Stor forbedring med Q10 til fibromyalgipatienter

purple fowers

 

Fibromylagipatienter der får 3 stk. Bio-Quinone Gold dagligt får ikke blot mere energi, de får også ændret deres gen-ekspression, hvilket afspejles i en lang række forbedringer i deres livskvalitet, viser ny forskning fra Dr. Mario Cordero og kolleger i Spanien.

I undersøgelsen deltog 20 kvinder med fibromyalgi i et dobbelt-blindet, placebokontrolleret lodtrækningsforsøg, hvor halvdelen af deltagerne fik Q10 og den anden halvdel placebo. Formålet med undersøgelsen var at afklare hvilke kliniske effekter der vil kunne opnås med et tilskud på 300 mg coenzym Q10 dagligt i 40 dage samt i hvilken grad dette tilskud påvirker gen-ekspressionen af AMP-aktiveret protein kinase, forkortet AMPK.

AMPK er et enzym og en overordnet regulator af cellens energiniveau. Det aktiveres af et lavt ATP-niveau, hvor det øger kroppens transport af glukose, omsætning af fedtsyrer og dannelse af mitokondrier.

 

Resultater
Undersøgelsen viste, at sammenlignet med placebo oplevede Q10-gruppen en 52% nedsættelse af de symptomer, der er oplistet i det anvendte fibromyalgi-spørgeskema (FIQ). Herunder blev Q10-gruppens smerter reduceret med 52%, træthed med 47%. På en visualiseret, analog smerte-skala havde Q10-gruppen 56% færre smerter og endelig var antallet af tender points nedsat med 44% i Q10-gruppen i forhold til placebo-gruppen. Der var ingen forskel at spore i søvnkvaliteten i de to grupper og der blev heller ikke rapporteret om bivirkninger.

Med disse resultater ser forskerne tilskud af Q10 som en ny, terapeutisk behandling af fibromyalgi.

 

En far med fibromyalgi
Dr. Cordero har tidligere lavet undersøgelser med Q10 til fibromyalgi-patienter. Han blev interesseret i fibromyalgi fordi hans far led af kroniske smerter. Efter en gennemgang af den eksisterende litteratur, fandt han, at fibromylagipatienter led af mitokondrie-dysfunktion i deres muskler, hvilket ledte ham til behandling med coenzym Q10.

 

Om gen-ekspression
De fleste af vore celler indeholder en cellekerne med kroppens genetiske information kaldet et genom. Dette genom afkodes blandt andet til en given mængde af forskellige proteiner i et komplekst forløb, der betegnes gen-ekspression.

 

Om fibromyalgi
Fibromyalgi er et syndrom, dvs. et symptomkompleks, der omfatter kroniske smerter, træthed, hovedpine, søvnforstyrrelser og depression. Man har opregnet 18 punkter (9 par) på kroppen kaldet tender points, hvor næsten alle FM-patienter klager over ømhed. Disse punkter sidder i nakken, mellem nakke og skuldre, på skuldermusklerne, på albuerne, over balderne, på hoften og på indersiden af knæene. Fibromyalgi berører omkring fem procent af verdens befolkning, flest kvinder. Sygdommens årsag og virkningsmekanismer i kroppen er stadig delvis uafklarede, ligesom man ikke har været i stand til at tilbyde effektiv behandling. Vi ved dog fra tidligere undersøgelser, at mitokondrie-dysfunktion og mangel på Q10 er involveret i lidelsen.

4 thoughts on “Stor forbedring med Q10 til fibromyalgipatienter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *