Undgå vandfaste solcremer – husk antioxidanterne

Solskoldet
Øjne

 

Sådan lyder budskabet fra Green People, der står bag en serie af solcremer, hvor ingredienserne er nøje udvalgt. For en solcreme er ikke bare en solcreme.

 

Af Julie-Charlotte Plovst
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – juni/juli 2016

 

Selvfølgelig er der en bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse i Green Peoples solcremer, men det kan ikke stå alene. Green People mener, at vi skal undgå at bruge vandfaste sollotions, da de indeholder petrokemikalier og silikone, der forhindrer huden i at ånde. Når hudens svedkanaler er blokeret, kan det bl.a. fremprovokere varmeknopper, hvilket kan forværres af ophold i solen og andre kemikalier i solcremen.

 

Stop de frie radikaler

Frie radikaler bliver dannet ved de fleste stofskiftereaktioner, som involverer ilt. Det kan også skyldes ydre påvirkning, bl.a. UV-stråling, forurening, tobaksrygning og kemiske stoffer. Og det er her, antioxidanter kommer ind i billedet.

Antioxidanter kan stoppe de frie radikalers hærgen ved at optræde som stedfortrædere for andre kemiske stoffer og derved beskytte cellerne. Green People påpeger, at det er vigtigt at indtage antioxidanter gennem kosten og som kosttilskud. Derudover har det også betydning, om der er antioxidanter i selve hudplejeproduktet. Antioxidanter fungerer nemlig som en form for cellebeskyttelse – udvortes og indvortes.

 

Naturen er vejen frem

Green People bruger naturlige ingredienser, hvor 80% af ingredienserne i solcremerne er økologiske. Derudover er produkterne yderst velegnede til sart hud. Antioxidanter, vitaminer og antiinflammatoriske stoffer er også vigtige ingredienser i Green Peoples solcremer for at understøtte hudens modstandskraft mod for tidlig aldring og irritation.

 

Grøn te, avokado og rosmarinekstrakt

Rige på aktivstoffer fra antioxidanter og vitaminer, der beskytter huden mod celleskader.

Myrra, lægestokrose og aloe vera

Fugter og beroliger huden.

Kanelsyre (fra kanelolie), edelweiss og titanium dioxid

Udgør den bredspektrede UVA – og UVB-beskyttelse.

 

Lidt om Green People

Green People blev grundlagt af danskeren Charlotte Vøhtz i 1997. ”Det hele begyndte med min datter på to år. Sandra var en af mange millioner børn, som led af eksem og hud allergi. Jeg indså hurtigt, at vi alle er børn af den kemiske tidsalder, og at de mange menneskeskabte kemiske stoffer belaster såvel os som miljøet. ”Sandras allergier, en baggrund som sygeplejerske, mange års studier inden for naturmedicin og mere end 11 års erfaring fra den farmaceutiske industri var startskuddet til de produkter, der nu med stor succes sælges verden over.

1,299 thoughts on “Undgå vandfaste solcremer – husk antioxidanterne