D-vitamin i olie optages bedre

solskin

 

Kosttilskud med D-vitamin i olie hjælper kroppen til lettere at optage vitaminet, forklarer amerikanske forskere. Det er godt nyt for Pharma Nord, siden D-vitaminet i vores D-Pearls er i olie af netop denne årsag.

Flere og flere mennesker tager et dagligt tilskud af D-vitamin, som ifølge videnskaben har stor betydning for helbredet. Det kan være en god ide at vælge et præparat, som indeholder D-vitamin i en olieblanding, da dette tilsyneladende giver en bedre optagelighed.

 

Olie er bedst
Amerikanske forskere har analyseret fire sammenlignende undersøgelser af D-vitamins optagelighed og konkluderer baggrund af dette, at den højeste optagelighed opnåes med olie som transportstof. Andre præparat-formuleringer med eksempelvis pulver eller ethanol har ikke den samme høje biotilgængelighed. Forskningen offentliggøres i tidsskriftet Molecular Nutrition & Food Research.

 

Små perler med D-vitamin
D-Pearls fra Pharma Nord indeholder 20 mikrogram biologisk aktiv D3-vitamin i koldpresset økologisk olivenolie i bløde gelatine-kapsler. Gelatinen er både halal og kosher certificeret.

 

Kilde: Molecular Nutrition & Food Research, april 2010.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *