Nyt dansk produkt til immunforsvaret

Echinacea - rød solhat og den spændende forskning

Fem små urter kom marcherende

Når vi nu i dag godt ved, at immunforsvaret ikke blot er nogle komponenter, der fløjter rundt i vores blodkar, men også i vores lange tarme, og ja, på alle andre slimhinder, er det jo dejligt, at der er kommet et helt nyt produkt på helsehylden, der tilgodeser dette fænomen. Og når vi også ved, hvor tæt vores tarmsystems immunforsvar er forbundet med det lokale nervesystem i både tynd- og tyktarme, er det jo herligt at få lov til at skrive om Regomun.

Lad os kigge på de enkelte ingredienser, der traditionen tro hos Herrens Mark, er droger, der er blevet fermenteret og derfor skaber en ekstra bonus for de sårbare tarme.

 

Af Marianne Palm

 

At udvikle et nyt produkt i Danmark sker ikke hen over natten og slet ikke, når det handler om Moder Jords naturlige cyklus året rundt på de fynske marker. Måske begyndte udviklingen af det nye immunregulerende urteprodukt en kølig vinternat rundt om køkkenbordet, en udvikling, der allermest skal fortsætte i den frugtbare muld. Frugtbar er jorden, for markerne er nænsomt passet uden brug af pesticider og kemikalier. Nænsomt, fordi det færdige produkt ikke kun har været i kontakt med muldens mineraler, men også er tilsat ekstra mange mikroorganismer, dyrket tæt på afgrøderne for at tilføre ekstra mange af de gode danske mikroorganismer, der er så vigtige for vores sundhed.

I Regomun finder du friskhøstet echinacea, oregano og havre, der sammen med citronmelisse og mælkebøtte skaber et femkløver af gunstig støtteterapi til et træt immunsystem. Og når immunsystemet har været på overarbejde, går det meget let ud over nervesystemet – og den anden vej rundt.

Derfor kan de fem urter støtte dig i dine bestræbelser på at optimere og regulere dit immunsystem.

Det fik flere hundrede danske behandlere lov til at afprøve lige før lanceringen af produktet, og tilbagemeldingerne var heldigvis, hvad man havde forventet – og mere til.

 

Her er et udpluk af de mange tilkendegivelser:

  • Mere overskud og energi, friere luftveje
  • Forkølelsen lettede
  • Mere energi og ikke samme følelse af at være sløj
  • Kunne trække vejret mere ugeneret og mærkede med det samme, at det gjorde godt fra dag 1
  • Bedre vejrtrækning og lindring i halsen
  • Fordøjelsen blev bedre og ingen løbende næse
  • Snuen forsvandt efter to til tre dage
  • Generel lettelse af symptomer og meget kortere sygdomsforløb end ellers
  • Jeg er ret presset på job og plejer at få influenza og forkølelser, men allerede efter en uge følte jeg mig stærkere på Regomun
  • Den begyndende forkølelse blev aldrig til noget
  • Jeg fik det mærkbart bedre ret hurtigt, havde ellers døjet med langvarige symptomer efter en træls periode med virus
  • Jeg føler mig ikke småsløj hele tiden med forkølelser.

 

Hvad er det præcist, der gør, at Regomun har denne overordnede gode effekt?

Når phytoterapeuter og biopater arbejder med urter, eller droger, som vi retteligt kalder dem, er vi meget optaget af to ting: En synergieffekt, vi kan skabe, når vi bruger mere end en enkelt droge, og med flere droger får vi også sammensat et produkt, der har flere egenskaber. Og det er netop urternes egenskaber, vi gerne vil have masser af, når vi vil skabe støtte i en krop.
Kigger vi på immunsystemets udfordringer, vil vi gerne styrke:

 

 

Det generelle immunforsvar ved at få de enkelte immunkomponenter til at arbejde for os. Det kan reguleres med bl.a. rød solhat. Den røde solhat har lokalt ned gennem svælget en desinficerende effekt, men virker også ude i kroppen, hvor den er med til at regulere de forskellige immunkomponenter, især dem, der har med akutte infektioner at gøre.

 

Den lille oregano kender vi så godt fra køkkener rundt om Middelhavet – og måske fra den lokale pizzabar. Men den er altså, hvis behandlet korrekt, fortræffelig til luftvejsproblemer, hvor den kan afhjælpe hoste, virke desinficerende, og i visse behandlerkredse bliver den også brugt til eventuelle parasitter i tarmen. Blandet med de øvrige droger i den fermenterede drik samarbejder den om at virke lokalt på slimhinder sammen med den røde solhat.

 

 

Jeg er havren, jeg har bjælder på …

Måske er det blot en ældre tudse som jeg selv, der kan huske den gamle danske sang, men lige nu må havren med sine fine egenskaber gerne få en renæssance. For ud over at den virker styrkende på vores nervesystem – (også i havregrød), virker den også sammen med citronmelisse – sådan ”beroligende og styrkende” på en og samme tid. Når de to planters egenskaber i en fermentering lander i tyndtarmene, støtter blandingen det lokale nervesystem med at skabe ro og overblik, bl.a. ved de små immunøer, der er placeret, ja, som små øer, gennem tynd- og tyktarm. Her vil det lokale nervesystem få lejlighed til at skabe optimale betingelser sammen med immunforsvaret. Den ro og styrke har ethvert immunforsvar brug for, når det konstant i et moderne liv skal forholde sig til et væld af bakterier og vira. Hjælp får de fra mælkebøtten, som jo var den allerførste droge fra Herrens Mark på Fyn.

 

 

Når alle droger – og vel at mærke på forskellige tidspunkter af året – er klar til høst, lander de i de store tanke på gården, hvor de ud over at gå i gang med en fermenteringsproces får ekstra hjælp fra fermenterede gulerødder, der er vokset op på de selvsamme marker. Gulerødderne tilfører et væld af mikroorganismer, der sammen med de fine urter i de store fermenteringstanke danner basis for det nye produkt, Regomun. Lad det blive en del af dit forebyggende beredskab til årets strabadser for immunforsvaret.