Smerter i muskler og led

 

Planktons høje indhold af svovl kan hjælpe dine ømme muskler og led!
Du finder den helt specielle kombination af svovl sammen med figenkaktus, hawaiiansk ingefær og andre lækre sager i ny smertestillende creme.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – august/september 2019

 

Muskel- og ledsmerter kan være nærmest invaliderende. Men i kølvandet på et aktivt liv kan smerter højst sandsynligt ikke undgås.

MSM har ry for at være effektivt til alt fra akne til forstoppelse, men også til smerter i muskler og led. Hvordan det? Kroppens syre/base-balance kan ikke opretholdes uden svovl. Svovl er nemlig blandt andet med til at opbygge proteiner, styrke immunforsvaret og neutralisere giftstoffer i kroppen.

 

Havets hjælpende hånd

Plankton, som findes i milliardvis i havet, indeholder metylsulfunylmetan (MSM), der har et svovlindhold på 34 % og er et organisk næringsstof.

Mennesker optager MSM fra frugter og grøntsager, men stoffet skal gennem en lang rejse, før det lander i vores system. Plankton frigiver svovlstoffer til havvandet, hvorfra de fordamper op i atmosfæren, omdannes til MSM og falder med regnen ned og optages af de frugter og grøntsager, der senere ender på tallerkenen. Desværre reduceres MSM-niveauet i forarbejdede fødevarer, og mange indtager derfor mindre af næringsstoffet end nødvendigt.

Påsmører du creme med MSM, kan du få en mere direkte virkning fra svovlet.

 

MSM har gennem forskning vist sig at mindske inflammation og muskelkramper, reducere smerter og forbedre blodtilførslen ved påsmøring på det ramte område.  

 

MSM tilhører samme kemiske familie som ilt.

 

Smuk blomst til smertende led

Figenkaktus med de smukke rød-orange blomster og spiselige frugter er gennem tiden blevet brugt som traditionel medicin, blandt andet til at mindske inflammation og øge udholdenhed. I nutiden er kaktussen især interessant for forskere på grund af dens forskellige farmakologiske antioxidante egenskaber. Den eksotiske plante kan både beskytte og rense cellerne for frie radikaler, der oxiderer cellerne og dermed ødelægger dem. Derudover reduceres oxidationen i cellemembranerne, og niveauet af gluthation, der neutraliserer, udskiller og beskytter mod giftstoffer i alle kroppens celler, øges.

 

Et helt specielt miks..

..finder du i Red Gel fra Naturfarm. MSM, figenkaktus, hawaiiansk ingefær, capsicum og andre naturlige og virkningsfulde ingredienser er sammensat til at hjælpe dig med at reducere smerter, men også forbedre bevægelighed i led og muskler. Blodcirkulationen sparkes desuden i gang af blandt andet indholdet af hawaiiansk ingefær.

 

Capsicum har smertestillende og antiinflammatoriske egenskaber.

Hawaiiansk ingefær er med til at styrke og forbedre blodcirkulationen.

 

5 thoughts on “Smerter i muskler og led

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *