Prostatasupport

Prostata

 

Er du 40+, skal du til at tænke på din blærehalskirtel. For selvom du ikke mærker nogen symptomer lige her og nu, så vil den for langt de fleste mænds vedkommende vokse og skabe daglige problemer.

Af Marianne Palm

Kan et par tabletter om dagen med de rette ingredienser gøre en forskel? Ja, viser forskningen og ja, siger erfaringerne.

At prostata vokser med alderen, er et velkendt fænomen, og du skal selvfølgelig sikre dig, at der ikke er brug for yderligere undersøgelser, så andre problematikker bliver opdaget i tide, men ellers er det bare at komme i gang med Prosta Vital, der med sine finurlige ingredienser, indsamlet fra verden omkring os, kan gøre en forskel for den lille kirtel, som ellers kan vokse sig til en størrelse, der besværliggør vandladningen.

Nogle af urterne kan sænke hastigheden af forstørrelsen, andre hjælper på andre fysiologiske mekanismer, som er involveret, når blærehalskirtlen begynder at røre på sig, ligesom der er urter, som hjælper med at dæmpe en eventuel inflammation i området.

Undervejs gennem studierne vil du møde nogle af de undersøgelser, der arbejdes med internationalt, når man vurderer problemernes omfang hos den enkelte. Det er typisk en kombination af fysiske undersøgelser, bl.a. ultralydsscanninger og blodprøver, samt spørgeskemaer, som mændene har udfyldt.

Blommebarkekstrakt til 140 mænd

Et af forsøgene var på 140 mænd i alderen 40-65 år med en gennemsnitsalder på 56,08 år. Her så man en reduktion af størrelsen på kirtlen målt ved ultralydsscanning, og man så, at de øvrige målinger, der indgår i diagnosen, også var gunstigt påvirket, herunder IPSS-score og niveauet af PSA.

IPSS er et spørgeskema, du bl.a. kan finde på sundhed.dk, som bruges internationalt til at vurdere graden af en forstørret prostata.

PSA-niveauet i blodet bruger man bl.a. til at måle, om du har forstørret prostata, hvilket langt de fleste mænd får på et eller andet tidspunkt, hvis man ikke forebygger problemet.
Man så en signifikant forbedring hos alle 140 deltagere.

(Kilde: A clinical study to evaluate effect of Prunus domestica (Prosmantm) on benign prostate hyperplasia (BHP))

670 forskellige studier på græskarkerner!

Græskarkerner er de mest kendte på ingredienslisten, måske pga. de mange og forskelligartede studier, som har foregået stort set overalt i verden. 670 forskellige studier ligger til grund for påstanden om, at græskarkerner med et rigt indhold af olie kan være en særlig god støtteterapi, især til den form for forstørret prostata, der i litteraturen kaldes LUTS-BPH. Forstørret prostata (BPH) er betegnelsen for den forstørrede prostata, man ikke mærker symptomer fra, mens LUTS-BPH er med symptomer. De fleste studier er naturligvis lavet på mænd med symptomer.

(Kilde: The role of Cucurbita pepo in the management of patients affected by lower urinary tract symptoms due to benign prostatic hyperplasia: A narrative review, DOI: 10.4081/aiua.2016.2.136)

Gå til lægen, hvis du har symptomer! For selvom det meget sjældent er andet end en godartet forstørrelse, er det kun lægerne, der kan diagnosticere det.

Den kendte gurkemejerod kan også gøre en forskel

Du har sikkert allerede hørt om gurkemejes mange fordele, og det er ikke så underligt, at den er blevet så berømt over hele verden. Med sit høje indhold af curcuminer, dem findes der mindst 22 af, har den meget orange rod en særlig inflammationshæmmende virkning. Og hvad har det så med prostata at gøre? Det undersøgte nogle forskere, og man så, hvordan de aktive stoffer kunne afkorte sygdomsperioden før og efter en eventuel prostataoperation og mindske de symptomer, der godt kan være følgesvenden efter ethvert kirurgisk indgreb. Det betød færre smertestillende midler og en hurtigere restitution, så mændene, der indgik i forsøget, også slap for bivirkninger som kvalme og mavesmerter. Der var en signifikant forskel, som er værd at tage med sig, når vi runder de 40, og vi måske må indse, at den lille kirtel er blevet stor.

(Kilde: Anti-inflammatory effects exerted by Killox®, an innovative formulation of food supplement with curcumin, in urology, European Review for Medical and Pharmacological Sciences, 2016, 20: 1390-1398) og (www.sund-forskning.dk)


En sund blodtilførsel er også nødvendig

Selvom du ikke mærker noget særligt til kredsløbsproblemer, så er det netop alderen, hvor det er værd at passe ekstra på sit kredsløb. Det kan du også gøre med Prosta Vital, da der her er tilsat lycopene og fransk maritim fyrrebark for at støtte de små blodkar overalt i kroppen. Kredsløbet skal i øvrigt støttes med masser af farverige grøntsager, frugter, gerne nødder, og spis også gerne en lille håndfuld mørke bær hver dag. Du kan let lave en vaskeægte mandesalat ved at letriste en lille håndfuld græskarkerner og smide hen over salaten. Det gør den meget sjovere at spise. Du kan evt. blande med lidt andre nødder og tilsætte en smule salt, så er de en god, sund og nærende prostataerstatning for ikke-sunde chips.

Prosta Vital indeholder desuden ekstrakt af lavendel samt en stribe vitaminer og mineraler, der bidrager til at støtte blærehalskirtlens sundhed.

Alt i alt har New Nordic valgt at lave en cocktail med tørekstrakter, hvor man sikrer flest mulige og et stabilt indhold af de aktive stoffer, som man i dag ved, har en gunstig mulighed for at gøre det nemmere at være mand 40 +.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *