Denne gulerodssuppe får smag af den dejlige marokkanske krydderiblanding ras el hanout. Den har en forførende orangerød farve, fordi der er lidt rødbede i. Smuk mad sætter gang i fordøjelsen, allerede når vi ser den. Grøntsager med stærke farver er smækfyldt med særlige phytostoffer, der har antioxidant virkning og dermed beskytter vores celler. Suppen er en perfekt måde at bruge de lidt vintertrætte rodfrugter på, den er virkelig nem at lave og holder sig fint i nogle dage.
Af Lisbeth Tordendahl
Du skal bruge:
1 stort løg
500 g gulerod (renset vægt)
1 lille rødbede (maks. 80 g, ellers bliver suppen for rødbedefarvet)
5 stk. soltørrede tomater
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Ca. 1 spsk. ras el hanout
Vand
Salt
1 stk. appelsin
Topping: Ristede græskarkerner eller hasselnødder og lidt skåret mynte eller persille. Evt. rugbrødscroutoner.
Sådan gør du:
Skær løg i store tern, gulerod og rødbede i store stykker, og snit tomaterne i strimler. Varm olie i en gryde, sautér løg 1-2 minutter, kom gulerod, rødbede, tomat og 1 spsk. ras el hanout i (lidt mindre, hvis den krydderiblanding, du bruger er fint pulveriseret). Hæld vand på, så grøntsagerne dækkes, og kom lidt salt i. Bring i kog, og lad det småkoge 25 minutter under låg. Er der hele kardemommekapsler i din ras el hanout, fisker du lige dem op, du kan få øje på. Blend suppen helt glat med appelsinen (uden skræl), justér til ønsket tykkelse med ekstra vand, og smag til med salt. Servér suppen med topping efter smag.
Variation: Bland ristede kikærter i suppen, så bliver den mere mættende, og det smager supergodt. Find mange flere inspirerende opskrifter på min blog: lisbethtordendahl.dk
Tips:
Ras el hanout består af kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, kommen, fennikel og rosenblade. Har du ikke blandingen, bliver suppen også god ved at bruge nogle af krydderierne, fx kanel, kardemomme, spidskommen og peber.