Vinter – den mørke tid

Vinter1

 

Egentlig er det kun ganske få uddannelser, som inddrager både krop, sind og ånd i deres teknikker.

Men for Henrik Dilling er det en helt naturlig vej for det enkelte menneskes udvikling.
Derfor har Henrik trods sine mange år som psyko-terapeut og SQ Coach valgt at holde fast i helhedsforståelsen, kost og de kendte vitaminer og mineraler, som nogle af de nøgler, vi mennesker har til rådighed for at opnå en større sundhed.

En viden, vi andre får del i via hans bog ”Lev sundt med vitaminer og mineraler” fra Lindhardt og Ringhof.

Så hvad enten du kender Henrik gennem hans bøger om vitaminer og mineraler, har mødt ham på din arbejdsplads, til et foredrag eller gennem hans tidligere uddannelse af psykoterapeuter, vil du fremover møde Henrik Dilling her i sund-forskning.dk, hvor han gerne øser ud af sin store viden.

Vi bliver alle lidt mere indadvendte her i vintertiden.
Mørket og kulden kalder på varme trøjer, stearinlys, hygge, en god bog, varm te og fordybelse.

Mange går, absolut forståeligt, og sukker efter sol, lys og varme. Det er tiden, hvor det er vigtigt at gøre noget godt for dig selv! Forkæl dig selv, vær positiv egoist, så har du meget mere overskud til din familie, venner, kolleger og alle de mennesker, du i øvrigt møder på din vej. Og hvordan får du så det overskud?

Vær først og fremmest bevidst om dine basale behov for  balanceret kost, søvn, nærhed og tryghed. Hvis der er noget, som forstyrrer disse basale behov, så find ud af, hvad det kunne være, og gør noget ved det. Tiden op til jul er ofte en tid, hvor danskerne overspiser og får alt for meget sukker, fedt og alkohol. Kombineret med jule-stress er det en dårlig cocktail, der gør os tunge og trætte. Når vi kommer over på den anden side af nytår, er mange så belastede, at det tager flere uger at få energien op igen. Det betyder, at vi bliver mere negative, og humøret ligger lavere end det kunne.

Sørg derfor for at spise afbalanceret og i små portioner, kom ud i luften og meget gerne i dagtimerne, hvor du får glæde af lyset. Hvis du ikke kan finde tid i de lyse timer, så skaf dig en biolys-pære, så du sikrer dig, at din pinealkirtel får det lys, den behøver. Få daglig motion,  pulsen må gerne komme helt op indimellem, så stresshormonerne kommer ud af kroppen og erstattes af endorfiner, som gør, at du får mere overskud og ser lysere på tingene. Det er også vigtigt, at du tager et godt grundlæggende vitamin- og mineraltilskud, med fokus på A og D-vitaminer, som styrker dine slimhinder og dit immunforsvar.

Du kan også gøre meget andet for at styrke dit immunforsvar; hold dine fødder varme og tørre, drik frisk ingefær-te, gå i sauna eller dampbad, og slut af med koldt vand, få massage, zoneterapi eller lignende. Vær tilstede i nuet, acceptér, tag ansvar, brug et kvarter til meditation, ryd op i uoverensstemmelser, gå ikke ind i konflikter, men tænk i dine egne højeste værdier og formål, dine som andres. Vælg at fokusere på det positive, og vær et bevidst vidne til dine tanker og følelser. På den måde kan du nyde den mørke tid og glæde dig endnu mere over, at lyset og foråret er ved at vende tilbage.

Af Henrik Dilling psykoterapeut, SQ-coach biopat-og naturopath

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *