Støtte til dit svage syn

  

 

Er herligt budskab fra forskerne: Vi bliver ældre, og vi kan regne med at leve længere end for blot få år siden. Mindre herligt er det, at vores organer ikke altid kan følge med, og det kan især mærkes i øjnene, hvor vi faktisk degenererer allerede fra 40-årsalderen!

Det har sat forskerne på prøve for at se, om de kan ændre på synet i alle aldre.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2018

 

Vi klatrer i bjerge og tager på vilde ture ned ad floder. Vi cykler som aldrig før og dyrker triatlon, til vi er langt oppe i pensionsalderen. Vi dyrker vilde haver og vil i det hele taget bare være vitale, til vi en dag lukker vores øjne for sidste gang. Det kræver særlig pleje af kroppen – og af synet – hvilket man længe har vidst, og nu er der skabt et dansk produkt med udgangspunkt i den allerbedste forskning. Bag udviklingen står Kristian – og Eskil Krogh, begge sønner af en af de tidligere førende overlæger i Danmark udi øjensygdomme, så de har det ikke fra fremmede. De har samlet et produkt med de næringsstoffer, der giver mest mening til trætte øjne og øjne, der er udsat for forandringer på grund af alder.

 

Forskerne har fundet de næringsstoffer, der støtter øjet bedst
Der er især tre stoffer, der ud over vitaminer og mineraler har gjort sig særligt bemærket i forskningen af aldersbetingede problemstillinger i øjnene. Lutein og zeaxanthin er to antioxidanter, du især finder i æg, mørkegrønne bladgrøntsager som grønkål, broccoli, rosenkål, sølvbede og spinat.

Stofferne findes i en særlig stor mængde netop i øjets nethinde, og da nethinden, ligesom andre meget aktive organer, har brug for konstant udskiftning af celler, er der også brug for konstant tilførsel af netop de stoffer, som øjet er bygget op af.

Et tredje stof, resveratrol, kendes mest fra skallerne af røde druer, og det er måske ikke så bemærkelsesværdigt, at det meste af den forskning er foregået i Frankrig. Men det er virkelig værd at bemærke, at det findes i skallerne fra de røde druer og først dannes, når druerne angribes af bakterier og svampe. Et virkelig godt eksempel på, hvordan alle organismer i naturen arbejder sammen, hvis blot vi passer godt på den.

 

Når resveratrol anvendes i et kosttilskud, benævnes det ofte som trans-resveratol.

 

Sammen med de tre plantestoffer finder du også zink, C-og E-vitamin. Sammen kan de forsinke den aldersrelaterede degeneration af øjet, men de bedste studier fra bl.a. USA viser, at kosttilskuddets sammensætning er vital, det samme er den generelle næringsstatus hos de personer, der indgik i forsøget.

Så brugen af Forsynamin skal stadig være som støtte til en ellers fornuftig sund kost.

 

Fordelene er til at få øje på
Aldersforandringer i øjnene begynder ofte efter 40-årsalderen og opdages som regel, når man kører bil og bliver blændet, eller hvis man skal op om natten, hvor øjnene er længere tid om at omstille sig til mørket. Det er også gennem den slags undersøgelser, at man måler de forskellige stoffers evne til at hjælpe øjet med hurtigere reaktion på lys og mørke, så øjnene kan blive unge igen.

Måske er det ikke helt tilfældigt, at netop Medivit har udviklet et produkt til øjnene. De to herrer, som er tvillinger, Kristian og Eskil, er sønner af en af Danmarks nu pensionerede, men stadig meget aktive overlæge i øjensygdomme.

Så snart vi runder de fyrre år, begynder vores syn at blive markant dårligere, og de fleste får brug for læsebriller. Derudover bliver mange af os også ramt af en række andre aldersforandringer i synet. Vi ser dårligere i mørke, vi kan blive ramt af både grå stær og grøn stær, og vi kan få AMD for blot at nævne nogle eksempler – alt sammen noget, vi lever med og accepterer, fordi det hører med til at blive ældre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *