portion humleekstrakt og damianekstrakt. Flere studier har vist en virkning på især begyndende overgangsalderproblemer. Heriblandt et studie på 120 kvinder, der blev delt i to grupper, hvor den ene gruppe fik ekstrakt af humle, mens den anden gruppe fik placebo. I tiden før kvinderne fik enten aktive kapsler eller placebo, havde man bedt om at lave dagbøger, hvor man målte antallet og styrken af hedeture, og de daglige notater fortsatte under hele forsøget, som varede i 12 uger. Her kunne man undervejs efter 4, 8 og 12 uger se en signifikant forbedring af symptomerne.

Kilde: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25982391/

 

Damianekstrakt med sit botaniske navn Turnera diffusa er som “hormonurt” et interessant bekendtskab, for det er en droge, der typisk har været anvendt mest til mænd, fordi den evner at regulere det mandlige kønshormon, testosteron. Men studier har længe vist, at plantens egenskaber også rækker ud til kvinder i overgangsalderen, hvor den bl.a. kan støtte hele hormonsystemet og måske give mere sexlyst, som der let kan opstå mangel på under menopausen.

 

En overgang med flere navne

Overgangsalderen er perioden omkring den sidste menstruation. Når man ikke har haft menstruationer i et år, er man i menopause. Klimakteriet er et andet navn for overgangsalderen. Forandringer og symptomer i overgangsalderen skyldes, at æggestokkene holder op med at danne det kvindelige kønshormon, østrogen.

Kilde: sundhed.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *