Postevand, flaskevand eller filtreret/destilleret vand?

vanddråbe

I Danmark kan det generelt tilrådes at drikke postevandet fordi det rent indholdsmæssigt er en OK kvalitet.   De fysiske strukturer og viberationer og dog langt fra optimale, bl.a. fordi vandet hentes dybt nede fra grundvandet hvor det endnu er umodent og bliver pumpet under højt tryk i lange og lige rør, hvilket yderligere er med til at ødelægge de fysiske strukturer og informationer i vandet. (se vandkrystaller)   Derfor anbefales det altid at strukturere eller vitaliseret vandet f.eks. ved hjælp af Grander Vandvitalisering. Nogle mennesker har dog gavn af at filtrere deres vand og her findes mange muligheder.

I følgende information og litteratur som diskuterer emnet kan man hente mere information I “The Complete Book of Water Therapy”, bemærker forfatteren Dian Dincin Buchmann, Ph.D., at naturlæger ofte anbefaler demineraliseret destilleret drikkevand. “Fordi fraværet af mineraler siges at virke som en udrensende magnet ved at tiltrække unødvendige mineraler fra blodstrømmen”. Hun tilføjer at visse helbredsproblemer så som gigt, angiveligt kan mildnes gennem at drikke destilleret vand, men hun konkluderer med denne advarsel (fremhævelsen er hendes):   “Men de manglende mineraler bør erstattes gennem fødevarer eller ved hjælp af omhyggeligt udvalgte tilskud”.

I samme tråd anbefaler Charlie Ririe i sin bog “The Healing Energies of Water” heller ikke at man drikker store mængder af destilleret vand, “fordi det kan udvaske vitale næringsstoffer, spormineraler og grundstoffer fra din krop”. Hun tilføjer imidlertid, at “det kan af og til benyttes som en kortfristet udrensende effekt for at fjerne toksiner fra kroppen”.

Steve Meyerowitz (også kaldet “spiremanden”) fra Vegetarian Times magasinet begyndte en selv-helbredelses-rejse i 1975 efter at han hele livet havde lidt af allergi og astma. Hans bog, “Water, The Ultimate Cure” giver indsigt og råd omkring det at vælge det rette vand, der passer til ens behov. Mens destillationsprocessen fjerner bakterier, mineraler, vira og tungmetaller, er resultatet et produkt uden lugt, farve eller smag – det er det destillerede vands natur.

Selv om folk kan vænne sig til den manglende smag, siger han, at visse plasticflasker (mærket med #2 i trekanten i bunden) kan afgive en smag af plastic (med mindre indholdet drikkes meget hurtigt efter produktionen).

Destilleret vand er “fri for de kemikalier og urenheder, der afgiver smag, men det vil absorbere plastic fra flaskens sider”. De manglende mineraler i destilleret vand gør, at det vasker mineraler ud af vores krop, men Meyerowitz bemærker, at “så snart vandet kommer i kontakt med indholdet i vores maver, bliver det neutraliseret [og] har ikke nogen praktisk indflydelse på vort helbred”.   Han angiver som eksempel dialysepatienter, hvor der ikke er indikationer af, at organiske mineraler er blevet udvasket fra deres kroppe efter mange års behandling med destilleret vand fra dialyseapparaterne.

“Kun når man regelmæssigt drikker destilleret vand som en del af en faste, kan det have potentialet til at udvaske mineraler fra kroppen, og først når processen er nået så langt, at virkelig sult er indtrådt”.   Men dette er en ekstrem situation, og “har ingen relevans i forhold til normal menneskelig ernæring”. Dr. F. Batmanghelidj*, en iraner, der fik sin medicinske uddannelse på S. Mary’s Hospital Medical School of London University, er forfatter til den populære “Your Body’s Many Cries for Water”,  han er en moderne pionér og stærk fortaler for “vandkuren”.

Han anbefaler, at man drikker almindeligt postevand “undtagen, hvis der er bevis for, at vandet er forurenet med kemikalier og tungmetaller som for eksempel bly”. Hvis dette er tilfældet bør man bruge vand på flasker eller installere et filter i sit køkken.

 

One thought on “Postevand, flaskevand eller filtreret/destilleret vand?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *