Muslingeolie indeholder 93 forskellige fedtsyrer

Muslinger-01

 

Når vi kigger på forskning og erfaringer fra komplementære behandlere, bliver der mest talt om omega-3 og – omega-6 fedtsyren. Måske nævnes også omega-7 og omega-9 fedtsyren. Men i den virkelige verden, fx hos muslinger, er der ikke mindre end 93 forskellige fedtsyrer i deres kød og olie.

 

Af Marianne Palm

 

Der er 93 forskellige fedtsyrer i muslinger. Det har man vidst i mange år på New Zealand, der er omgivet af nogle af de reneste have i verden, og derfor har muslingerne særligt gode levevilkår uden optag af umulige, menneskeskabte dikkedarer.

De lever et sundt liv, indtil de bliver høstet, og der har gennem mange år været lavet studier på virkningen i vores kroppe. Produktionen er vigtig, for uden at sikre, at de mange fedtsyrer forbliver intakte uden at blive udsat for ilt, vil det blive nogle fedtsyrer, der skaber sygdom frem for at støtte os i vores bestræbelser på at få skabt en balance i kroppens fedtsyreprofil, der over tid måske kan eliminere bl.a. de inflammationer, som ellers er hovedårsagen til en lang række problemstillinger.

 

Lad os gå tættere på de små muslinger og den gode forskning

En af de faktorer, der adskiller muslinger fra fiskeolie, er den grønlæbede muslings evne til at blokere dannelsen af de signalstoffer, der hedder leukotriener. Signalstofferne findes der flere af, og det er især leukotrien B4, som er ansvarlig for udviklingen af gigt, som fx Original Muslingeolie fra Novasel, danner. Blokeringen eller nedsættelsen af B4 gør, at der opstår mindre inflammation og dermed færre smerter. Det er en væsentlig forskel fra fiskeolierne, som hæmmer prosta-glandinerne, en anden del af hele den komplekse viden om fedtsyrers evne til at forebygge eller endog behandle forskellige inflammationer. Man mener, at det er det høje indhold af den specielle omega-3-fedtsyre ETA (20:4) i muslingeolien, som især er bidragsyder til den gode effekt, som er set i mange studier.

Leukotrien B4 er set som en støtte for følgende organsystemer, og for at gøre det let at huske begynder vi fra hovedet og bevæger os ned gennem kroppen:

 

Inflammationer

  • I luftvejene, fx kroniske inflammationer i bihuler og bronkier.
  • Har også betydning for udviklingen af allergier og forskellige hudsygdomme

På vejen gennem kroppen møder man fordøjelsen, hvor immunforsvaret skal være i balance for at undgå kroniske tilstande.

Studier antyder, at leukotrien B4 også kan være ansvarlig for udviklingen af insulinresistens.

Insulinresistens kan være medårsag til at skabe en kaskade af problemer i hormonsystemet, fx ved endometriose, PCO og PCOS, men er også involveret ved diabetes 1 og diabetes 2, overvægt, svær akne m.m.

Og som der er allermest forskning på, når det gælder Original Muslingeolie: i forhold til gigttilstande – eller med et mere moderne ord – kroniske inflammationer i led og muskler.

 

Hvorfor har leukotrien B4 så stor en effekt så forskellige steder i kroppen?

Årsagen er, at det bl.a. er signalstoffet, der fortæller flere dele af immunforsvaret, at der skal handles, men ikke overreageres. B4 aktiverer fx immunceller, kaldet neutrofile granulocytter, monocytter, og eosinofile granulocytter – meget indviklet for andre end os, der elsker at forstå det – men stimulerer også de såkaldte proinflammatoriske cytokiner, som er med til at skabe inflammation i alle de nævnte områder – og mange flere.

Det er her, bl.a. Original Muslingeolie har sin virkning. For de forskellige fedtsyrer og heriblandt ETA kan dæmpe leukotrien B4, så inflammation og dermed smerter, hævelser og irritation af fx lunge- og tarmvæv kan blive mindre.

Du skal ikke ønske, at inflammationen forsvinder fuldstændig, for den skal være der for at minde dig om, at du skal passe på dig selv og ændre adfærd, når det er nødvendigt. Fx at bevæge dig mere eller mindre eller bevæge dig gennem andre motionsformer, der skåner det smertende område. Det kan også være at undgå rygere, hvis det er dine luftveje, der skal have hjælp eller at skåne tarmen for mærkværdigheder. Og ikke mindst skåne dine celler for sukker for at undgå insulinresistens, en resistens, der har så mange konsekvenser for hele kroppen, både som ung og ældre.

 

Konklusion

Leukotrien B4 er en hjælper og en støtte, og Original Muslingeolie er din ven på vejen.

Doseringen er tre små bitte kapsler om dagen, der let kan sluges, endnu en fordel ved at fange de 93 fedtsyrer ind fra New Zealand.

3 thoughts on “Muslingeolie indeholder 93 forskellige fedtsyrer

  • My wife and i got so more than happy when Emmanuel managed to round up his investigation from the precious recommendations he got out of your web page. It is now and again perplexing just to always be giving freely tips that many other people might have been making money from. And we also do understand we now have the blog owner to thank for that. Most of the illustrations you made, the straightforward web site menu, the relationships you will make it easier to instill – it’s most wonderful, and it’s really facilitating our son and the family know that the issue is brilliant, and that’s exceedingly indispensable. Thanks for all!

  • I don’t commonly comment but I gotta state thankyou for the post on this great one : D.

  • Its such as you read my thoughts! You seem to know a lot approximately this, like you wrote the e-book in it or something. I believe that you simply could do with a few p.c. to power the message house a bit, however instead of that, that is magnificent blog. An excellent read. I will certainly be back.

Comments are closed.