Spis alger til croissanten

 

 

Ej føj da – så, så – få nu ikke din Americano galt i halsen. Spis du endelig din croissant, men lad et kosttilskud med alger komme og rydde op i maven bagefter. Alger har nemlig en effektiv afgiftende effekt og giver din fordøjelse et spark bagi. Så er kosten ikke sund, så find hjælp fra havets bund.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – december 2017/januar 2018

 

Algerne chlorella og spirulina er på kort tid blevet faste ord i det danske sprog. Vi har for alvor fået øjnene op for algernes gavnlige effekt!

Chlorella og spirulina tilhører arten mikroalger og indeholder hver især 18 af de 22 kendte aminosyrer og er begge gode kilder til omega-3-fedtsyren. Der er flere ligheder end forskelle mellem de to alger, men sammen er de et powerpar. Spirulina indeholder flere lettilgængelige aminosyrer, vitaminer og mineraler end chlorella. Til gengæld har chlorella den fordel, at den binder flere tungmetaller og giftstoffer til sig. Den har desuden en exceptionel god evne til at fodre vores celler med stoffer, der har en unik effekt på cellernes sundhed (cellernes DNA). Selvom du spiser sundt – så gør din krop ekstra glad med et skud alger.

”Superfoods” – en kategori, som algerne i den grad tilhører! De er fyldt med klorofyl, som evner at binde giftstoffer, toxiner, tungmetaller og meget andet, så de ikke hober sig op i kroppen. Alger har det højeste indhold af klorofyl, der er fundet i planter!

 

Drop grisen – spis alger

Alger er et planteprotein, som sparker de animalske proteinkilder totalt af banen. Så har du ikke lyst til at spise grise, køer, kyllinger eller fisk, så spis alger. Alger anses nemlig for at være et komplet protein, da de indeholder de otte essentielle aminosyrer, som er frit tilgængelige og dermed meget lettere optagelige end aminosyrer fra kød. Spiser du dyr, tager du faktisk en omvej til aminosyrerne. Proteinet skal først nedbrydes til aminosyrer af fordøjelsen, hvorefter de skal bygges op som nye proteinkæder i kroppen. Skyd genvej, og indtag aminosyrerne direkte i form af alger.

Alger er fyldt med aminosyrer, så veganere og vegetarer får dækket deres behov. Kødspiser? Du får også et energiboost fra alger.

 

Pumper du jern, eller kræver dine studier ekstra energi?

Har du brug for ekstra energi til tunge løft i træningscenteret eller anden form for sport? Specialeskrivning eller anden studieaktivitet, som kræver lidt ekstra af dig? Så kan du med fordel tage alger på daglig basis.

Alger styrker vores præstationsevne ved sport, og hvis du skal præstere ekstra i forbindelse med studiet eller på arbejdet. De styrker desuden også vores kognitive funktioner, som er de mentale processer i hjernen, der gør, at vi kan opfatte verden, tænke og problemløse.

Er du på slankekur eller udrensningskur, kan tungmetaller, ophobet i fedt- og bindevæv, blive frigivet til blodet og videre ud til tarmene via leveren. Undgå en recirkulering i kroppen – brug chlorella. Algen omslutter tungmetaller som fx kviksølv, cadmium og bly – giftige stoffer hjælpes dermed ud af kroppen uden at blive optaget.

 

Ikke værre end et tequilashot

Ja, alger smager ikke fantastisk, men det gør tequila og andre shots jo heller ikke – så der skal bare bundes! Og modsat tequila, er algerne jo ekstremt gode for dig. Algaex, som indeholder 50 % chlorella og 50 % spirulina, gør det super nemt, for du behøver kun en halv skefuld, tre gram. Put det i lidt juice, og tag det som et shot – vupti, overstået, værre er det ikke. Algaex får du også som tabletter, du kan derfor vælge at tage 15 bittesmå tabletter i stedet for et shot.

Put Algeax i en smoothie, og tag dine alger med på farten.

Alger er fyldt med aminosyrer, så veganere og vegetarer får dækket deres behov. Kødspiser? Du får også et energiboost fra alger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *