Så let undgår du ustabilt blodsukker

Digital glucometer with syringe on color background. Diabetes control

 

Pressemeddelelse, Pharma Nord

 

Mange danskere har problemer med at holde deres blodsukker stabilt, men det findes der nu en løsning på.

Kender du følelsen af at ”gå sukkerhold”? Det er, når din hjerne og dine muskler løber tør for krudt, og du føler dig udmattet og træt, du ryster måske, og du bliver irritabel. Det er en tilstand, der ofte opstår i kølvandet på hård fysisk aktivitet eller efter en lang dag på jobbet. Forklaringen er ganske enkelt den, at sukkeret i blodet ikke i tilstrækkelig omfang bliver transporteret ud til cellerne, som derfor har svært ved at danne nok energi. Dette giver ubalance i blodsukkeret.

 

Chrom – vigtigt men overset

Den mest oplagte løsning er at snuppe noget sødt for at få et hurtigt ”kick”, men hvad mange ikke ved er, at de kan hjælpe kroppen med at holde blodsukkeret stabilt, hvis de tager stoffet chrom. Faktisk har det europæiske fødevaresikkerheds-råd EFSA (European Food Safety Authority) anerkendt, at chrom har denne virkning, og det har givet den danske virksomhed Pharma Nord mod på at udvikle et præparat specielt til dette formål.

 

Optages op til 10 gange bedre

ChromoPrecise, som i dag er EUs eneste organiske chromgær til regulering af blodsukker, afviger fra de syntetiske chromtyper, som traditionelt har været anvendt til kosttilskud. Denne specielt-udviklede chromgær optages op til 10 gange bedre end syntetiske chromvarianter og er derfor en bedre råvare. EFSA har endvidere erklæret, at ChromoPrecise er en yderst sikker chromkilde til daglig indtagelse.

 

Der er mange fordele ved at have stabilt blodsukker:

  • Man har et mere jævnt energi-niveau i løbet af dagen
  • Man har ikke voldsom trang til sødt
  • Det er lettere at holde sig til tre normale måltider dagligt
  • Det er i det hele taget sundere for helbredet, hvis blodsukkeret er nogenlunde jævn

 

Hvad er blodsukker?

Den føde, du indtager, indeholder sukkerstoffer, som bliver optaget i blodet og danner det, vi kender som blodsukker. Kroppens celler (især hjerne- og muskelceller) bruger store mængder sukker til at dække behovet for energi. Blodsukkeret varierer i løbet af dagen og stiger og falder i forbindelse med den føde, vi spiser, men også i forbindelse med fysisk aktivitet. Dit blodsukker kan imidlertid komme ud af balance og blive for højt (hyperglykæmi), så du føler dig træt, har kvalme, får tør mund, er mere tørstig end normalt og føler tissetrang. Det kan også blive for lavt (hypoglykæmi), hvilket blandt andet kan bevirke at:

  • du ryster og sveder
  • du har hjertebanken
  • du bliver svimmel
  • du får kvalme og hovedpine
  • du har koncentrationsbesvær
  • du føler dig mat og uden energi

 

Det er vigtigt for både helbred og velbefindende, at dit blodsukker er nogenlunde stabilt hele dagen og ikke når ud i yderpunkterne. For at kroppen vedvarende kan få sukkeret fra blodet ud til cellerne efter behov, skal den reagere normalt på sin egen insulin, der netop udskilles, når blodsukkeret stiger. Desuden kræver det, at man har tilstrækkeligt med chrom i organismen til at hjælpe insulinet med at få sukkeret ind til forbrænding i cellerne.

2 thoughts on “Så let undgår du ustabilt blodsukker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *