Pycnogenol og Q10 styrker hjertet og sænker blodtrykket

glad_1

 

Italienske forskere har påvist, at en kombination af Q10 fra Pharma Nord og et ekstrakt af barken fra fransk strandfyr kan bedre hjerte-kar-sundheden betydeligt.

Forhøjet blodtryk og hjertesvigt er hyppigt forekommende og potentielt livsfarlige helbredsproblemer som normalt behandles med medicin, men nu har italienske forskere fra Chieti, Pescara Universitetet netop vist, at et naturligt tilskud af to aktive stoffer også kan være særdeles nyttige.

I det videnskabelige tidsskrift, Panminerva Medica, beskriver forskerne, hvordan 12 ugers tilskud med PycnoQinon, et naturligt kosttilskud produceret af Pharma Nord der kombinerer coenzym Q10 med Pycnogenol, resulterede i en 22 procent stigning i den mængde blod, som hjertet pumper rundt i kroppen samtidig med at både det systoliske og det diastoliske blodtryk blev sænket. Den aktive behandling bestod af 350 mg Q10 og 105 mg Pycnogenol indtaget efter morgenmaden.

Undersøgelse blev foretaget på 53 patienter med hjertesvigt i alderen 54-68 år, der var randomiseret til enten at få PycnoQuinon-tilskud eller placebo i en tre-måneders periode.

 

Pulsen faldt
Et andet tegn på at hjertefunktionen blev forbedret blev observeret i behandlingsgruppen. Deres puls faldt fra 78,4 til 74,2 slag i minuttet, hvilket tyder på forbedret hjertefunktion, hvor der pumpes mere blod til kroppens vitale organer med hver sammentrækning.

Det systoliske og diastoliske blodtryk faldt henholdsvis fra 139,2 til 133,2 mmHg og fra 82,3 til 77,3 mmHg i behandlingsgruppen, hvorimod de samme målinger kun faldt fra 140,3 til 139,5 mmHg og fra 83,4 til 81,2 mmHg i placebogruppen.

 

Nyttig kombination
I tidligere offentliggjorte undersøgelser har coenzym Q10 demonstreret en positiv effekt på kronisk hjertesvigt, hovedsageligt på grund af stoffets energiforøgende egenskaber. Heroverfor menes Pycnogenol at styrke både hjertekamrenes og blodkarrenes vægge og samtidig medvirke til at udvide blodkarrene og forbedre kredsløbet.

Det er sikkert at tage PycnoQ10 og er ikke forbundet med bivirkninger.

 

Reference:

Belcaro G, et al. Investigation of Pycnogenol in combination with coenzymeQ10 in heart failure patients.Panminerva Med. 2010 Jun;52(2 Suppl 1):21-5.

 

Bemærk
Der er en fejl i Belcaro og medarbejderes forskningsartikel. Ordet “PycnoQ10” bør være “PycnoQuinon”.
PycnoQuinon er et produkt på kapselform udviklet af Pharma Nord og er et registreret varemærke. Det er også det produkt der anvendes i undersøgelsen. Også kendt som Bio-Blutdruck, Bio-BloodPressure, Bio-Paine mv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *