Kigger vi på opbygningen af hjernen med henblik på at finde nogle muligheder for støtte og muligvis forebygge, at hjernen vil blive udsat for degenerative tilstande som fx Alzheimers, er det værd at kigge på de produkter, der gentagne gange har bevist deres værdi.
Af Marianne Palm
Forskerne bag Equazen har længe vidst, at produktet hjælper børn og unge, men det gælder også for voksne, og måske især alle med stress, kognitive problemer, koncentrationsbesvær og måske ovenikøbet voksne med ADHD.
Uanset diagnoser har vi alle en hjerne, der kan påvirkes gunstigt og blive stærkere til at imødegå de mange belastende faktorer, også kaldet stressorer, som vi omgiver os med, hvis vi altså vælger at passe på den.
En af mulighederne er fedtsyrer i rigelige mængder, især de fedtsyrer, der gennem utallige forskningsforsøg viser sig at kunne styrke hjernen i forhold til god opbygning af neuroner, som kan skabe:
- Bedre opmærksomhed, bedre hukommelse, større koncentrationsevne og evnen til at kunne holde flere bolde i luften.
- En god forbindelse mellem den del af hukommelsen, som lagrer tidligere erfaringer, bl.a. hippocampus, og at få amygdala til at være stille, så vi ikke konstant er i kamp, flugt eller frys-mode, bl.a. styret af vores følelser og vores binyrer.
En hjerne fyldt med signalstoffer, der bliver transporteret af fedtsyrer …
Der er generelt mange studier på brug af omega 3-studier til at styrke vores hjerne, men der er også kosttilskud, som stikker lidt af fra mængden.
Et af dem er Equazen (tidligere eye-q), som med sin helt egen fedtsyresammensætning har dokumenteret sin virkning gennem flere meta-analyser, med mange studier fra hele verden af vidt forskellige forskningsinstitutioner, som kunne belyse den særligt gode virkning på børns og voksnes hjerner.
Forskerne har før nogen andre udviklet et produkt, hvor forholdet mellem de enkelte fedtsyrer er EPA/DHA/GLA 9:3:1, og så vidt redaktionen ved, er der ikke andre produkter med samme sammensætning – og slet ikke med samme mængde af forskning.
Forklaringen på de unikke egenskaber kan sagtens være, at mens DHA bygger hjernen op, kan EPA være med til at styre impulserne mellem nervecellerne, altså sørge for transporten af signaler.
Ved Alzheimers er det plaquedannelsen mellem hjernecellerne, der er en af de store årsager til sygdommen, og her mangler der stadig forskning. Men en god plasticitet, hjælp til neuronerne og dermed hjælp til signalstofferne kan være en del af en brugbar løsning. sund-forskning vil holde øje med udviklingen i de kommende år.
Læs også artiklerne: “Lad signalstofferne blive din støtte” og “Træthed og stress”. Links til siderne er her:
https://sund-forskning.dk/artikler/lad-signalstofferne-blive-din-stotte/