Meta-analyse: Omega-3 giver børn skarpt syn
August 1, 2018

 

 

 

 

Ifølge en helt ny meta-analyse kan tilskud af omega-3 hjælpe på børns syn samt forbedre både deres mentale og psykomotoriske udvikling.

 

Af Bjørn Falck Madsen, videnskabsjournalist
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2018

 

 

En stor meta-analyse viser, at omega-3-tilskud kan forbedre børns skarphedssyn samt forbedre deres mentale udvikling og psykomotoriske udvikling. Forskerne sammenlignede data fra i alt 38 videnskabelige studier. De i alt 5.541 deltagere bestod af mødre, for tidligt fødte børn og børn, der var født til tiden.

 

Gavner øjne og hjerne

Den systematiske gennemgang af studierne hjalp forskerne med at identificere de sundhedsmæssige fordele, der er forbundet med at tage tilskud af omega-3-fedtsyrer. Observationerne harmonerer ganske fint med de sundhedsanprisninger, som det europæiske fødevaresikkerhedsråd (EFSA) har godkendt for netop omega-3-fedtsyrer, hvor det blandt er tilladt at sige, at fiskeolie har betydning for udvikling af barnets syn og hjerne.

 

Kilde:

n–3 Fatty Acid Supplementation in Mothers, Preterm Infants, and Term Infants and Childhood Psychomotor and Visual Development: A Systematic Review and Meta-Analysis

The Journal of Nutrition, Vol. 148, nr. 3, side 409–418

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: