Vanadium

COLOURBOX2647146_41

 

Vanadium (V) er sandsynligvis et livsvigtigt spormineral, som findes i alle celler i mitokondrier og cellekerner, fortrinsvis i lever, milt, nyrer, æggestokke, testikler og skjoldbruskkirtel. Vanadiumindholdet i en gennemsnitsvoksen er 17-43 miligram (mg), det daglige behov er ikke fastslået. Vanadium er med til at bygge mineraler ind i knogler og tænder. Det har positiv betydning for blodets kolesterolindhold og dæmper et overaktivt hjerte. Mangel på vanadium kan muligvis forårsage hjerte/kredsløbsproblemer. Vanadium er et vigtigt stof ved dannelsen af hæmoglobin og ved ilttransport. Det virker neutraliserende på giftstoffer og aktiverer de hvide blodlegemer. Vanadium har muligvis betydning for vækst og udvikling. Interferondannelsen fremmes af vanadium, og stoffet kan blandt andet derfor vise sig at være gavnligt i cancerterapien. Vanadiummangel kan muligvis medvirke til udvikling af kræft og leverlidelser. Maniske og depressive mennesker har forhøjede vanadiumværdier, som falder, når patienterne får det bedre.

 

Hvor findes det?
Vanadium findes i karse, dild, hasselnødder, havregryn, radiser, vegetabilske olier, boghvede, gulerødder samt i mindre mængder i en række grøntsager, i frugt og kød.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Giv mig besked om:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Ældste
Nyeste Mest liked
Inline Feedbacks
View all comments
Gitte
3 år siden

Jeg er blevet testet for tungmetalforgiftning, samt mineral mgl. Testen viser at mit Vanadium tal ligger på 0.001-0.0017 dvs. at jeg ligger for lavt. Mit spørgsmål er om Vanadium virker sammen med kelerende alger som Chorella og Spirulina som jeg afgifter med pt. sammen med grønne kost tiltag.

[…] Vanadium er ligesom Strontium et grundstof der findes i flere af vores fødevarer […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x