Slankeprodukt en overvældende succes i Portugal

vægttab

 

En kendt fotomodel, et forskerteam og en avis formidler samstemmende budskabet ud til portugiserne, at CLA, og det vil sige slankeproduktet Slim-Duo er et effektivt våben mod overvægt. Interessen for produktet er massiv,

Fotomodellen Deborah Montenegro har vist sig at være et godt valg som ”lokomotiv” for Slim Duo-kampagnen i Portugal. Interessen for Slim Duo-kapslerne, som indeholder en kombination af CLA, grøn te og carnitin har også bragt to forskere på banen: Professor Ana Nunes og Antonio Lacerda fra Institut for sundhedsvidenskab. Disse forskere besluttede sig for at undersøge CLA’s virkning på kroppens fedtforbrænding.

 

Undersøgelsen
I forskernes undersøgelse, som varede i 12 uger indgik 69 personer med et BMI på mellem 25 og 35 fordelt på tre grupper. Den første gruppe fik 3,2 gram CLA om dagen ifm. fysisk træning tre gange ugentlig. Den anden gruppe fik udelukkende CLA uden at motionere. Den tredje gruppe var en kontrolgruppe som fik kapsler med olivenolie.

 

Resultatet
Resultatet var slående, selv om de tre grupper fik samme mængde næringsstoffer:

  • Gruppen der tog CLA alene uden motion tabte sig 7% sammenlignet med kontrolgruppen
  • Gruppen der kombinerede CLA med motion tabte sig kun 4,5% sammenlignet med kontrolgruppen

Hvordan kan det så være at de der også måtte svede for sagen, tabte sig mindre? Faktisk mistede denne gruppe mest fedtmasse, men øgede samtidig deres muskelmasse, og da muskler vejer mere end fedt, kostede det på vægten.

 

CLAs virkemåde
CLA’s virkningsmekanisme er kompliceret, forklarer forskeren Ana Nunes: CLA øger kroppens basale stofskifte, så den forbrænder mere energi. Forskning har endvidere vist, at CLA også hæmmer deponeringen af fedt til fedtvævet. Endelig tyder det også på, at CLA har en appetitnedsættende virkning, men da denne virkning foreløbig kun er vist på rotter, kræver det mere komplekse test at bekræfte.

Undersøgelsen er endnu ikke udgivet i et videnskabeligt tidsskrift, men er refereret i en større portugisisk avis. Forskerne lægger vægt på at folk vælger en patenteret og sikker form for CLA som Tonalin, som Pharma Nord anvender, som er et naturligt stof og som ikke har nogen kontraindikationer.

 

Kilde
Jornal do Centro de Saúde

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *