Rødderne til din løbetur

     

 

Nu skal det være! Vinterens spæklag skal løbes af, inden du skal skrues ned i en bikini. Men måske er kroppen ikke lige så klar som din hjerne. Alle muskler og led gør ondt efter blot én tur. Gurkemeje, ingefær og galanga kan dæmpe dine smerter, så løbeskoene kan snøres igen førend forventet.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – april/maj 2018

 

Surt, nu har du endelig købt nye løbesko, og løbetøjet spiller hundrede. Du sprinter ud over mark og eng og tænker – hvor er det fedt at løbe, hvorfor er jeg dog ikke kommet i gang før? Men din nye titel som ”løber” kan måske slettes allerede dagen efter. Alt gør ondt! Dag nummer to er ikke meget bedre, og du tænker ”det løberi er noget opreklameret pjat”! De uønskede kilo foreviges igen på sommerens feriebilleder, og du tænker ”næste år, der giver jeg den gas med løb, så jeg står knivskarpt”.


Men måske gentager scenariet sig til næste år …

 

Rod 1 – gurkemeje

Løbetitlen kan være svær at bevare i længere tid. Alle løbere kender til smerter, som begrænser og hæmmer fremgangen. Gør dig selv en tjeneste, og kom smerterne i forkøbet. Gurkemeje kan gøre en forskel – den virker inflammationshæmmende og er samtidig smertestillende. Gurkemeje virker ikke som en her og nu smertestillende tablet, men er et vigtigt tilskud til muskler og led, der skal i gang. Ved lette smerter kan du mærke virkning inden for 48 timer. Er også godt for personer med langvarige, hyppige eller kroniske smerter.

Forebyg smerter, så løbeturen bliver en fornøjelse.

 

Rod 2 – ingefær

Et andet kraftfuldt smertestillende middel til at bekæmpe smerte og betændelse er ingefær – især godt til ledsmerter. Ingefær – og ja, gurkemeje – er hver især begge kendte droger til smerter i muskler og led. Givet sammen, opstår der en synergieffekt, hvor urterne støtter hinanden i at skabe optimal inflammationshæmmende virkning i muskler, sener og led.

 

Rod 3 – galanga

En løbetur kan blive meeeeget lang, hvis din mave ikke er en neutral medløber. Galanga er i familie med ingefær, men den virker især mod problemer i mave/tarm som kvalme og appetitløshed – har stimulerende effekt på fordøjelsen – hjælper mod luft i tarmene. Lidt bonus, så er den også god mod forkølelse og ondt i halsen

Gå i ledtog med de tre rødder gurkemeje, ingefær og galanga, og bliv smerterne kvit.

Pukkas nye te – tumeric active indeholder gurkemeje, ingefær og galanga. Slap af i sofaen efter din løbetur med en dejlig kop krydret varm te. Du kan med fordel skylle kosttilskuddene Wholistic Turmeric og Turmeric Active kapsler ned sammen med teen, og du er klar til næste dags løbetur.

Din titel som løber ligger nu inden for rækkevidde.

2 thoughts on “Rødderne til din løbetur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *