Nu kan du se Fedtsyrekonferencen online!

Skærmbillede 2015-02-20 16.27.17

 

Gik du glip af den store Fedtsyrekonference, der blev afholdt i Valby d. 8. november 2014? Så har du nu muligheden for at se foredragene online.

For et par år siden fik DR1 lagt hele fedtsyreindustrien ned. De såede tvivl om troværdighed, indhold, renhed – og om hvorvidt vi overhovedet har brug for kosttilskud til at forebygge eller rette op på diverse problemstillinger.

Institut for Biologisk Medicin og sund-forskning har åbnet dørene for de forskere, som rent faktisk ved noget om fedtstoffers betydning for vores helbred. De kommer fra nær og fjern for at fortælle om renhed, om brugen af omega-6-fedtsyrer, som vi ikke må glemme i kampen om at finde de korrekte omega-3-fedtsyrer.

 

Det her kan du se – Fedtsyrekonferencen online:

  • Velkomsttale ved Marianne Palm
  • Umahro Cadogan – Da vi blev bange for omega-6 fedtsyrerne og nødderne
  • Catrin Furuhjelm – Fiskeolies betydning under graviditet og senere udvikling af allergi hos barnet
  • Mats Johnson – Nyeste forskningom fedtsyrer til hjernen (om ADHD og kognitive funktioner)
  • Terje Myrvold – Om omega-3 fedtsyrers kvalitet
  • Mogens Larsen Andersen – Hvad siger forskningen om TOTOX-værdier, og hvad er det egentlig for en størrelse?
  • Arne Astrup – Om aggresive grise og helt ny forskning om hjertekarsygdomme

Du kan se alle foredragene fra Fedtsyrekonferencen online for 500 kr. Send en mail til julie.plovst@sund-forskning.dk for at gennemføre betalingen, hvorefter du får tilsendt linket og koden til hjemmesiden, hvor du kan se videoerne.

 

Læs også referatet fra Fedtsyrekonferencen her: www.sund-forskning.dk/artikler/referat-fra-fedtsyrekonferencen

 

Programmet for dagen (du kan også læse det som pdf: Fedtsyrekonference program)

Kl. 9.15 – 10.15

Umahro Cadogan – Da vi blev bange for omega-6-fedtsyrerne og nødderne

Når nu vi er ved at få udryddet myten om, hvorvidt mættet fedt er usundt: I jagten på de manglende omega-3-fedtsyrer
i moderne kost sammen med de store mængder omega-6-fedtsyrer blev det pludselig til, at omega-6-fedtsyrerne var “de onde skurke” (sammen med kulhydraterne) og omega-3-fedtsyrerne de gode. Men sådan forholder det sig ikke. Omega- 6-fedtsyrer er lige så vigtige som omega-3-fedtsyrerne. Begge skal indtages, men i rette balance. Og omega-6-fedtsyrer har lige så mange vigtige funktioner som omega-3-fedtsyrerne.

 

Om foredragsholderen 

Umahro Cadogan er ernæringsekspert og helsegastronom. Han er forfatter til over 10 bestseller koge- og sundhedsbøger i DK og udlandet. Han er adjungeret professor på mastergraden i Nutrition and Functional Medicine på University of Western States, USA. I klinikken hjælper han alt fra kronisk syge patienter til elitesportsfolk, der gerne vil have alternativer til doping.

 

Kl. 11.30 – 12.00

Catrin Furuhjelm – Fiskeolies betydning under graviditet og senere udvikling af allergi hos barnet

Tidligere observationsstudier har antydet, at indtag af fiskeolie ved graviditet og i barnets første leveår kunne nedsætte allergisk sensibilisering og sygdom.
Læge Catrin Furuhjelm og kolleger på Linkjøbing sygehus i Sverige undersøgte dette under kontrollerede omstændigheder. Fra 25. uge i graviditeten, hvor de første immunreaktioner er set hos fostre, kan påvirkninger af denne tidlige respons have betydning for udvikling af immunologiske og kliniske begivenheder senere i livet. Catrine Furuhelm vil i tillæg briefe os om de seneste resultater også inden for fedtsyrer og kognitive funktioner.

 

Om foredragsholderen 

Speciallæge og ph.d. i pædiatri ved Linköbings Universitet. Catrin Furuhjelm modtog i 2012 “Stora Barnmedicinprisen”, som er en de mest prestigefulde i Sverige. Hun fik denne for afhandlingen ”Can fish oil in pregnancy and lactation alter maternal and infant immunological responses and prevent allergy in the offspring”.

 

Kl. 13.15 – 13.45

Mats Johnson – Nyeste forskning om fedtsyrer til hjernen

Dr. Mats Johnson – flerumættede fedtsyrer til ADHD og kognitive funktioner – indlæring, hukommelse, koncentration m.m. Har det betydning, hvordan produktet er sammensat? En kort oversigt over de kliniske data til dato.

 

Om foredragsholderen 

Er overlæge ved Enheden for Børneneuropsykiatri (BNK). Arbejder klinisk med udredning og behandling af neuropsykiatriske funktionsnedsættelser hos børn og unge samt med forskning inden for ADHD og udviklingsneurologiske funktionsforstyrrelser. Mats Johnson står bag et væld af publicerede studier, heriblandt studier vedr. omega-3 og omega-6’s betydning for hjernefunktionen hos børn.

 

Kl. 13.45 – 14.15

Terje Myrvold – Kvaliteten af omega-3 fedtsyrer

 

Om foredragsholderen

Er specialist i fedtsyrer fra Norge.

 

Kl. 15.30 – 16.00

Mogens Larsen Andersen – Hvad siger forskningen om TOTOX-værdier – og hvad er det egentlig for en størrelse?

Hvilken betydning har det for os som behandlere, når vi anbefaler et fiskeolieprodukt frem for en “friskfanget” fisk? Og kan industrien gøre mere for at undgå harskning af flerumættede olier ved at udvikle bedre metoder – eller er det faktisk ligegyl- digt, da den TOTOX-grænseværdi, man har sat, er ganske lav og helt ok. Og hvad er det egentlig,TOTOX-værdierne fortæller om oliernes kvalitet, og er alle enige?

 

Om foredragsholderen 

Er til daglig professor og kemiker, ansat på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet. Hans speciale er fysisk og kemisk stabilitet af fødevarer med fokus på mekanistisk forståelse af, hvordan fødevarers kvalitet og holdbarhed påvirkes af oxidative ændringer, såsom lipid- og proteinoxidation, og hvilken indflydelse antioxidanter og prooxidanter har.

 

Kl. 16.00 – 16.30

Arne Astrup – Om aggressive grise og helt ny forskning om hjertekarsygdomme

Arne Astrup vil fokusere på myter og ændrede opfattelser inden for fedtstofforskningen i relation til hjertekarsygdomme og fedme gennem de senere år – og især betydningen af transfedt, mættede fedtsyrer (og de fødevarer de kommer fra), omega-3-fedtsyrer samt mulige risici ved omega-6-fedtsyrer.

 

Om foredragsholderen 

Dansk overlæge, forsker, forfatter, professor og institutleder for Institut for Idræt

og Ernæring ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet siden 1990. I 1986 modtog han den medicinske doktorgrad (dr. med.) på sin disputats om stofskifte og forbrænding i mennesker, og han blev i 1990 professor i ernæring. Han er af Thomson Reuter ranket som den femte mest produktive forsker i verden inden for fedme, og han har modtaget et utal af internationale forskerpriser for sin forskning.

Rigtig god fornøjelse!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x