Når din hud skal hjælpes indefra med aloe og udefra med baobab

Baobabolie

 

Det er ikke underligt, at aloe vera-planten har gået sin sejrsgang over det meste af verden. De aktive stoffers evne til at virke regulerende på meget forskellige problemstillinger som fx hud, mavesæk, tarme og i det hele taget virke modulerende på et anstrengt immunforsvar gør planten til en helt særlig hjælper til moderne menneskers skavanker. Og tag med det samme et kig på baobab, frugterne fra det helt særlige træ, der også kan gøre en forskel.

Af Marianne Palm

Mange kender aloeplantens virkning, når man smører den lidt tykke gel på huden ved solskoldning, eller man har brændt sig på kogepladen. Hvad de færreste ved, er, at plantens aktive stoffer også virker indefra. Her skal du have fat i Avivir Drikke Aloe Vera eller Avivir Aloe Vera kosttilskud, hvor du sikrer dig et stabilt og højt niveau af plantestoffer, der når hele vejen fra mavesækken, hvor de påbegynder deres beroligende og genopbyggende egenskaber, til de fortsætter hele vejen videre til tarmene og derfra videre ud i kroppen, bl.a. huden.
At de aktive stoffer virker, er påvist rigtig mange gange, og fælles for dem er, at de virker regulerende på immunforsvaret, fx i huden.

Beskadiget hud både med og uden rødme genopbygges indefra

I flere forskellige forsøg har man set, hvordan aloe vera indefra, altså enten via kapslerne eller fra aloedrikken, kan støtte kroppen. Forsøgene viser, at ud over at immunforsvaret bliver forbedret, ser man også en øget regulering af de fibroblaster og bindevævskomponenter, der sørger for, at huden hurtigere regenereres, også selvom de har været udsat for stærkt pres. Aloe vera er således ikke kun til at fjerne en ubalance, men også en mulig støtte til at genopbygge og regulere.

Viden fra tarmene kan godt overføres til huden – og omvendt

Det er i øvrigt nogle af de erfaringer, man har gjort sig med virkningen fx i tarmene, hvor det ser ud til, at plantens aktive stoffer kan hjælpe med en opheling og forbedring af cellevæggene. Evnen til at virke på tarmcellevæggene skyldes formodentlig virkningen på nogle ellers meget kraftige frie radikaler, der konstant kan irritere cellemembranen. Ved at disse frie radikaler bliver mindsket kan cellerne bedre overleve og skabe sundhed både for cellen selv, men også for de omgivende celler. I et andet forsøg så man, at aloe vera indvortes er med til at stabilisere mastcellerne i tarmen og dermed bidrage til kroppens naturlige forsvar mod mikroorganismer.

Brug aloe som kosttilskud, og dup huden med baobabolien, hvis du gerne vil mindske udviklingen af rynker

Vægttab og alder, genetik og måske et liv med fuld fart på. Der er mange årsager til at danne rynker, men det kan være værd at kigge på mulighederne for at tilføre fugt og de aktive stoffer, som stopper noget af nedbrydningen af vores kollagen, der skal fungere som skelet for vores hudceller. I et klinisk forsøg med tredive raske kvindelige forsøgspersoner over 45 år så man, at aloe gel som kosttilskud forbedrer rynker og elasticitet i ældet hud ved hjælp af en stigning i produktionen af ​​kollagen og et fald i kollagen-nedbrydende MMP-1-genekspression.

Du kan få Avivir kosttilskud enten som drik eller som kapsler. Kig efter Avivir Drikke Aloe Vera eller Avivir Aloe Vera kosttilskud.

Baobabolien har den unikke egenskab, at den som olie trænger hurtigt ind i huden uden at efterlade en fedtet overflade. Den går ind i hudens øverste lag og hjælper med at binde fugt.

Baobabolien er med en særlig sammensætning af fedtsyrer, fytosteroler, omega-6 og -9 og et højt indhold af antioxidanter (tocoferoler og tocotrienoler) helt enestående til pleje af hud og hår. Resultatet er en ekstremt virksom olie, der efterlader huden silkeblød helt uden at fedte.

Baobabolien har dokumentation for følgende:

  • Trænger hurtigt ind og efterlader huden blød
  • Styrker hudens barrierefunktion og modvirker fugttab
  • Forbedrer hudens elasticitet med op til 25 pct. i løbet af fire uger
  • Styrker kollagenet
  • Kan mindske synligheden af rynker og strækmærker
  • Hjælper med at reducere rødme og ubalancer i huden
  • Har antioxidant effekt
  • Nærer, plejer og blødgør

Brug den økologiske baobabolie morgen og aften, efter bad eller inden du går ud i det omskiftelige danske vejr, som til alle tider har været en udfordring for hudens mange cellelag.

Vidste du også, at der er studier på aloe veras ophelende støtte og til at berolige rødt og irriteret tandkød?

Når du nu alligevel er i gang med at pleje de aldrende tegn, så husk også mundhulen. Gener i den følsomme mundhule kan meget let blive en følgesvend med alderen. Du kan anvende Avivir tandpasta og samtidig duppe med gelen, så den lander i tandkødslommerne, hvor gelen vil hjælpe det lokale immunforsvar med at støtte genopbygningen nede fra bunden af tandlommen. Du kan også gurgle Avivir-drikken. Hold det i munden i minimum 30 sekunder, før du synker. Når du synker det, vil du få glæde af det i resten af kroppen.

One thought on “Når din hud skal hjælpes indefra med aloe og udefra med baobab

  • Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *