Nervestyrkende muligheder

nerver

 

Rolige nætter skaber styrke om dagen, og styrke om dagen giver en roligere søvn. Mød nogle muligheder i mandarinekstrakt og især i den fine europæiske plante citronmelisse, der sammen med magnesium kan bidrage til både bedre søvn og mere energi om dagen.

 

Af Marianne Palm

 

Arbejder vi med urter fra hele verden, arbejder vi samtidig sammen med supererfarne specialister ud i urter og alle de andre næringsstoffer, der ofte i lidt koncentreret form kan gøre en forskel, fx for vores nervesystem. Citronmelisse er et fantastisk eksempel på en lille opretstående plante, der med sin overvældende citrusduft kan virke begge veje: Om dagen giver den styrke, om natten giver den ro. I plantemedicinen deler vi det meste op i egenskaber. Hvilke egenskaber har en plante, og hvilke egenskaber har du brug for? Citronmelissens egenskab er at være nervestyrkende, og det vidste fortidens munke, der bragte den med sig gennem Europa til de mange klosterhaver.

 

Mandarinekstrakt i kapsler, og gerne også som æterisk olie

Et andet af naturens mirakler til gavn for vores nervesystemer er ekstrakter eller æteriske olier fra den store citrusfamilie, hvor mandarinfrugten har været genstand for mange forskeres interesse. Ud over at kunne beskytte vores lever, så leveren får støtte til bedre at kunne håndtere fedtstoffer, har den også vist sig at være nervestyrkende, og får man mandarin i større mængder, ser det ud til, at især ekstrakten af skrællen kan hjælpe på den type af smerter, hvor det er hjernen, der er blevet for sensitiv over for smerter, så den overreagerer. Der skal dog en større mængde til, end man kan finde i Active Nerves fra New Nordic, eller som man har lyst til at spise sig til gennem den ret så bitre skræl, men måske du kan hjælpe din overspændte hjerne med kombinationen i Active Nerves, som også indeholder magnesium med en æterisk olie af mandarinekstrakt, du enten kan putte i en diffuser eller bruge som olie på din hud?
For kunsten at fjerne denne ekstra smertesensitivitet er absolut ikke nem med medicin, det bliver alt for ofte til en medicin, der har flere bivirkninger, du gerne vil være foruden.

 

En dejlig cocktail

Brug Active Nerves, og kombiner med masser af bevægelse. Ved at udnytte den rolige energi, der opstår i en cocktail af citronmelisse, en god portion magnesium, mandarinekstrakt og lavendelolie, som du finder i kapslerne, får du mere lyst til at bruge din hverdag til at gå nogle lange ture, gribe fat i svømmetasken, tage dig en svingom, eller hvad du ellers er til af udfoldelser. Al bevægelse tæller, og din hjerne vil takke dig om natten ved at kvittere med et mere roligt nervesystem. I dag er det bl.a. dansk forskning, som viser, at hjernen har brug for at slippe af med sine affaldsstoffer om natten, og her er bl.a. magnesium en værdifuld støtte. Husk også i løbet af dagen, men ikke lige før sengetid, at drikke godt med væske, halvanden til to liter om dagen er nødvendigt for de fleste. Et andet søvntrick er at spise mad allersenest kl. 18 og helt at undgå sukkerholdige fødevarer og drikke før sengetid. Det giver for de fleste en urolig søvn.
Og lige netop dit nervesystem har brug for ro om natten og masser af bevægelse om dagen. Det hjælper den lille velduftende citronmelisse til sammen med den lige så velduftende mandarinekstrakt i en fin ekstraktion med lavendlen. Er du slet ikke til dufte i dit hjem, er det jo heldigt, at du alligevel kan aktivere dit nervesystem gennem et par effektive kapsler.

 

One thought on “Nervestyrkende muligheder

  • Wow, superb blog structure! How long have you been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The whole look of your website is fantastic, as smartly as the content material!
    You can see similar here dobry sklep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *