Når velkendte vitaminer og mineraler bliver tilsat en portion ORAC

 

 

Måske hører du til en af dem, som mener, at det er ligegyldigt med vitaminer og mineraler som tilskud. Du kan jo blot spise sundt og varieret. Men hånden på hjertet – får du altid nok?. Hvis ikke, er der her en enkelt tablet med både vitaminer, mineraler og en stor portion antioxidanter.

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – julen 2011

Det lyder måske som det rene volapyk. Men egentlig kan man vist godt tillade sig at sige, at det er volapyk at lade være…

Ved at kigge på danskernes spisevaner og sammenligne dem med, hvad der fra officielt hold bliver anbefalet, kan der for mange befolkningsgruppers vedkommende opstå et gabende tomrum. For det runger usundt, når en 10. klasse går på burgerbar frem for på smoothie bar, og det skriger til himlen, hvis vi som befolkning kan blive ved med at tro, at blot vi spiser varieret i dagligdagen, så får vi rigeligt af alle næringsstoffer.

Hvem er du?

Poterne op, hvis du hører til en af dem

  • som aldrig fejler det fjerneste
  •  som spiser mange små sunde måltider
  • aldrig spiser for lidt eller for meget
  • som sørger for at få mange forskellige grøntsager og frugter i løbet af en uge. Og der skal, som du ved, seks til om dagen, især hvis de ikke er økologiske.


Har du stadig en finger flagrende frit i luften, så behøver du ikke at læse resten af artiklen, for så har du slet ikke brug for et dagligt tilskud af vitaminer, mineraler, og andre plantestoffer i en kapsel – med mindre du altså gerne vil forebygge i takt med, at du bliver ældre, og at du også får sværere og sværere ved at optage næringsstofferne fra din mad.

Få god samvittighed i en travl hverdag
Hører du til i den skrantende del af befolkningen, vil du gerne forebygge sygdomme, og har du et behov for at få tanket op med superfrugter, vitaminer og mineraler, er Super + Total et godt valg.

Med fire af mineralerne amino-kelerede eller i en organisk form og med så mange antioxidanter som muligt i en tablet, får du sammen med vitaminerne en mulighed for at spise et kosttilskud med meget høj optagelighed i forhold til almindelige vitaminer og mineraler.

Forebyg med en tablet, eller gå på kur i et par måneder

Har du forskellige kroniske symptomer fra kroppen, kan du med fordel spise 3 stk. i to måneder og derefter gå ned til 2 stk. i to måneder, og derefter 1 stk. Så får du fyldt depoterne op. Dosis af tre tabletter er ikke højere, end det er fuldt forsvarligt at prøve en kur, som er enkel og nem.

Kloden rundt efter ORAC
Antioxidanter neutraliserer de frie iltradikaler, som forskerne i dag er sikre på har betydning for cellebeskadigelser og en lang række af sygdomme. Blandt vigtige antioxidanter kan nævnes A-, C-, og E-vitamin samt mineraler som zink og selen.

ORAC

Der er opstillet en måleenhed, som angiver den totale mængde af antioxidanter i et fødemiddel. Måleenheden kaldes for ORAC (Oxygen Radical Absorbency Capacity). I denne forbindelse er antioxidanterne ikke alene de nævnte vitaminer og mineraler, men også sekundære plantestoffer som fx elaginsyre i bær, lycopen i tomat og vandmelon samt phytinsyre i fuldkorn, bælgfrugter, grøntsager og frugter.

Forskningen løber af sted, og i dag er superfrugter med et særligt højt indhold af antioxidanter fundet mange steder på kloden: Gojibær og mangosteen fra Asien, citrusfrugter og granatæbler fra Sydeuropa og Indien, acai og Camu Camu fra Sydamerika. Og så vores eget hjemlige og meget nordiske blåbær, som de fleste kender.

I Super Total + er de alle tilsat som ekstrakter, så man sikrer et ensartet indhold af de forskellige antioxidanter og andre sekundære plantestoffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *