Slip for de mørke tiders infektioner

Slip for de mørke tider...

 

Her er guiden, så du kan skræddersy en kur til at forebygge og en kur til at behandle ud fra netop dine behov.
Det er allerede nu, du skal i gang med at forebygge efterårets og vinterens rasen i vores immunsystem. Få tips til at undgå forkølelse og influenzaer, som kan slå selv den bedste viking omkuld.

 

Det er mig en stadig gåde, at så mange mennesker hvert år skal udsættes for en stribe af infektioner, bare fordi vi er født på den nordlige halvkugle. Og det er mig lige så stor en gåde at forstå, hvorfor man ikke fra officiel sundhedsside er mere nysgerrige om effekterne af de mange kosttilskud, som vitterlig kan gøre en forskel.

  • Måske er det fordi, de ikke synes, der er nok af forskning?
  • Eller tror, at der er slet ingenting?

Det vil sund-forskning.dk gerne lave om på. Og den allerbedste måde er, at du kommer i gang med at forebygge så tilpas tidligt, at du til foråret kan fortælle din læge, at for første gang i år blev du ikke ramt af tre influenzaer, fire forkølelser og to bihulebetændelser.  Du fik måske en enkelt forkølelse på et par dage. Og heldigvis for det. For det viser, at dit immunsystem faktisk fungerer og reagerer korrekt på de mange bakterier og vira, vi hver dag kommer i kontakt med. Men at have mere end en enkelt kortvarig og mindre plagsom infektion er unødvendig.

 

Forebyggelsesterapi for dig, som let bliver syg 
Din vitamin- og mineralbalance skal være mere end i orden, den skal være optimal, og i et par måneder kan du have gavn af at spise lidt ekstra af de fleste næringsstoffer, så du både får fyldt depoterne op, men også får et overskud til at imødegå efterårets strabadser. Spis nogle stærke og letoptagelige all-round tilskud, fx Multi Vitamin Pharma Nord, som også indeholder mineraler, og vel at mærke af en slags, der beviseligt er lettilgængelige for cellerne. En anden mulighed er Omnimin, som er registreret under lovgivning for stærke vitaminer og mineraler. To stk. af den ene eller anden, er en god dosis. Suppler med Influ-zink fra Pharma Nord, 2 stk. i tre måneder. Suppler med C-vitaminer. Spis gerne et gram om dagen.

 

Urter
Der er et hav af urteprodukter at vælge imellem, men kigger vi på forskningen, er der urter og planter eller udtræk fra andre naturlige kilder, man ved mere om end andre. Det er umuligt at lave en top ti liste, men det er let at lave en kategori A for produkter, som på en eller anden måde har stukket sit hoved frem af mængden, fordi der er masser af forskning og erfaringer. Listen er lang, og den opmærksomme læser vil mangle hvidløg, men kig på www.sund-forskning.dk, hvor andre metoder og behandlingsmuligheder er nævnt, herunder hvidløgets fortræffeligheder.

 

Forebyggelse og behandling
Som regel er der for hvert produkt en forebyggende dosering, du bruger gennem hele vinteren, og en terapeutisk dosering, du anvender i kortere tid, hvis du skulle være så uheldig at møde bakterier og vira på din vej. Kig på produktet eller spørg producenten.

 

Vælg fx et af følgende produkter:

Det er Echinacea purpurea rod, som har allermest forskning bag sig. Det er især den tyske professor Wagner, som sammen med sin stab af forskere har forsket i både de overjordiske dele og rødderne af den smukke staude. En droge, som oprindeligt var en engplante i det vilde vesten, brugt af indianerne og bragt til Europa af Alfred Vogel i slutningen af 50érne. I dag ved man, at der er flest aktive stoffer i rødderne, og der er mange produkter at vælge imellem.

 

Forebyggelse og når infektionen raser
Kig på produktet – ofte kan du sætte dosering kraftigt op ved en akut infektion. Er du mest til homøopatiske midler, bl.a. fordi de smager af ingenting, er Engystol fra Bio-vita et flot hjælpemiddel under en influenza eller en forkølelse. Flere studier på både børn og voksne bekræfter, at midlet er lige så effektivt som gængse lægemidler ved bl.a. forkølelse og bronkitis.

Immolina er et produkt, skabt som et ekstrakt af en blågrøn alge, der virker fantastisk på immunsystemet. Du kan forebygge med to kapsler dagligt og bruge helt op til 6 kapsler to gange daglig, hvis du får en akut infektion. Det smarte ved produktet er, at det virker regulerende på immunsystemet ved at fremme bl.a. peyerske plaques, en flok immun-øer i vores tarmsystem, som derefter sender en kaskade af immunstoffer ud i blodet, så vi bliver mindre modtagelige for infektioner eller er parate til at bekæmpe en infektion, så snart den lander i blodet. Og netop ved at stimulere kroppens eget immunsystem så bredt, gør Immolina til et produkt ikke kun mod akutte og kroniske infektioner, men også til inflammationer, som fx sportsskader og gigt.

Kan Jang er med sit indhold af Russisk rod (Eleutheroccocus senticosus) og Andrographis  paniculata et værdifuldt bekendtskab både til forebyggelse og behandling. Mange mener, at Andro-graphis er endnu bedre end Echinacea purpurea (rød solhat). Andrographis er i øvrigt en vanvittig spændende droge, som alle med interesse for naturens skatkammer venter sig meget af. Du kan læse om planten på www.sund-forskning.dk


Moducare
fra Maxipharma er et andet immunregulerende produkt, som fremmer de dele af immunsystemet, som er nødvendige under en infektion. Og som med de andre produker kan man ikke få systemet til at overreagere, selvom man bliver ved i månedsvis. Produktet fremmer B- og T-lymfocytter, indtil de ikke kan stimuleres mere, og immunfor-svaret kan klare sig selv med tilførsel af almindelige næringsstoffer.

 

Seks Sunde Urter fra Bidro, som med sit indhold af både Echinacea purpurea rod (rod af rød Solhat) og Astragalus membranaceus (hindeagtig astragel) kan styrke og regulere immunsystemet, så det bliver mindre modtageligt for infektioner. Den røde solhat er omtalt andet sted, så her skal den kinesiske plante fremhæves, en vidunderlig droge, der udover at virke på både kroniske og akutte infektioner også påvirker vores nyreenergi i en sådan grad, at mange kan mærke, hvordan vi får mere energi fra storetåen og opefter. Seks sunde urter indeholder også ingefær, som virker lokalt desinficerende på slimhinderne, hvis en infektion nærmer sig.

 

Urtemix, også fra Bidro, er produktet til de snøftende og hostende børn. Læs mere om produktet på børnesiderne. Her finder du også Bio-Strath, som med sit indhold af polysakkarider og urter er kendt for sin virkning på immunsystemet.

 

Det er som regel meget smertefuldt at have infektion i de små bihuler i kæber eller pande. Men du kan såmænd også have bihulebetændelse uden at vide det. Er du kronisk tæt i næsen, kronisk træt og tungere i hovedet end du plejer, kan det meget vel være en bihulebetændelse, hvor infektionen ligger gemt i enten kæber eller pande.

 

En dansk myte Det er en myte, at Echinacea purpurea – Rød Solhat – ikke må bruges ved autoimmune sygdom-me. Rygtet er opstået her i Danmark, og redaktionen har kontaktet verdens førende forskere, som alle bekræfter, at der ikke er nogen som helst risiko forbundet med brug af Rød Solhat. Tværtimod kan ekstrakt af planten afhjælpe de oprindelige årsager til, at der overhovedet er opstået en autoimmun tilstand. Du skal altid gå til lægen, hvis du er i tvivl om diagnosen. En tilsyne-ladende banal halsinfektion kan udvikle sig til et angreb på hjerteklapper eller nyrer, hvis du ikke bliver behandlet med antibiotika

 

Host og hak
Der er urter, der er homøopatiske midler, der er en stribe af muligheder for at give slip på enten den tørre eller den slimede hoste. Lige her er der kun nævnt nogle få nøgleord for hvert produkt (i alfabetisk rækkefølge). Den store guide finder du på www.sund-forskning.dk eller i de kommende numre af magasinet.

 

Bronchosan (Bioforce), Naturlægemiddel med dokumenteret effekt på luftvejs katar, virker slimløsnende og beroligende på luftvejene. Bronikyl (DHC/Abigo Pharma), kosttilskud, har med sit indhold af kamille og lægestokrose en betændelseshæmmende, slimdrivende og beroligende virkning på bronkierne.

 

Engystol (Bio-vita), homøopatisk middel, anvendes mod de mange forskellige tilstande i de øvre og nedre luftveje. InSinus (Bidro), kosttilskud, indeholder flere forskellige urter, som til sammen virker både desinficerende, immunstimulerende, slimdrivende og beroligende på bronkierne.

 

Et must til husapoteket
Coldizin skal du bare have i dit husapotek. Det er et eksempel på et produkt, som virker, hvis du kommer i gang øjeblikkeligt. Coldizin er smarte sugetabletter, som med sine aktive stoffer binder virus på overfladen af slimhinden, så den ikke får lov at trænge ind i kroppen og være årsag til en virusinfektion.

 

Phytomin 4 (Biosym), kosttilskud, som er desinficerende i luftvejene og god til den mere slimede hoste. Indeholder i øvrigt en vigtig urt, Euphorbia hirta, som virker bronkieudvidende og dermed god, hvis det hele snører sig sammen.

 

Dr.Reckewegs Tosolin (Maxipharma) er også en mulighed. Hostesaften indeholder en række kendte europæiske lægeplanter, og vejbred, timian, kodriver og grøn anis rækker alle en hjælpende hånd til både den tørre og den slimede hoste, mens de samtidig desinficerer luftvejene.

 

Gå i svedekasse
Brug i øvrigt sengen som svedekasse. Tag halstørklæde og sokker på, find bomuldstøjet frem og læg masser af dyner og tæpper over dig – hvis du er stærk nok til at kaste dem af, hvis du pludseligt får det for varmt. Drik inden da en skarp luftvejscocktail med skiver af løg, hvidløg og ingefær, drik dine urter, tag de øvrige kosttilskud og stå op næste dag med luft i næsen.

 

Luftvejscocktail
Et par skiver almindelige løg, et par hvidløg skåret i skiver, eventuelt skiver af ingefær og en lille dusk timian overhældes med kogende vand, trækker i ti minutter og drikkes så varmt som muligt. Tilsæt eventuelt en teskefuld honning, som også virker bakteriehæmmende. Drik gerne flere kopper daglig.

 

Tag lægen med på råd
Ofte kan en hals-øre-næselæge blot ved at oplyse bihulerne se, om der gemmer sig en gammel eller ny infektion bag dine symptomer.

 

Naturen råder over en række urter og metoder, som selvom de er skånsomme rent faktisk virker. Prøv for eksempel med InSinus urtedrik sammen med InSinus stiften. Stiften ligner en læbepomade, men smøres på pander og kæber. Kombiner gerne med et ingefæromslag, som er nemt, billigt og ganske virksomt. Ingefæromslag til højre.

 

Vask hænder
Vil du gerne forebygge infektioner og nøjes med en enkelt infektion om året, så vask hænder mange gange om dagen og gerne i den veldokumenterede TTO sæbefri vask, du kan læse om på SIDE 40. Den ene infektion kan til gengæld være et sundhedstegn og er en udmærket metode til at få renset slimhinder, ryddet op i bihulerne og få aktiveret immunsystemet. Hvis du vel at mærke hjælper kroppen på vej frem for at undertrykke den med smertestillende medicin eller ved at gå på arbejde, selvom kroppen skriger på en seng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *