Væk med appelsinhuden – ind med bedre cirkulation

Skærmbillede 2015-07-15 kl. 15.47.57

 

Eksperterne, kvinderne med appelsinhud, er ikke i tvivl: Det er arveligt og kan alligevel trænes og spises væk. Men det er en hård kamp, og når uret tikker, skal der endnu mere til. Måske findes der nogle nemme genveje, som især kan anvendes af alle os, der ikke går all-in i fitnesscentret.

 

Af Marianne Palm
Artiklen blev bragt i //mig// en del af magasinet sund-forskning – juni/juli 2015

 

De der små buler på især lår og balder, hvor kommer de dog fra? Er det kun os, der er lidt op i årene med ekstra på sidebenene, som danner små fedtdepoter i bindevævet under huden? Nej, kan vi hurtigt konstatere i svømmehaller og på stranden. Appelsinhuden er for unge som gamle, tynde som tykke, men mest for kvinder…

De fleste kvinder kan se, at der er mange familiemedlemmer, der døjer med appelsinhuden, også kaldet cellulite eller pneu d’orange. Derfor må der være en vis tendens til arvelighed, men det er så heldigvis ikke alt, man skal finde sig i. Det kan være svært at lave om på en skæv storetå, men er appelsinhuden et fænomen, du synes, der skæmmer din krop, kan du jo prøve at gøre noget globalt – og lokalt.

 

Globalt?

Appelsinhud er typisk kun på lokale områder, fx balder og lår, men indsatsen, hvis du virkelig skal gå all-in, involverer hele kroppen. Motion skal der til, så kredsløbet i hud og bindevæv bliver forbedret. Du skal holde øje med din fedtprocent, altså spise overvejende sundt fedt fra nødder, fisk og grøntsager og smide stegt flæsk med persillesovs ud.

Træn i temposkift, så du får pulsen op, det vil få de små blodkar til at vågne og hjælpe dig af med depoterne i underhuden. Sørg for rigeligt med vand, to til tre liter er nødvendig afhængig af højde, drøjde og træningsmængde.

 

Årsag til appelsinhud

Appelsinhud skyldes overordnet en dårlig cirkulation i de små blod- og lymfekar i bindevævet. Der ophobes væske udenfor cellerne i vævet, og samtidig tager fedtcellerne mere fedt til sig. Det betyder, at fedtcellerne efterhånden klumper sig sammen i bindevævet og danner de karakteristiske buler.

Vævets evne til at dræne området er nedsat, den ophobede væske fjernes ikke, og derved opstår en ond cirkel, så dannelsen af de små buler fortsætter.

 

Lokalt

Smør dig til en løsning

Lokalt kan du tørbørste. Find en lækker en af slagsen i helsekostbutikken, start ved fødderne og bevæg dig op på ben og balder, op mod hjertet.

Smør med fx Anjo Anti-cellulitis lotion. Det er en lotion, du skal bruge hver dag året rundt. Den kan ikke fjerne problemet uden at blive brugt, altså ingen varig ”helbredelse”, men de aktive stoffer kan virkelig fremme det lokale kredsløb, så tendensen til den arvelige appelsinhud smutter væk. Anjo Anti-cellulitis lotion bryder cellulitis i alle dets faser og giver huden et glat, smidigt og slankere udseende.

Cremen indeholder Capsicum (spansk peber)  og andre virkeligt hud-dygtige urter, som øger mikrocirkulationen og har en varmende effekt, der kan forstærkes ved hård fysisk aktivitet eller lige efter et varmt bad. Anvend derfor ikke lotion lige efter motion eller bad, det kan blive lidt for stærk en cocktail. Anvendes morgen og aften. Undgå øjenkontakt, og vask hænderne efter påsmøring.

Spansk peber er en stærk stimulator af blodcirkulationen, som sammen med ekstrakter af musetorn, ingefær, guarana, havalge m.fl. har en fedtopløsende effekt, dræner vævet for ophobet væske og sætter gang i blodcirkulationen. Efter få uger får du en glattere, blød og mere smidig hud. Bonus er, at du også bliver slankere – mange oplever at tabe op til 3 cm i omkreds.

 

Globalt

Spis dig til et bedre mikrokredsløb

Det er mest kendt, at man udefra kan forsøge at påvirke appelsinhuden via kredsløbet, men det kan faktisk også ske indefra med den bindevævsstyrkende Gotu kula.

Det er de såkaldte tripertene saponiner i planten, som bærer ansvaret for den fine virkning på de små blodkar i huden. Ved at stimulere det lokale kredsløb og samtidig styrke dannelsen af kollagen får man på helt almindelig dansk et stærkere bindevæv, der retter rynker, ar og buler ud. Fordi den virker bindevævsstyrkende, er den rent faktisk også kendt som en rigtig god støtteterapi efter operationer, hvor man gerne vil have så pænt et ar som muligt. Der er bl.a. ved at påvirke dannelsen af keratin, der sammen med kollagendannelsen kan få ar til at hele pænere op.

 

Gotu Kola i en holistisk sammensat kapsel

Wholistic Gotu Kola er en del af Pukkas serie af kosttilskud, der alle har det tilfælles, at de har kombineret moderne forskning med gode erfaringer. I en kapsel findes derfor både en 30:1 ekstrakt af drogen baseret på hele plantens aktive dele i det her tilfælde bladene. Men bladene er også til stede i en forsigtig tørret form, så man sammen med en kombination af optagelsesfremmende plantesubstanser sikrer en god optagelighed i kroppen. En til to kapsler om dagen er nok.

 

Bonusinfo! Har du også ar på sjælen, så er det faktisk også Gotu kola, som kan hjælpe dig, hvis du har brug for et nervestyrkende og beroligende middel, der også fremmer koncentrationen og hukommelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *