Støtteterapi på vejen – og lang tid før det er for sent …

 

 

Når firmaer udvikler produkter, når produktudviklere arbejder sammen med forskere, og alle er interesserede i at finde naturlige løsninger til et eller flere problemer, så går der en hel kædereaktion i gang. De kigger sig rundt i den store verden for at se, hvordan forskellige folkeslag håndterer forskellige sygdomme eller afhjælper trælse tilstande, der måske endnu ikke har fået et navn.

Her er nogle af de produkter, Natur-Drogeriet er stødt ind i, i deres søgen efter effektive løsninger til danskernes behov.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – juni/juli 2018

 

Der er udviklet en hel stribe af produkter, der kan hjælpe dig til at afværge både opstart og udvikling af metabolisk syndrom. Ingen af produkterne kan stå alene uden gode, sunde kostvaner, men de kan hver især hjælpe dig til at få overskud til at leve sundere. Det kalder vi her på redaktionen en god støtteterapi på vejen …


Glucomannan til dig, der måske aldrig føler dig mæt og derfor overspiser

Insu-complex til dig, der gerne vil hjælpe dit blodsukker, inden det hele bliver til diabetes 2, og spormineraler, der kan vække den lille celle, så den bliver bare lidt mere modtagelig over for de gode næringsstoffer, der skal hjælpe den med ikke kun at overleve, men forblive sund. Og en flok B-vitaminer med urter, der højner din evne til at imødegå stress.


Konjakroden er et vægtværktøj, som tager sulten

Konjakroden er en hjælp og en støtte til den rygrad og vedholdenhed, der kræves for at gennemføre et vægttab, hvis det vel at mærke er, fordi du spiser for meget, at du tager på. For vægtforøgelse kan grotesk nok også skyldes for lidt mad. For 25 kr. kan du i en uge på www.madlog.dk konstatere, om du spiser nok. De fleste voksne skal have 2000-2500 kcal, hvis man dyrker lidt motion. Mange flere kalorier, hvis du dyrker meget motion. Men sjældent færre end de 2000 kcal, for så opretholder du ikke kroppens organers evne til at hjælpe dig.

Roden indeholder fibre, der kan opsuge vand, der svarer til mange hundrede gange dens egen vægt. Du vil føle dig mæt frem for sulten, og du hjælper i øvrigt også dit kolesteroltal ved samme lejlighed, hvis kolesteroltallet vel at mærke er for højt og er blevet forhøjet af forkert mad. Sørg for rigeligt med vand sammen med tabletterne, og føl dig mæt frem for sulten.

Der er ikke tale om højere ”atomfysik” , men en simpel konstatering af, at hvis maven er fyldt af noget i forvejen, så er det lettere at spise mindre. Samtidig er der undersøgelser, som har vist, at kroppen bedre regulerer blodsukkeret, så man ikke bliver sliksyg som ellers, når man indtager fibrene glucomannan, som er i konjakroden.

 

Kanelbark med insulinlignende egenskaber

Kroppens evne til at reagere på insulin forbedres med det rette kanelbarkekstrakt, og dermed normaliseres blodsukkerniveauet. Reagensglasforsøg viser, at stoffer fra kanelbark, som du bl.a. finder i Insu Complex, ikke blot stimulerer insulinreceptorerne, men også hæmmer det enzym, som deaktiverer dem. Det gør, at receptorernes evne til at udnytte glukosen forbedres betydeligt. Med andre ord, regulerer kanelbarkekstrakt cellens evne til at reagere naturligt og sundt på insulinet.

Det er ikke lige meget, hvilken kanel du spiser. For det første skal den være fra Sri Lanka, så du får mindst muligt indhold af coumarin, et aktivt stof, som kan skabe problemer, hvis man har leversygdomme. Det problem kommer du helt uden om, hvis det er kanelen fra Sri Lanka. Dernæst kan det være vigtigt at kigge på de øvrige aktive stoffer, og det har forskerne bag Insu Complex gjort, så du får det bedst mulige indhold af de aktive stoffer. Læs mere på www.sund-forskning.dk

 

Et studie på diabetikere
I 2003 offentliggjorde man resultaterne af det første kliniske forsøg på mennesker. I det placebokontrollerede forsøg fik forsøgspersonerne, som alle var diabetikere, min. 1.000 mg cinnamon-bark (svarende til en Insu Complex kapsel) pr. dag i seks uger. Man kunne konstatere en forbedring i det fastende blodsukkerniveau (18-29 %), triglyceridindholdet i blodet (23- 30 %), LDL-kolesteroltallet (7-27 %) og det samlede kolesteroltal (12-26 %).

Man kan øge effektiviteten ved at tage en tablet tre gange dagligt.

 

B-vitaminer og styrkende urter

Hvis du gennem artiklerne her på siderne har opdaget, at ja, du har måske et par organer og et nervesystem, der alle sitrer af stress, kan du hæve kroppens stresstærskel med adaptogene (styrkende) urter.

Ved at kombinere B-vitaminer og de fire styrkende urter, Astragel, Schisandra, Russisk rod og rosenrodsekstrakt får du en cocktail af næringsstoffer, der kan:

 • Hjælpe dig til at nedbryde din mad mere korrekt, så kroppens celler kan udnytte virkningerne fra B-vitaminerne. B-vitaminer har mange forskellige funktioner, bl.a. at sørge for at nedbryde fedt, protein og kulhydrater, så du lettere udnytter og optager din mad korrekt. Det kan være en god støtte især ved fordøjelsesproblemer og overvægt.
 • Enkelte får dog mere appetit af B-vitaminer, og så er det jo et no-go, hvis du i forvejen spiser for meget.
 • B-vitaminerne skal hjælpe med fx at omsætte proteiner til aminosyrer, som bl.a. din hjerne har brug for til at danne henholdsvis melatonin til natten og serotonin til dagen. Begge hormoner vil dermed blive afbalanceret og reguleret, og det er også serotonin, der kan skabe den følelse af glæde og mæthed, der gør, at du ikke spiser mere, end godt er.

De fire urter, som alle hjælper dig til bedre at kunne tåle den stress, du og din krop udsættes for, er kendt fra alle verdenshjørner for deres effekt på kroppens organsystemer. Ved at regulere og afbalancere så vigtige organsystemer som lever, nervesystem, hormonsystem og immunforsvar, får du en cocktail i tabletform, som kun kan gøre det lettere at få energi til at motionere, få overskud til at spise sundere og ikke mindst styrke kroppen, så stressfaktorer får lov til at belaste mere, end godt er. For belastninger gennem livet kan vi ikke undgå, og det skal vi heller ikke. Det er gennem en vis mængde af belastende faktorer, de såkaldte stressorer, vi udvikler vores organsystemer og os selv.

 

Bestemmer du over din krop eller kroppen over dig?

Når vi spiser, kan de fleste godt visualisere, hvordan en flødebolle bliver omdannet til sukker – og ja, sukker. Vi kan også godt mærke, at en sodavand kan få vores blodsukker ud på en rutsjetur, og en time efter er der trang til endnu mere sødt. Det er blodsukkeret, der er på spil, og i kølvandet på problemet er der ofte humørsvingninger, træthedsanfald, aggressioner og trang til en tudetur midt på Strøget for derefter at fare hen til den nærmeste sukkerbiks. Hvis du lige vender blikket indad og kigger på, hvad du har spist i løbet af dagen, kan du godt få øje på, at du har spist en tand for usundt, sprunget et måltid over, og måske kan du godt mærke, at det nu er din krop, der bestemmer over dig, og ikke dig, der bestemmer over din krop?

Tilstanden kan du regulere med de mange tips i artiklerne om bønner, om mad, om fibre (glucomannan) og om B-vitaminerne ovenfor. Men du bør også tilføre nogle vitaminer og mineraler, der hjælper den enkelte celle med at blive modtagelig for de næringsstoffer, du trods alt fik spist. Forhåbentlig.

Hvis du egentlig godt ved, at du mangler vitaminer og mineraler, fordi du ikke får spist særlig sundt, så optimer tilstanden i et par måneder med et blandet vitamin- og mineralprodukt. Hænger du med mulen af træthed, er Maximum, som også indeholder ginseng, et godt bud på en almindelig tablet med særligt energigivende egenskaber. Ginseng kan for nogle være lige lovlig energifyldt, men så findes der mange andre på helsehylderne.

På den længere bane skal du selvfølgelig spise sundt, og hvad er så det i disse spiseforstyrrede tider, hvor du uophørligt skal forholde dig til nye kosttrends?  Det er at bruge sin sunde fornuft.

 

Start her:

 1. Gå på madlog.dk, og tjek, om du spiser for meget eller for lidt.
 2. Samme sted kan du se, om du spiser alt for meget fedt, og du får øje på, om det er det usunde fedt. Eller du spiser alt for mange af de hurtige kulhydrater. Og så videre. Det kræver lidt af dig, men det er din krop og dig, det handler om, så giv dig god tid.
 3. Kom i gang – uanset kosttrend – med mange små måltider, så dit blodsukker bliver stabilt, din energi bliver uden store negative udsving, og spring ikke et måltid over. Ever and never.
 4. Få hjælp fra støtteterapien på disse temasider, så du får energi til at motionere.
 5. Få målt dine tal hos lægen med jævne mellemrum, og tag målebåndet rundt om maven. Hold dig under 100 cm rundt om livet. Drop sukker og alkohol i hverdagen.
 6. Sørg for gode fedtstoffer fra planteolier og omega-3-fedtsyrer fra visse planteolier, fisk og alger.
 7. Dyrk sjov motion, gør det tit, og dyrk alt lige fra havearbejde til havbade.
 8. Sørg for at smile hver dag. Gør noget ved din situation. Det kræver overskud, og det får du gennem artiklerne her. Svingende blodsukker er et no-go, når din situation skal optimeres. Og som du sikkert har opdaget et no-go på den lange bane, hvor dominobrikkerne stiller sig i kø for at vælte.

 

Når mineraler kan skabe sunde celler

Forudsætningen for, at alle dine sunde bestræbelser giver gevinst helt ned på celleplan, er membranens evne til at reagere på de stimuli, den bliver udsat for. Det kan være næringsstoffer, der skal ind i cellens indre for at gøre sit arbejde eller bruges som døråbner, og det kan være næringsstoffer, som skal opbygge selve cellens membran. Det er her, mineralerne har deres funktion. Mineralerne er med over hele linjen, når processerne skal fungere, og elektriske spormineraler fra Utahs store saltsø kan gøre en forskel. Koncentrationen af de mange sporstoffer fra det inddæmmede havvand, hvor man vel at mærke har fjernet 99,5% af saltet, skaber en unik og meget naturlig måde at få sine mineraler på.

Den høje koncentration af bl.a. magnesium medvirker til  at dine muskler fungerer normalt

 • at opretholde din væske- og saltbalance (elektrolytter)
 • at omdanne energi i kroppen
 • at du føler dig mindre træt og udmattet
 • at understøtte en normal psykologisk funktion
 • er med til at vedligeholde dine knogler
 • har indflydelse på kroppens celledeling
 • er med til at vedligeholde dine tænder
 • understøtter en normal dannelse af proteiner, herunder muskler, hud, hormoner, hår og knogler
 • medvirker til, at dit nervesystem fungerer normalt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *