Et nyt, dansk firma går hele vejen …

Hjerte og kredsløb

 

Da ægteparret Lars og Jeannette satte sig sammen med en dansk produktudvikler og cand.scient. med speciale i vitaminer, mineraler, fedtsyrer og ikke mindst urter var det egentlig for at udvikle måske nogle få forskellige produkter i forlængelse af det, de i årevis havde arbejdet med. Det er i dag blevet til ni unikke produkter, og ikke mindre end 40 andre produkter er på vej. Alle skabt i overensstemmelse med naturen, med vores kroppe og med færrest mulige hjælpestoffer og i miljøvenlig indpakning.

Af Marianne Palm

Fra O-Zone-dyner til udviklingen af danske kosttilskud og naturlægemidler

Jeannette, som oprindeligt har arbejdet som sygeplejerske og senere inden for salg af medicin, har i årevis drevet ZiboCare – et firma inden for healthcare & rehab, hvor et bredt sortiment af produkter har hjulpet adskillige mennesker med at få en bedre hverdag. Bl.a. har Jeannette også udviklet og solgt tyngdedyner, hvor den sansestimulerende effekt er til stor gavn for mange patientgrupper. Herunder eksempelvis O-Zone-dynen, der skaber den helt rette tyngde for et overbelastet nervesystem, og produktet skabte på alle måder så stor en succes bl.a. gennem så vidt forskellige salgskanaler som hospitaler, kommuner og Jysk, at der var plads til videreudvikling af de mange behov, en moderne krop har for at forblive sund eller opnå optimale betingelser igen.

Lars, som oprindeligt kommer fra en helt anden branche som revisor, har gennem firmaet med O-Zone-dynerne fået forståelsen for, hvordan de overordnede organsystemer som kredsløb, nervesystem, immunforsvar og hormonsystem har brug for meget mere støtte til at kunne forblive sunde.

Til alle organsystemer og helt nede på celleplan

I ønsket om at skabe videnskabeligt baserede kosttilskud har de nu solgt deres forretning for at hellige sig kosttilskud og naturlægemidler og alt det, der gør det lettere at tage ansvar for egen krop med støtte fra naturens mange muligheder.

Visionen er, at vi som mennesker har brug for helhedstænkning, når det gælder alle vores organsystemer, og vi har brug for kosttilskud, der på alle måder arbejder med cellernes behov for at kunne optage næringsstoffer, udskille affaldsstoffer og i særlig grad helt nede på enzym- og signalstofplan at kunne fungere optimalt. Det kræver nye, helhedstænkende produkter og med omtanke både for alle organer og også for den planet, vi bor på.

Parret har med stor entusiasme kastet sig ud i en verden af naturlige metoder til regulering af krop og sind – den helt grundlæggende filosofi er den samme, som den hele tiden har været – mere sundhed for pengene for den enkelte borger og for samfundet som helhed. Alle ved, at det er væsentligt billigere at forebygge end at helbrede; alligevel bruges størstedelen af ressourcerne i det danske sundhedssystem på behandling i stedet for forebyggelse. Derfor er produkterne også udviklet, så de kan kombineres på kryds og tværs til optimal gavn for den enkeltes behov.

Med fødderne plantet i den danske muld

Da redaktionen mødte Lars og Jeannette til en snak om visioner, var der sådan på jysk og bornholmsk ikke så mange dikkedarer:

”Vi forsker i og udvikler vores kosttilskud og naturmedicin i overensstemmelse både med kroppens organsystemer og med cellernes enzymveje, så det giver meget mere mening at kunne kombinere vores produkter. Naturens skatkammer bugner af muligheder for at normalisere vores indre biokemi, så vi føler os friske og fyldt med energi.

Vores primære fokus er at udvikle kosttilskud, der skal supplere vores levevis og medvirke til at bevare et godt helbred. Vores ønske er at hjælpe flest mulige mennesker rundt om i verden med at leve et bedre og sundere liv ved at gøre innovative og effektive kosttilskud tilgængelige til en fornuftig pris”, fortæller Jeannette og Lars, da jeg endelig fik fanget dem i deres travle hverdag

Lars fortsætter: ”For at sikre en korrekt vejledning og brug af produkterne kan de primært købes online hos os samt hos enkelte specielt udvalgte butikker. Vi garanterer til gengæld, at du får produkter af den højeste kvalitet til den bedst mulige pris, samt at du får den nødvendige viden og gode råd for at kunne træffe det rigtige valg for dig.

Inden du går i gang med at bruge af vores kosttilskud, råd og vejledninger, skal du huske at tage det fulde ansvar for dit helbred – og det indebærer naturligvis en tur til lægen, hvis du er syg eller er i tvivl om, hvad du fejler,” slutter Lars, inden de begge er videre ud i Dannevang og resten af den store verden, for at gøre klar til de første urter i miljøvenlig emballage og de smukke apotekerkrukker, som du kan møde på www.sandvig-pharma.dk

Det er parrets vision, at produkterne skal udvikles og produceres på dansk jord og gerne så tæt på den danske natur som muligt. De første produkter, der kommer hjem, er dog blevet produceret i Tyskland hos firmaer med et meget højt fokus på kvalitet. På sigt er det tanken, at produkterne skal produceres i Danmark, og parret er i fuld dialog med diverse maskinleverandører om produktionsudstyr, der naturligvis skal leve op til GMP. På langt sigt håber parret også på, at den danske muld kan bruges til at dyrke en stor del af de ingredienser, der skal bruges. Et ambitiøst projekt, som redaktionen er sikker på, vil lykkes.

I august 2023 er de første ni produkter på vej ud til udvalgte butikker og ind på lageret til onlinebutikken. De findes i smarte refillposer, og kigger du på deres hjemmeside, kan du få øje på gaveregnen og den miljøvenlige tankegang, hvor du kan erstatte indpakninger, der blot skal smides ud, med smukke apotekerkrukker med bambuslåg, der holder i hele din levetid. Flere års produktudvikling har set dagens lys.
 

Med afsæt i de skandinaviske rødder:

Sandvig Pharma har udviklet kosttilskud med rødder i den skandinaviske natur og er sammensat ud fra en holistisk forståelse og en biokemisk velunderbygget forskning. I lighed med den enkle skandinaviske designtradition har de forsøgt at fjerne alt overflødigt fyldstof og erstattet tilsætningsstofferne med aktive urter og ingredienser i det omfang, det har været muligt. 

At normalisere et blodtryk med støtte fra naturen

Der findes et væld af planter, der sammen, eller på hver deres måde, kan bidrage til at få dit blodtryk reguleret. Det sker ikke hen over natten, og er det kraftigt forhøjet, skal du selvfølgelig gå til lægen. Når du har fået den fornødne og akutte hjælp, kan du sagtens begynde med sund kost og plantemedicin med flot dokumentation på virkningen.

Nedenfor møder du nogle planter, der har været gennem nåleøjet hos forskerne verden over.

Den smukke hvidtjørn i hegn og skel

Bor du på landet i Danmark, eller ofte kører forbi marker, hegn og skel, og du giver dig tid til at kigge rundt i de tidligste af de varme forårsmåneder, vil du møde det smukke blomsterhav fra hvidtjørnen, som har været en yndet skelplante, sikkert pga. dens mange skærmende grene, men forhåbentlig også på grund af de hvide blomster.

At sænke det lede kolesterol, LDL

Crataegus laevigata (hvidtjørn) er en medicinsk plante

At hvidtjørnekstrakt – vel at mærke en ekstrakt der er lavet korrekt – kan virke på selve hjertet, skyldes evnen til at støtte hjertets egne små blodkar i at holde sig smidige, og at hjertet derigennem får mere ilt til alle muskelfibrene i dette livsvigtige organ. Det er på ingen måde erstatning for lægemedicin, udelukkende supplerende støtte.

Peber er ikke bare peber i maden, de små sorte korn har et væld af støtte til andre planter

Peber hjælper med at optage et væld af plantestoffer fra frugter, grøntsager og urter og er derfor tilsat mange typer af kosttilskud – og forhåbentlig også din mad.

Kerner fra vindruer

De små kerner har været genstand for rigtig meget forskning, og man ved, at de hæmmer inflammation ved at påvirke den del af immunforsvaret, som ellers kan genere vores cellevægge og skabe rødme, smerte, hævelse og irritation. Det er med andre ord de fire symptomer, der skaber ingredienserne til inflammation. Alt det har også betydning for vores blodkarvægge, og hvordan vores kredsløb har det. Et af de aktive stoffer kaldes resveratrol (res-ve-ra-trol), og kort fortalt kan resveratrol have følgende virkning på kredsløbet:

 • Blodtryksnedsættende
 • Indeholder store mængder af antioxidanter, der støtter kredsløbet
 • Kolesterolsænkende
 • Inflammationshæmmende i blodkarrene


En droge til både nervesystem og blodtryk

Valeriana officinalis (baldrian) anvendes i urtemedicinen af mange kulturer som mildt beroligende, og nye studier viser, at den også er en særlig støtte til regulering af et forhøjet blodtryk, som kan opstå ved pludselige eller planlagte hændelser med indbygget angst for fx smerte.

Læs mere på www.naturehealth.dk om, hvordan baldrian virker på tandlægeskræk!

Kort fortalt kan baldrian have følgende virkning på kredsløbet

 • Blodtryksnedsættende ved at dæmpe angst og uro
 • Beroligende på hjertefrekvensen ved nervøsitet
 • De aktive stoffer virker hurtigt, fordi de let bliver optaget gennem tarmen


Uanset hvilke problemer du har med kredsløbet, har du brug for farverige grøntsager (antioxidanter) og motion til dit kredsløb. Er du ikke til lange gåture med temposkift (det skal du, hvis det er åreforkalkning), så vil dans, svømning, udendørs roning eller i romaskine være nogle af de motionsformer, hvor du bruger flest muskler samtidigt.


Dosering af ReDuce

Så tænk ikke så meget mere over det, men tag fx fire kapsler ReDuce fra Sandvig Pharma i et halvt år, og gå derefter ned på to forebyggende kapsler. Så får du skabt sundhed til både hjertet og de forkalkede årer i ben og andre steder i kroppen.


Det vil være en rigtig god ide, hvis du har åreforkalkning, at supplere med:

 • Et godt vitamin- og mineralprodukt
 • Nogle sunde fedtsyrer
 • ReFlow fra Sandvig Pharma
 • Udvalgte helsekostbutikker har produkterne, og ellers kan de købes på www.sandvig-pharma.dk

 

Der skal være flow i dit kredsløb – hele kredsløbet

Intet kredsløb, intet liv. Så kort kan det siges, for det er kredsløbet med store og små blodkar, der skal bringe næring ud til alle typer af væv, lige fra hjerne til storetå.

Det skal foregå i et tilpas tempo, i pæne og glatte karvægge, og det skal helst være med et tilpas tryk, så ingen vitale organer bliver overbelastet. Hvor ReDuce støtter blodtrykket sammen med sund kost og eventuelt nødvendig, lægeordineret medicin, tager Reflow sig af at få dit pulserende hjerte aflastet så godt som muligt, så det kan være din bedste ven hele livet. En god ven har brug for flow, og lige her er det især et godt flow fra alle dele af dit kredsløb.

Naturen har faktisk stillet en stribe muligheder til rådighed, og lige her møder du nogle af ingredienserne, som sammen med sund kost kan blive din hjerteven.


Spændende støtte og lindring fra droger

Vi har valgt at lægge særlig vægt på nogle ingredienser, og de er alle valgt, fordi de er baseret på den seneste forskning. Nogle af forskningsresultaterne kan du læse om på den nye hjemmeside, som også sund-forsknings redaktion står bag. Læs mere på naturehealth.dk. Her er de omskrevet i en form, som forhåbentlig er lette at forstå for alle.


Reflow har fem droger, der alle støtter dine blodkar og dem finder du i:

 • Hvidløg, som hjælper med at opretholde hjertets og kredsløbets sundhed og vedligeholde normale niveauer af kolesterol, blodets fedtstoffer og homocystein.
 • Agerpadderokke hjælper med at bevare arteriernes elasticitet.
 • Mark-Stenkløver bidrager til venekredsløbet mod trætte ben.
 • Fransk strandfyr, som beskytter blodkarvæggene og fremmer en god blodcirkulation, og som forbedrer blodets mikrocirkulation ved at øge sundheden i karvæggene. Det er også fransk strandfyr, der kan beskytte celler og væv ved at være en stærk antioxidant.
 • Primula, som du sikkert kender fra din have, er et gammelt tysk naturlægemiddel til tunge ben.


Vi begynder med det skarpe hvidløg

Kigger vi ud over verden af hvidløg, får vi øje på et utal af studier på det lille og for nogle mennesker lidt skarpe hvidløg. I Asien spiser de gerne både 10 og 20 fed om dagen i deres curries, mens det nok kniber lidt mere for os i det kolde Nordeuropa at nå op på så mange fed om dagen, uden at både tarme og ånde lider nød.

Det er synd, for der findes et utal af gode egenskaber i det lille løg, og på den nye hjemmeside, naturehealth.dk, har vi høstet blot en håndfuld af de mange studier, som beviser løgets værdi.

Meget viden er samlet tre steder:

www.naturehealth.dk – en dansk side

www.pubmed.com – på engelsk

www.greenmedinfo.com – på engelsk

Her kan du selv undersøge meget mere om de enkelte planter.


Det lede kolesterol forsvinder, fortæller 39 forsøg

Mange studier påviser hvidløgets evne til at sænke især det “lede” kolesterol, og især mængden af det frie fedt i blodet, som ellers kan sætte sig fast i de små blodkar og være med til at forårsage åreforkalkning.

Det interessante er fx ved en sammenligning af resultaterne af 39 forskellige forsøg, at man kunne reducere otte pct. af det samlede kolesterol i blodet, og det lyder jo ikke af så meget, men det giver alligevel en reduktion af risikoen for hjerte-kar-sygdomme på 38 pct. efter 50-årsalderen.


Svovlforbindelser hjælper på blodkarrenes spændstighed

Når vi spiser hvidløg, får vi helt naturligt spist nogle svovlforbindelser, der kan hjælpe blodkarrene med at slappe af, når det behøves, og blodet lettere kan passere gennem de små og store blodkar. Derfor hjælper svovlforbindelserne mod forhøjet blodtryk.


Overraskende ny forskning: Du kan spise færre hvidløg end asiaterne og alligevel få effekt

Du behøver ikke at spise 20 fed hvidløg om dagen. Nyeste forskning viser, at mængden, du finder i ReFlow, og måske nogle fed om ugen, er nok. Til gengæld skal du blive ved uger, måneder og år for at få en varig effekt.


Agerpadderokkens fine sammensætning

Mens hvidløg trives allerbedst i Asien, har vi en helt anden plante her på vores breddegrader, nemlig agerpadderokken med sit botaniske navn Equisetum arvense. Den bruges til at støtte væv, der gerne vil være fri for inflammationer, og da den irriterende betændelsestilstand kan forefindes i al type væv i kroppen, har vi en hjælper i den særlige lille plante, der kan stikke sit hoved op overalt, især i lidt tør jord. Inden du går ud og sanker urter, skal du vide, at den let kan forveksles med kærpadderok, som er giftig.
Meget kort fortalt har de underlige stængler et meget højt indhold af silicium, som på en helt særlig måde bygger blodkarvægge og immunforsvar op!


Mark-Stenkløver til bierne, til sommerfuglene og til dig

Melilotus officinalis, Mark-Stenkløver, indeholder dicoumarol, et aktivt stof, som hindrer uhensigtsmæssig størkning af blodet. Derfor er det lille kløver fra ærteblomstfamilien et sundt bekendtskab, når man gerne vil gøre det bedste for at holde blodet flydende, så man undgår forstadier til blodpropper.


Mark-Stenkløver virker især på trætte og tunge ben på grund af problemer i venekredsløbet.
 

Fra den lille stenkløver til den mange meter høje strandfyr

I Europa har man i årtier vidst, at den franske strandfyr, som navnet fortæller, mest ses som knejsende, høje stammer langs strande, bl.a. i Frankrig. Dens bark har været genstand for utallige forskningsforsøg, og netop fordi de aktive stoffer virker som en meget stærk antioxidant, har den også betydning for alle celler i kroppen.

Det gælder naturligvis også vores blodkar, som måske er nogle af de mest følsomme celler, da de jo skal transportere alt fra sunde næringsstoffer til skidt og skrald hen over de små karvægge. Blodkarrene er i konstant kontakt med, hvad der end kommer forbi af muligheder og umuligheder, og skal fx både transportere syntetiske stoffer, kemikalier fra miljøet, tobaksrøg (som ligger som nummer ét af trusler!), men også være perfekte til at tage imod de sunde næringsstoffer (som ligger som nummer ét sammen med motion udi at forebygge problemer!), der skal ud til alle celler, for at de kan overleve bedst muligt eller forny sig på sundeste vis.

Den søde, lille primula var oprindeligt et naturlægemiddel

Er du en glad haveejer, kender du måske primula i forvejen. Den lille hulkravede kodriver er i dag blevet fremdyrket i alle farver og i mange højder, men den oprindelige Primula veris har traditionelt i Europa været brugt som en vigtig antioxidant.

Det ved vi om Primula varis

 • Fremmer kredsløbet generelt
 • Regulerende på hjertesundhed og blodtryk


ReFlow er også til dig, der vil bygge muskler op!

 

Forstå opbygningen af blodkarrene, og forstå, hvordan du kan hjælpe dine muskler

 

Alle vores blodceller ligger som et enkelt lag celler i alle blodkar, de står sådan lidt på højkant, række på række som små soldater, klos op ad hinanden, parate til at udføre deres arbejde med at lukke ind og ud af blodkarrene, hvad der måtte være af ønsker fra en flok celler, et organ eller et organsystem.

De skaber en direkte kontakt mellem blodcellernes indhold af forskellige stoffer, og de skaber en hurtig udveksling af informationer, signalstoffer, næringsstoffer og affaldsstoffer mellem fx muskelcellerne og blodkarcellerne, som er beklædt med en meget glat overflade, så der er frit flow af blod gennem selv de mindste blodkar.

Af alle mulige stoffer, der bliver udvekslet her, ser man bl.a. en stribe af luftarter, deriblandt nitrogenoxid (NO). Denne gas dannes bl.a. via aminosyren L-arginin, og den aminosyre kan sportsudøvere med hang til ekstra proteiner godt genkende, fordi de måske har taget ekstra af netop denne aminosyre. Hele denne udveksling af NO gør, at vi lettere kan opretholde en god homøostase i vores muskelceller, hjælpe med en god tonus i både muskler og blodkar, regulere den lokale cellevækst (fx danne flere muskelceller) og i øvrigt beskytte vores blodkar mod stoffer, der ellers cirkulerer i blodet, og som vi gerne vil slippe af med hurtigst muligt. Det gælder bl.a. den overflod af frie iltradikaler, vi danner, når vi træner.

En voksende liste over tilstande, herunder dem, der almindeligvis er forbundet med risikofaktorer for åreforkalkning, såsom forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk, rygning, diabetes 2 og hjertesvigt, er forbundet med nedsat frigivelse af nitrogenoxid i arterievæggen (de blodkar, som løber fra hjertet og ud i kroppen), enten på grund af nedsat evne til at anvende aminosyren og omdanne den til NO (på fagsprog syntetisering) eller overdreven oxidativ nedbrydning. Den nedsatte produktion af NO i disse sygelige tilstande forårsager alvorlige problemer i blodkarvæggene, og derfor er forskere udi både træning og kredsløb på jagt efter droger, der kan regulere tilstanden. Værsgo! ReFlow er et godt sted at starte.

Det ved vi også:

At du:

 • Vælger at gå til læge. hvis du har mistanke om, at der kan være problemer med dit kredsløb.
 • Får den rette medicin, hvis den er nødvendig.
 • Forstår, at selvom vi får medicin til hjerte og kredsløb, kan vi sagtens selv gøre noget samtidigt: Vi kan spise meget sundere i hverdagen (det behøver ikke at være “fanatisk”!).
 • Vi kan gribe ud efter nogle af de bedste kosttilskud, vitaminer og mineraler, fedtsyrer og urter, som alle hver for sig, men især sammen, kan støtte op om at få vendt skuden, så vi får friske årer og et hjerte, der lettere kan gøre sit arbejde, fordi vi passer på det.

Redaktionen hilser Sandvig Pharma velkommen. Et dansk firma, der entusiastisk og med særligt dygtige folk bag sig åbner for nye muligheder i Danmark.

Produkterne kan købes i udvalgte butikker eller på www.sandvig-pharma.dk

7 thoughts on “Et nyt, dansk firma går hele vejen …

 • Howdy this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 • I believe you have observed some very interesting points, thankyou for the post.

 • I¦ve recently started a web site, the info you offer on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

 • naturally like your web site however you have to test the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to inform the reality however I will definitely come back again.

 • Thanks, I’ve just been searching for info about this subject for a long time and yours is the greatest I have discovered till now. However, what concerning the bottom line? Are you positive in regards to the supply?

 • Thank you, I have just been looking for information about this topic for ages and yours is the best I’ve discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

 • Howdy are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

Comments are closed.