SKØNHED

Du er skøn! Læs mere om indre og ydre skønhed her. Find flere artikler ved at bruge søgefunktionen eller leksikonet.

skønhed

Hår og hårtab

Årsagerne kan bl.a. være hormonelle forandringer i forbindelse med graviditet og overgangsalder, stress,  sygdom, fejlernæring eller underernæring, P-piller og anden hormonbehandling, medicin, især kemoterapi og andre forgiftninger af kroppen, udtørrende shampoo mm.

Læs hele artiklen og få gode råd her

 

Ler til huden

Ler har været kendt og anvendt til pleje af helbred og velvære siden tidlige tider og flere steder på jorden. For 3000 år siden blev det anvendt mod betændelsestilstande, til sårheling og balsamering. De gamle romere brugte leret ved knoglebrud, og mudderbade var ligeledes en udbredt tradition.

Læs mere om de forskellige lertyper til huden her

 

Kampen mod cellulite

Der er rigtig mange kvinder der døjer med cellulite, også kaldet appelsinhud. Her får du 3 metoder til at komme appelsinhuden til livs – tørbørstning, lotion og brug af sugekopper.

Læs metoderne her

 

Er du neutral, æterisk eller allergisk?

Sund og smuk: I dag er der rigtig mange, der er meget bevidste om, hvilke produkter de bruger. Nogle på grund af allergi, hos andre skyldes det miljøbevidstheden, og vi er vist også en del, der tænker på, hvad der er bedst for både vores hud og sundhed. Og kan æteriske olier og parfume indgå i den formel?

Få svarene her

 

Fantastiske calendula

De æteriske olier og saponinerne fra blomsten calendula hæmmer bakterie-, vira- og svampeinfektioner. Calendula officinalis stimulerer granulering, fremmer blodforsyningen og accelererer derved heling.

Læs artiklen her

 

Akne

Bumser og akne optræder hyppigst i puberteten og før menstruation på grund af de hormonelle forandringer. Den øgede mængde testosteron er medvirkende årsag til dannelse af bumser og akne, især hvis hormonet stimulerer de små porer i huden, til at udvikle mere talg, som der let kan gå infektion i.

Få gode råd her

 

Almindelig, tør eller fedtet hud – eller rynker!

Hud er ikke bare et hylster til at holde sammen på de indre organer. Vores hud ånder, lever og har brug for hjælp til at forblive sund. Ved kroniske hudproblemer, skal huden behandles indefra med de nødvendige fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

Læs mere her