Q10 hjælper golfkrigsveteraner

blomst

 

Pharma Nord i Vejle fik besøg af professor Beatrice Golomb fra University of California, San Diego School of Medicine. Professor Golomb er ved at færdiggøre et pilotstudie der har vist, at Pharma Nords Q10 hjælper personer der lider af Golfkrigssyndrom.

Da studiet endnu ikke er offentliggjort, er det imidlertid begrænset, hvor meget Professor Golomb har lov at sige offentligt.

Det er under alle omstændigheder vigtigt nyt for de tusindvis af skadede golfkrigsveteraner, idet det er den første medikamentelle undersøgelse, der har vist en signifikant forbedring af symptomer fra det symptomkompleks, der kaldes golfkrigssyndromet, og hvor soldaterne oveni har måttet kæmpe med sundhedsmyndigheder i deres respektive lande for at få deres sygdom anerkendt.

I denne placebokontrollerede blind-undersøgelse deltog 46 forhenværende soldater som fik Q10 doneret af Pharma Nord i en periode på 3 måneder. Det viste sig, at hver eneste af de 46 deltagere blev hjulpet af Q10. Golomb havde udarbejdet en liste med 20 symptomer, bl.a. hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed, kronisk diarré og forhøjet blodtryk, og der var en forbedring for alle 20 symptomer.

Teorien er, at golfkrigssyndromet producerer oxidativt stress som nedsætter mitokondriernes ATP-produktion. Da hjernen og musklerne har brug for mere energi end andre dele af kroppen, er det ikke så mærkeligt, at disse områder bliver hårdest ramt. Professor Golomb opdagede, at personer med golfkrigssyndrom led af de samme symptomer som de der har skader på deres mitokondrier og hvor  Q10 tidligere har hjulpet.

Omkring en fjerdedel af de 697.000 amerikanske golfkrigsveteraner har symptomer fra denne krig.

Når artiklen om dette pilotstudie er skrevet færdig, vil professor Golomb naturligvis prøve at få det udgivet i et videnskabeligt tidsskrift, og så håber hun, at hun kan skaffe midler til en større undersøgelse.

 

Kilder
Professor Golomb
Kennedy K. Anti-oxidants ease Gulf War Syndrome, study finds. USA TODAY 27.06.2011

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *