Øreakupunktur – den franske metode

reakp

 

Af: Rikke Godthjælp Zoneterapeut og akupunktør, specielt uddannet i posturologi

 

En af de nyere og mest kendte er Auriculoterapi og Auriculomedicin.
Den har sin oprindelse i Frankrig, hvor læge og ingeniør Poul Nogier i 1951 opdagede sammenhængen mellem øre og krop og kroppens sygdomme og lidelser.

Gennem de næste 20 år kortlagde han kroppen i øret sammen med en gruppe af læger og blev i 1996 indstillet til Nobelprisen i medicin for sine opdagelser

Når man ser mennesket i øret, ser man en krop i fosterstilling med hovedet nedad.

Selve hovedet er placeret i øreflippen, og rygraden løber langs den hårde kant – næsten yderst på ørets kant. Her ud fra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige kirtler, der sidder i vores hjerne, placeret.

Når man kender til disse placeringer, kan man ud fra lidelsen finde frem til, hvad der skal behandles. Man sætter små nåle i punkterne, som stimulerer hjernen til at rette op på den ubalance, der forårsager en given lidelse.

 

Metoden kaldes Auriculoterapi og er første skridt i behandlingen.

Poul Nogier begyndte at forske i hudens lysfølsomhed, kaldet fotoperception. Der er en klar forbindelse mellem kroppens evne til at restituere sig og hudens evne til at modtage information gennem lys.

Det udnyttes af danske læger ved vinterdepression, hvor folk får ordineret lysterapi. Det har også fået mediernes opmærksomhed her på det sidste, at D-vitamin som bl.a. optages gennem huden, er livsvigtigt, og mangel herpå kan giver mange følgesygdomme.

Inden for Auriculomedicin benytter man således også lys, frekvenser og laser til at finde og behandle punkter i øret.

Det er anden del af denne behandlingsform, som er en meget præcis og raffineret måde at lokalisere punkterne i øret på. Ved denne form for behandling benytter man også pulsmåling kaldet VAS – Vaskulær Autonomt Signal.

Det gør  behandlingen meget individuel og personlig, da det er kroppen selv, der giver udtryk for, hvad der skal behandles gennem pulsen, og ikke hvad behandleren har resoneret sig frem til, eller hvad patienten måske har af forslag.

Der er flere skoler inden for øreakupunktur, der dog alle er meget unge, når man sammenligner dem med traditionel kinesisk akupunktur, som har mellem 3 – 5000 år på bagen

 

Hvad kan behandles med Auriculoterapi/medicin ?
Ved behandling med øreakupunktur kan man behandle eller lindre mange forskellige symptomer og måske oven i kombination med andre terapier endog fjerne enkelte sygdomme helt.

Metoden kan specielt ved akutte problemer gøre en stor forskel især i smertebehandling, men kan også benyttes som støtte til at minimere eller eliminere allergier og luftvejslidelser, fordøjelsesproblemer og mildne hudlidelser som akne, eksem og psoriasis.

Immunforsvaret kan styrkes, hormonelle ubalancer som fertilitets-problemer, PCOS og smertefulde menstruationer kan afhjælpes, og kredsløbssygdomme, neurologiske forstyrrelser, psykiske ubalancer som stress og depression har også vist sig at være mulig at påvirke med øreakupunktur.

Auricoloterapi har også vist sig at være en god støtteterapi, når kroppen skal hjælpes til at komme sig hurtigere efter brud og ledskader samt operationer.

Auriculo betyder øre på latin. Øreakupunktur er anerkendt som videnskab af WHO

Mød Rikke Godthjælp, som løbende vil hjælpe med at belyse forskellige behandlingsformer, forskning og nyheder fra ind-og udland.

Har du en behandlingsform, som endnu er ukendt, ny forskning eller andet vedr. terapi, som gerne må få et par ord med på vejen, så skriv til Rikke Godthjælprikke.godthjaelp@sund-forskning.dk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *