MAD

Lad mundvandet løbe! Find gode opskrifter, viden om næringsstoffer og sunde godter lige her. Søg også via søgefunktionen eller brug leksikonet til at finde flere artikler omhandlende mad.

mad

Hvilken stofskiftetype er du?

Der er del forvirring om, hvad sund kost er. Pyramiderne roterer på livet løs, og kostrådgiverne siger snart det ene, snart det andet, som både kan være modstridende eller direkte vildledende. Når det kommer til stykket, er vi mennesker ret forskellige både med hensyn til genetisk arv og miljømæssige påvirkninger, så derfor findes der ikke nogen enkel kostplan, som automatisk passer til alle.

Læs artiklen her

 

Ærtemums

Denne ærtemos er et absolut hit til både børn og voksne. Brug den som dyppelse til grønsagsstave, pålæg eller tilbehør til… Ja, næsten hvad som helst. Ud over at have den smukkeste skriggrønne kulør, er ærtemosen ultranem at lave og smager helt forrygende.

Find opskriften her

 

Nutty kanel-æblekage

Æblesæson? Findes der noget bedre end et lunt stykke æblekage? Her får du en udgave uden sukkerchok, men med masser af smag fra en stribe gode krydderier.

Find opskriften her

 

Tips til sunde madpakker

Vi har sat tre ernæringsterapeuter – og mødre – stævne. De hedder Lisbeth Tordendahl, Caroline Fibæk og Nanna Ewald Stiegel. Hvad mon de putter i madkassen til deres poder?

Find ud af det her

 

Kakao kan stoppe nærsynethed hos børn

Den danske øjenlæge Klaus Triers har gjort en banebrydende opdagelse. Gennem studier i 20 år har han fundet frem til, at et stof, 7-methylxanthin, udvundet af kakao, kan nedsætte børns nærsynethed. En god nyhed for de ti procent af danske børn, som har den lidelse.

Læs mere her

 

Nej tak til high-fructose corn syrup!

Hvorfor vil vi ikke have HFCS (high-fructose corn syrup, høj-fruktose majssirup, glukosesirup, majssirup) gemt i produkterne i Danmark?

Læs artiklerne der belyser problemet her:

Novo-pennens fader afværgede fruktose epidemien i Danmark

Fruktose – forørende og medvirkende til fedme

 

I denne SØDE juletid …

I den søde juletid, bliver der virkelig brug for dine chrom reserver. For alt for meget sukker skaber mængder af insulin i blodet, som meget gerne vil ind i den enkelte celle. Og har du ikke nok af det lille, men meget vigtige spormineral, mangler du ligesom nøglen til låsen og i værste fald vil det fritsvævende insulin skabe blodsukkerudsving, som kan være ganske ubehagelige.

Læs artiklen her

 

Nougatmælk

Hasselnødder giver den dejligste nougatdrik. Brug den som erstatning for normalt mælk, i rooibush-teen, på havregrynene eller hvad fantasien ellers finder på.

Lav din egen nougatmælk, se hvordan her

 

Cream of BROCCOLI’N’CASHEWS

Mange har haft traumatiske oplevelser p.g.a. overkogt broccoli. Denne suppe er kuren. Cashewnødderne giver den samme fedme og fløjlskonsistens, som fløden normalt ville gøre.

Få opskriften lige  her

 

Fødevarer til den irriterede tyktarm – FODMAP

Der er rigtig mange, som lider af irriteret tyktarm. Alternative behandlere har i årevis behandlet diagnosen med diæten FODMAP. Nu er Herlev Hospital gået i gang med diætbehandlingen FODMAP, som også er en standardbehandling på hospitaler i Australien, USA og England.

Læs artiklen her