Når hø giver feber

Allergi

 

Høfeber, det er egentlig et underligt ord, men vi ved jo godt, at det dækker bredt over allergiske reaktioner. Kombinationen af hvidløg og russisk rod krydret med et unikt urtegærprodukt kan give sommerallergien kamp til stregen.

 

Af Benedikte Mikkelsen

 

Ordet høfeber refererer til den tid på året, hvor høet står på markerne klar til høst, men der er også tale om en tilstand, der for mange begynder i det tidlige forår, hvor alting springer ud. Det er en tilstand, som ofte fortsætter til hen efter sensommeren, hvor kulden (måske) trænger ind over det danske land. Det er rigtig lang tid at være tæt i næsen, have kløende øjne og måske problemer med vejrtrækningen.

Men hvad er høfeber egentligt?

Det er en lidt misvisende betegnelse for de allergisymptomer, som rammer øjne og næse. Betegnelsen er misvisende, fordi mange andre allergifremkaldende stoffer end ”hø”, altså græs, kan give dig symptomer. Faktisk er den lægelige betegnelse allergisk rhinoconjunktivis, som betyder allergisk betændelse i næse og øjne.

Lider du af høfeber, så er du bestemt ikke den eneste. Det er den hyppigste kroniske sygdom i den vestlige verden, og det anslås, at cirka en million danskere lider eller har lidt af høfeber.

Symptomer på høfeber:

 • Rindende og kløende øjne
 • Røde rande om øjnene
 • Kløende og tæt næse
 • Kløe bagerst i ganen
 • Problemer med vejrtrækningen
 • Tør hoste
 • Ringere smags- og lugtesans
 • Hovedpine


Den hyppigste årsag til høfeber er pollen, mindre hyppigt ses høfeberreaktioner på husstøvmider, kæledyr eller skimmelsvampe.

 

Måske skal du prøve hvidløg

Er du ikke stor fan af antihistaminer, så er der heldigvis også alternativer, som er værd at afprøve. Det gjorde nogle forskere fra College of Phytotherapy, et universitet, hvor man studerer forskellige urter og planters virkning på sygdomme. Her indgik der 29 deltagere i forsøget. Alle skulle udfylde et skema hver dag gennem 35 dage midt i allergisæsonen. De tog fire Garcin om dagen, to morgen, to aften, og skulle på en fempunktsskala hver dag notere sig, hvordan de havde det med deres allergisymptomer. Gennem forsøget og efter forsøget kunne både deltagere og forsøgspersoner notere sig, at:

 • over 80 pct. af deltagerne kunne rapportere en signifikant reduktion af antallet af allergiske reaktioner gennem forsøget
 • kun to af deltagerne var nødt til en enkelt dag at supplere med antihistaminer
 • ingen mærkede nogen bivirkninger, hverken lugt eller smag af hvidløg, og de slap for de bivirkninger, de ellers plejede at have fra antihistaminer
 • inden forsøget havde deltagerne skrevet om deres forventninger til Garcin-behandlingen, og alle kunne efter forsøget berette, at de var meget positivt overraskede over, hvor mange af deres symptomer der forsvandt med Garcin.

Men hvorfor er det lige, at Garcin kan virke mod allergi? Producenten bag Garcin og Garpro har gennem forskning og studier formået at skabe et produkt med et højt indhold af standardiseret allicin. Det betyder, at du sikrer dig, at der er det forventelige indhold af aktive stoffer i hver af de små kapsler, hvilket du ikke kan være sikker på med hvidløg fra naturen eller fra andre produkter. I Garpro finder du også mælkesyrebakterier, hvilket kan være hensigtsmæssigt, da mange, som lider af allergier og høfeber, også har problemer med fordøjelsen. I dag ved man nemlig, at den allerbedste måde at styrke immunsystemet på er at få orden i sin mikroflora i tarmen. Det er her, mælkesyrebakterierne er med i dannelsen af immunkomponenter, som skal hjælpe dig med at forebygge allergier eller i det hele taget styrke dig mod infektioner.

Sover du sommeren væk?

Du, som har prøvet antihistaminer, der er det mest brugte lægemiddel mod allergi, ved, at det kan være enormt sløvende, og det er da bare ikke fedt, at hele sommeren skal gå med at være træt. Pollenmængden varierer meget fra år til år og er ekstremt afhængig af vejret. Varmt og tørt vejr giver mere pollen i luften end køligere og vådt vejr.

Måske er du blevet testet hos lægen og ved, hvilke former for pollen som er netop din fjende og derfor er klar over, hvornår du skal sætte ind med Garcin og Garpro. Høfeber, som er forårsaget af pollen, følger nemlig ofte en pollensæson, som ser nogenlunde sådan ud:

 • Forår: hasselpollen, ellepollen og elmepollen i de tidlige forårsmåneder samt birkepollen i maj
 • Sommer: Græspollen i juni og juli
 • Sensommer: Gråbynkepollen i juli og august


Måske er du bare sommerforkølet?

Så kan du sætte ind med andrographis. Almindelige forkølelser, influenza og andre almindelige virussygdomme kan helt ukompliceret behandles med Kan Jang. Produktet indeholder nemlig ekstrakter af andrographis, som er kendt for at støtte immunsystemet, reducere inflammation, give en antioxidativ beskyttelse, fjerne toksiner og meget mere.

Et stærkt immunforsvar er også alfa og omega for, hvordan du kommer igennem allergisæsonen, så en kombination af Garpro/Garcin og Kan Jang kan helt klart være vejen frem for dig, som lider, når den danske sommer viser sit smukke ansigt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *