Natur-Drogeriet fejrer 70 års jubilæum

herbs2
 
 
Med landets største sortiment af naturlægemidler og kosttilskud, urter, krydderier, æteriske olier, proteiner og sunde økologiske fødevarer fejrer Natur-Drogeriet et stolt og beundringsværdigt 70 års jubilæum.
 
 
Af Kristine Bindslev
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning og //mig// – juni- juli 2015
 
 
Under mottoet Landskendt for naturmidler der virker, har Natur-Drogeriet solgt helsekostprodukter med urter og planter til danskerne i 70 år.
Men Natur-Drogeriet har gjort meget mere for danskernes sundhed og velvære. De har også formidlet århundreder gammel viden om alternative veje til et mere harmonisk liv, altid med naturen som hjælper. De 70 år er historien om banebrydende viden, frontkæmpere, udfordringer med myndigheder, generationsskifte og trofaste kunder.
 
Urte-Pensil, Maximum EXTRA, Thea Go, Brottrunk og MaxiFlor. Når nye som gamle kunder beder om et produkt fra Natur-Drogeriets store, brede sortiment, kan de være sikre på, at de får et produkt af en høj kvalitet til en fornuftig pris. Uanset hvem, der ha r siddet ved roret, har Natur-Drogeriet sat en ære i at samle viden og  Hansen. Resultaterne med blandingen var så opsigtsvækkende, at de blev om talt i Tidskrift for Læger i 1949. Blandingen 103 sælges den dag i dag.
 
 
Det hele begyndte i Åbyhøj i 1945
Dr. A. O. Hansen, der var en dygtig naturopath, skrev i 1930’erne et banebrydende tobindsværk Helbredelse om naturens helbredende urter og planter. Bøgerne gennemgik effektive urteblandinger, som fremmede sundhed, og i dag glæder de stadig mange. Efter A.O. Hansens død i 1971 drev hans førstemand firmaet, som den gang hed Drogeriet vide re. I 1976 overtog Jonna og Peer Christiansen, og herfra er virksomheden vokset under det nye navn Natur-Drogeriet. I dag beskæftiger virksomheden omkring 40 medarbejde re. Det er kombinationen af Jonnas og Peers forskellige egenskaber, der gør, at virksomheden kan holde et flot 70 års jubilæum.
 
 
Dansk produceret og danske arbejdspladser
Meget er sket siden Drogeriet A.O. Hansen startede firmaet i 1945. Nye produkter er skabt af Peer Christiansen, og de sælges stadig efter næsten 40 år. Meget kan siges om de to ildsjæle, men en ting er markant: De er ikke i  helsekost-branchen for at tjene penge på syge mennesker. De gør sig i danskproducerede helsekostprodukter for at hjælpe på folkesundheden. Med Peer i front har Natur-Drogeriet kæmpet for at hjælpe mennesker til selvhjælp. Bag enhver succesrig mand står en stærk kvinde. Partneren og hustruen Jonna Christiansen har med sit store overblik styret firmaets administration.
 
Særligt for Natur-Drogeriet, udover at det er danskproduceret er, at , at man både kan få blandede og enkelte urter. Kunderne kan altså nøjes med at købe præcis den urt, de ønsker.
 
 
Ny generation klar til fremtiden
Natur-Drogeriet er et familieforetagende, og Peer og Jonnas to yngste døtre, Annette og Charlotte er klar til at føre succesen videre. Det er de sammen med deres ægtefæller Jan Ratcke og Mikkel Harcken. Jan bliver firmaets nye direktør, og Mikkel bliver eksportchef. Anette og Charlotte er vokset op med filosofien om sunde produkter til alle aldre. Generationsskiftet betyder også et ønske om at udvikle nye produkter. Så fremtiden byder på både gamle værdier og nye friske ideer.
 
Stort tillykke fra sund-forskning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *